Weekendguide: Vintereskapisme

Har du også en tilbøjelighed for hyggelige og rolige stunder midt i denne kolde januar måned? Så har VINK skræddersyet en weekendguide til dig. Denne weekend byder på oplevelser, der opfordrer til kvalitetstid, eftertanke, stilhed og fordybelse. Det er vintereskapisme i kunstens og sansernes tegn, oplevelser som både lægger op til, at du tager en tur ud for dig selv, eller har en nær relation, du vil dele de stille stunder med. Det bliver en bevægelse væk fra nytårets tømmermænd og en genoplevelse af, hvad det vil sige at snuppe en enkelt hyggelig drink eller nyde et glas vin uden at skulle tænke på tømmermænd dagen efter. Og sidst, men ikke mindst, bliver det et tilflugtssted ikke ud fra verden men ind i verden, ind i byen og dens små oaser af ro.

Fredag d. 17. januar

// Foto: Krabbesholm Højskole / Udstilling: Cirkelbryder
Cirkelbryder finnisage @Det Kgl. Bibliotek – Den Nationale Fotosamling

Hvornår: 16:00-18:00, Den Nationale Fotosamling Mønt: 60 kr. (studerende: 30 kr.)
Mediernes mærkbare rum. Selvom året lige er begyndt, er vi ike helt færdige med at sige farvel til det, som det forgangne år bød på. Denne eftermiddag byder Det Kgl. Bibliotek på bobler og finnisage, når billedkunstner Sophia Kalkau og forfatter Urusula Andkjær Olsens udstilling Cirkelbryder siger tak for nu. Begge kunstnere vil være tilstede til finnnisagen, så hvis du er den modige type og boblerne giver lidt mod, er der også mulighed for at tage en snak med kvinderne bag udstillingen. Cirkelbryder er et værk, hvor kunstarter og medier smelter sammen, hvor lydinstallation, fotoserie, digtsamlinger mm. forenes i kunstens labyrintisk-ordnede rum og med cirklen som den omsluttende form.


Thorbjørn Bechmann – Shadows and shades @Galleri KANT

Hvornår: 17:00-19:00, Galleri KANT Mønt: Fri entré
Det tidløse, lydløse rum. For dig, der har brug for en stille start på weekenden, byder galleri KANT på en sansernes opdagelsesrejse. Galleriet er blevet beskrevet som mere intimt, hvilket man også kan beskrive Thorbjørn Bechmanns udstilling som, da det bliver beskuerens private og tavse møde med maleriets følsomme, stilstående og nærmest bevægelige flade. Det bliver en oplevelse af malerier, der står frem i deres nøgne essens, og når denne essens viser sig at forene sig til et abstrakt rum.


Lørdag d. 18. januar

// Foto: Malle Madsen / Udstilling: I know she’s light and faithless […]
ARI Readings #2 @ARIEL (Kvindernes Bygning)

Hvornår: 14:00-16:00, Kvindernes Bygning Mønt: Fri entré (med tilmelding)
Refleksion, eftertanke og litteraturens møde med kunstneren. I det gamle Grækenland havde man idéerne om muserne; disse gudinder for inspiration, som var kilde til kunstnerens kunstværker. I vore dage kan vores muser findes i alle afskygninger; de kan være alt lige fra vores elskede, idoler i musikbranchen, film eller litterære værker. Denne eftermiddag kan du møde kunstneren, Astrid Svangren, som står bag udstillingen I know she’s light and faithless […], som blev udstillet i Kvindernes Bygning, hvor kunstnerplatformen ARIEL – Feminism in the Aesthetics holder til. Udstillingen kan du stadig nå at se, da den løber indtil d. 25. januar i år. Eventet er en del af ARI talks, som er tilbagevendende arrangementer, der sætter fokus på tre forfattere, Karen Blixen, Sappho og Hélène Cixous, som hver især har inspireret Svangren. Der er altså lagt op til forskellige genrer; en gotisk fortælling fra Blixen, Sapphos lyriske digte og en akademisk artikel fra den post-feministiske Cixous.


Drinks & Drifter: An Education @Revolver på Republique, Østerbro Teater

Hvornår: 15:00-16:15, Revolver på Republique Mønt: 100 kr. (inkl. drink)
Livsbegær og ungdommen som den intense modningsperiode i livet. Måske husker du den yndige Carey Mulligan, der spiller Jenny i filmen An Education (2009)? Eller måske har du læst Lynn Barbers roman, som filmen og dette stykke er baseret på? I hvert fald byder Republiques lille scene, Revolver, denne dag unge under 25 år til en forrygende eftermiddag i teaterkunstens tegn. Så læn dig tilbage i den lille sals bløde stole, og nyd forestillingen, An Education. Flere sanser kommer i spil, når du til forestillingen får serveret en tilhørende temadrink, der er specielt designet efter og inspireret af stykket. Revolver er som del af Republique og Østerbro Teater scenen for det legende teater, hvor du kan opleve spirende skuespillerinder blomstre på scenen i denne coming-of-age fortælling.


Søndag d. 19. januar

// Foto: Sidecar Nørrebro
Søndagsyoga – Morgenfrisk flow @Absalon

Hvornår: 09:30-10:45, ‘Klubben’ på 1. sal, Absalon Mønt: 50 kr.
Fordyb dig og få renset tankerne og kroppen igennem med en god omgang yoga. Det er altid let at spotte Absalons events, når de med deres særegne og kreative collager gør opmærksom på sine mange events. En af de gode gamle er søndagsyoga i Absalon. Så hvis du er morgenfrisk på denne lørdag eller har som nytårsforsæt at kaste dig ud i yoga, ligesom din mor altid har anbefalet dig at gøre, men som du altid har udskudt, så er i dag en god dag at starte. Søndagsyoga er et fast event i Absalon-kalenderen, så hvis ikke du når det i dag, eller tømmermændene er for hårde, er der ingen undskyldning, for det kommer til at følge dig året igennem.


Sunday Jazz & Baos @Sidecar

Hvornår: 18:20-21:10 Sidecar. Mønt: Fri entré
Intet siger søndag mere end blød jazz. I hjertet af Nørrebro kan du på Sidecar varme sjælen på denne kolde januaraften. Nyd et glas vin og lad dig synke ned i den hyggelige atmosfære. Denne aften vil den Københavnsk-baserede Chris Andersen Trio fylde Sidecars lokale med bløde toner. Så hvad enten du skal nyde lidt kvalitetstid med en bekendt, eller du har en romantisk date planlagt med dit hjertes udkårne, vil aftenens udgave af Sundays Jazz & Baos kunne sætte rammen for en dejlig aften i jazzens navn. Inden koncertstart serverer MaoBao fra kl. 17:30 lækre retter fra det asiatiske køkken – denne del kræver dog tilmelding på deres hjemmeside, men er kvalitetsmad til rimelige penge. Derefter vil aftenen bestå af to sæt med en lille pause imellem, som man passende kan bruge til at købe en lækker drink eller et glas vin i baren, eller vove pelsen og tage chancen med det første kys på daten. Så for nu kan jeg kun ønske, at du får en skøn aften og ryger lige ud i jazzmosfæren, som den kære Master Fatman ville have sagt.

Skriv en kommentar

kommentarer

Litteraturhistoriestuderende med svaghed for solrige forårsdage, de små skæve litterære værker og antikkens Grækenland.