Weekendguide: Udforsk Københavns levende billeder

Når efterårets kolde vinde suser igennem Københavns gader og en varm drik er blevet en kronisk forlængelse af armen, trækker teatret og biografen de kulturhungrende til sig. Inde i det varme mørke udfoldes nye fortællinger af alle typer, og i denne weekend byder Københavns arrangementer på en kortfilmsfestival samt en syndfuld teaterforestilling. Og hvis dette er for excentrisk til weekendsmennesket, dyrkes der heldigvis stadig yoga og loppemarkedshygge rundt omkring i byen.

Torsdag d. 7 november:

//Foto: Jonathan Vitting Nielsen – The Night Show

COPENHAGEN SHORT FILM FESTIVAL – FAMILY MATTERS @ GLORIA BIOGRAF

Hvornår: 21:15 Mønt: 80 kr.
Som en del af Copenhagen Short Film Festival byder Gloria Biograf på en aften i selskab med familien. Festivalen foregår fra d. 6-10 november, og denne aften er der fokus på familiære bånd. Tidligere, nutidige og fremtidige familierelationer udforskes og undersøges gennem fem kortfilm. Om du kæmper om din fars opmærksomhed med hans bil, er anklaget for mord eller planlægger hævn på din ex med din mor og bedstemor, er alle familier dækket denne aften. Filmene har engelsk dialog og undertekster.

THE WORLD IS OVER PARTY @ THE NIGHT SHOW

Hvornår: 19:00-21:00 Mønt: 50 kr.
Hvis det familiære bånd giver dig for mange hverdagsassociationer, så byder The World Is Over Party på en forestilling som trækker publikum helt ind i tabuets mørke afkroge. Med stor fascination af evigheden i dødsriget, genopstandelsen, sex og stoffer, guides publikum gennem en sanselig og uforklarlig oplevelse. Forestillingen er udendørs, så husk varmt tøj og lad dig falde igennem frirummets aftabuiserede verdner med tre autodidakte performere.
(Vær opmærksom på, at forestillingen ikke er for gangbesværet).

FREDAG D. 8 NOVEMBER

//Foto: Copenhagen Short Film Festival

COPENHAGEN SHORT FILM FESTIVAL – NEW DANISH SHORTS @ CINEMATEKET

Hvornår: 20:00 Mønt: 80 kr.
Cinemateket inviterer til kortfilm skabt af danmarks ungdom. Gennem seks kortfilm udforskes seks unge filminstruktørers vidt forskellige universer. Der vil efterfølgende være Q&A med filmskaberne, hvor de vil uddybe tanker og ideer omkring deres kortfilm.
Alle film er på engelsk med engelske undertekster, ud over “Tak mor” som er på dansk.

COPENHAGEN SHORT FILM FESTIVAL – HORROR SHORTS @ BIOGRAF GLORIA

Hvornår: 21:15 Mønt: 80 kr.
Mens Cinemateket fordyber sig i unge danske filmskaberes værker, vender Biograf Gloria øjnene mod noget mere hårrejsende, nemlig gyserkortfilm. Lad det løbe koldt ned ad ryggen, når hekse, psykedeliske mareridt og nuancerede monsterfilm toner frem på lærredet. Oplev forskellige takes på gysergenren, og sæt dig godt til rette, når otte internationale filminstruktørers værker kravler ind under din hud.

LØRDAG D. 9. NOVEMBER

//Foto: Copenhagen Short Film Festival

LOPPEMARKED @ NØRREBROHALLEN

Hvornår: 10:00-15:00 Mønt: Gratis men kom i god tid og gør et kup!
Hvis man er til weekend med stort W, går man aldrig galt i byen med et loppemarked. Nørrebrohallens loppemarked boomer med nørrebroeres nips og glemte skatte, som skal have nyt hjem. Tag en ven eller veninde under armen, køb en kop kaffe i caféområdet og brug en times tid eller to på at finde noget flot til hjemmet og dig selv! Det er desuden også en overkommelig aktivitet, hvis man har brug for at detoxe efter en god nat i byen.

COPENHAGEN SHORT FILM FESTIVAL – KOREAN SHORTS @ BIOGRAF GLORIA

Hvornår: 19:00 Mønt: 80 kr.
I anledningen af 60 års jubilæet for det diplomatiske forhold mellem Danmark og Sydkorea, har Copenhagen Short Film Festival valgt at fokusere på sydkoreanske kortfilm. Det betyder, at du denne lørdag kan nyde koreanske animerede- og real-life kortfilm. Du vil kunne opleve en ræv som drømmer om at blive maskot, og en mand som ikke kan slippe af med en ung, gyser-elskende studerende efter at have forsøgt at sælge ham sin filmsamling. Det bliver en aften med kulturclash og anderledes indtryk. Kom med når Biograf Gloria screener en lille del af Sydkorea.

SØNDAG D. 10 NOVEMBER

//Foto: Copenhagen Short Film Festival

SØNDAGSYOGA – FORMIDDAGS CHILL @ ABSALON

Hvornår: 9:30 – 12:15 Mønt: 50 kr. 
Søndage er for alle, specielt hvis du tager til søndagsyoga/chill i Absalon. Kom med dine tømmermænd og dit morgenhår, tag en dyb indånding, og få mentalt ro på inden næste uge går igang. Få gang i flowet og nyd en udfordrende hovedstand og noget anderledes musik. Yogaen er for alle! Der er ingen tilmelding, men man skal komme i god tid. Måtter er til låns, men hvis du kan tage din egen med, bliver de også glade!

COPENHAGEN SHORT FILM FESTIVAL – BARBARA HAMMER RETROSPECTIVE @ HUSETS BIOGRAF

Hvornår: 19:00 Mønt: 80 kr.
Når du har strukket ud på og chillet på Absalon i løbet af dagen, kan du ligge vejen forbi Husets Biograf om aftenen. De afslutter nemlig Copenhagen Short Film Festival med en visning af Barbara Hammer i retrospektiv. Du får mulighed for at opleve hendes bedste film fra 70’erne og 80’erne, med skarpt fokus på lesbiske. Hammer var en avant garde filmkunster, som især er kendt for at udforske og skildre homoseksuelles liv og seksualitet på film. Hun var en pioner bag lesbiske film. Dette tog specielt til, efter hun selv sprang ud i starten af 70’erne. Så kom og afslut weekenden med et tilbageblik på ‘the second wave of feminism’.

Skriv en kommentar

kommentarer