Weekendguiden – stræk din kulturelle comfortzone

 

Denne gang skal du udfordre dig selv en smule. For vær ærlig, hvor meget af dine weekender bruger du egentlig på at være kulturel, at se en ny udstilling eller høre noget nyt musik? Denne uges weekendguide tager dig rundt til steder i København, der kan give dig en ny oplevelse, uden at trække dig helt ud af din comfortzone.

 

//Foto: Jesper Clausson

 

TORSDAG 27. SEPTEMBER

DRIK EN (FLERE) ØL @ ØRSTED ØLBAR

Hvornår: Når arbejde eller skole er slut Mønt:  Øl fra 30 kr, gennemsnitspris på stor fadøl 60 kr.

Forsød sensommerens konfuse vejr med et par lækre torsdagsøl hos Ørsted Ølbar. Sportsbaren med charme tilbyder 20 specialøl på fad, og du vil derfor kunne finde noget der falder i din smag – og have god grund til at drikke mere end én. Hvis du ikke er til skæve specialøl, kan de også lange en høkerbajer over disken.

 

DANS SOMMEREN LÆNGERE TIL LUSTER @ HOTEL CECIL

Hvornår: 20:00 Mønt: 130 kr. for én billet

Med specialøl i maven og lækkert humør skal du tage ind og danse til toner, som Luster selv beskriver som ”raw-pop”, i et interview med Bands of Tomorrow. Lyden vil give dig følelsen af at være ovenpå, og selvom vejret ikke har været sommerligt i et stykke tid, vil du huske tilbage på varmen og følelsen af frihed. Svært at tro på? Find ”You’ve got the heat”, luk øjnene, og bare lyt! Billetter kan købes på ticketmaster.dk

//Foto: Jonas Heide Smith/SMK

 

FREDAG 28. SEPTEMBER

VÆR AFTENKULTUREL @ STATENS MUSEUM FOR KUNST

Hvornår: 16:00-22:00 Mønt: Gratis (med mindre du køber en drink)

Syv fredage om året holder SMK sent åbent for at byde på en lækker blanding af fredagsbar og kunst. Du kan denne fredag se særudstillingen Danh Vo – Take My Breath Away i nyt lys – eller snarere mørke. Desuden kan du opleve kunstneren bag, dansk-vietnamesiske Danh Vo, eller fange en horrorfilm i kælderen.

 

SPIS GODT @ FISCHER

Hvornår: fra 17:30 Mønt: mad mellem 75-235 kr., glas vin fra 80 kr.

På Victor Borges plads på Østerbro ligger Fischer, et uformelt og hyggeligt spisested. De omtaler sig selv som et ”pastaværtshus”, men stemningen er ikke som på den lokale på hjørnet. Spis hos Fischer, hvis du vil have et lækkert måltid med god vin uden at føle, at du skal være opmærksom på at spise særlig pænt eller lade som om, at du ved, hvordan du smager på vinen. Ja, priserne er i den høje ende for nogle af retterne, men man må også forvente at punge lidt ud for en oplevelse, hvor der på den måde bliver kræset om én.

//Foto: Karin Skaarup

 

LØRDAG 29. SEPTEMBER

MEZZE DAG @ DEN SORTE FIRKANT

Hvornår: 18:00-21:00 Mønt: 180 kr. pr. person

Den sorte firkant på Nørrebro serverer mad om lørdagen, og denne gang står menuen på mezze. Mezze er flere små retter, der ofte stammer fra Mellemøsten, hvorfor du sikkert både finder kendte og ukendte retter på bordet. Om du gør det for at prøve noget nyt eller smage gamle kendinge er ligegyldigt, der er altid plads til mere hummus.

 

LIVE JAZZ OG ØL @ LA FONTAINE

Hvornår: 21:00-01:00 Mønt: Entré 100 kr.

Du har sikkert været der før, og hvis ikke, så har du noget godt i vente. La Fontaine på Kompagnistræde er en klassiker, når det kommer til jazz-steder i København, og der er bestemt også plads til dig, om du ved noget om jazz eller ej. På lørdag kan du tage ind og høre livemusik af Jesper Løvdal, Johannes Buhl, Morten Ankarfeldt og Casper Mikkelsen. Snup en øl eller drink i baren, stå helt tæt på både musikerne og de andre gæster, lyt til musikken, og nyd, at det er lørdag. Hvis du vil spare en mønt, har stedet åbent mellem 19:00-05:00, så der er flere timer tilbage at besøge baren, dog uden liveband.

//Foto: Christian Hoyer

 

SØNDAG 30. SEPTEMBER

MARKEDSDAG @ REFFEN

Hvornår: 12:00-16:00 Mønt: Det kommer an på, hvor dybe dine lommer er den dag

Hver søndag indtil slutningen af december holder Reffen søndagsmarked, hvor flere værksteder åbner op, så du kan se deres produkter. Godt håndværk kan friste, og Reffen selv nævner, at du blandt andet kan opleve håndlavede sæber, interiør af genbrugsplast og glaskunst. Der er markedsmusik og flere barer, så kom for oplevelsens skyld! Husk også, hvis du har tømmermænd efter øl på La Fontaine i går, at der er streetfood til enhver craving, du måtte have.

 

GÅ EN TUR @ DESIGNMUSEUM DANMARK

Hvornår: 10:00-18:00 Mønt: Gratis, hvis du er studerende eller under 26 – ellers 115 kr. pr. voksen

At bruge søndagen på et museumsbesøg er nok til at genoplade kroppen, så den er klar til mandag. Der er stille og absolut ingen stress – du kan tage alting i dit eget tempo. Hvis du er heldig at ramme målgruppen, der kommer gratis ind, betyder det også, at du ikke skal føle, at du skal nå at se det hele. Vælg et rum, sæt dig ned, og fokuser på noget, der behager dit øje – måske er det en rokokokjole eller japansk service? Hvis vejret er godt, kan man sidde i haven og få en kop kaffe. Og besøg museumsbutikken, hvis du tør lade dit dankort komme tæt på de mange plakater og inspirerende bøger.

Skriv en kommentar

kommentarer

Har det svært ved at skrive biografiske informationer, uden at det kommer til at lyde som teksten på en datingprofil.