WEEKENDGUIDE – SOMMERVIBEN ER STADIG OVER KØBENHAVN

Føler du at sommeren er ved at være slut og hverdagens trummerum atter slår sine folder? Frygt ej, sommeren er ikke helt ovre endnu. Denne uges weekendguide byder på masser af aktiviteter, hvor du bl.a kan fodre dine Roskilde-blues, opleve elektronisk musik fylde de københavnske gader med STRØM festival, deltage i Petangueturnering eller lade jazz, drinks og asiatisk streetfood fusionere på Sidecar.

 

TORSDAG 9 AUGUST

//Foto: Karin Skaarup


STRØM FESTIVAL @KØBENHAVN
Hvornår: 8-11 august Mønt: 0 – 200 kr.

For tolvte år i træk skydes STRØM festival i gang fra d. 8.-11. august, og du kan være med! STRØM festival hylder elektronisk musik med både workshops, artist-talks, koncerter og er en fusion af musik, sanser og debatter. Du kan over hele weekenden opleve, hvordan byens rum aktivt inddrages i det elektroniske lydunivers’ udfoldelse. Herunder anbefales særligt den norske duo SMERZ lørdag d. 11. august på KBH Volume på Vesterbro, og kan du ikke vente til lørdag, så kickstart din lille-fredag med skovtrance, hvor Flipkompagniet vil blande psykedeliske toner med skovudsmykning på selvsamme sted på Vesterbro.

 

HAVEFEST I KRONPRINSENSGADE, KBH COMMERCE AND CULTURE @KRONPRINSENSGADE
Hvornår: 10.00-22.00 Mønt: Gratis entré

Hvad siger du til 500m2 kunstgræs under fødderne i en af Københavns mest prominente gader? I forbindelse med Copenhagen Fashion Week rulles græsset ud for 8. gang, og Kronprinsensgade transformeres til en havefest, hvor gadens butikker tilbyder kaffe, snacks, frokost og kolde drikkevarer i sommervarmen. Det fortsætter til kl. 22, hvor herlighederne sluttes af med DJ og loungestemning. Skyd weekenden i gang med en kold drink i solen og oplev en havefest, der bogstavelig talt bringer modeugen ned på jorden.


FREDAG 10 AUGUST

 

//Foto: Raun Arnebjerg


TOMBOULA PETANQUETURNERING @BOULEBAR
Hvornår: 21.00 Mønt: 100 kr per team (min 2 deltagere)

Er det på din bucketlist at være petanque-ekspert? Har du et stort konkurrencegen? Eller kan du bare godt lide at møde nye mennesker i uvante rammer? Uanset, kan du på Boulebar stille op med dit skarpeste hold og deltage i weekendens petanqueturnering. Om du er en haj til petanque eller fuldstændig nybegynder har ingen betydning. Du skal bare møde op senest kl. 20.30, registrere dit hold og afvente din petanque-skæbne, når tombolaen afgør hvilke hold, der møder hinanden.


FRIDAY NIGHT SKATE @START: SOLBJERG PLADS
Hvornår: 20.00-22.00 Mønt: Gratis

Måske har du allerede de sidste mange fredage bemærket, hvordan vejene har været afspærret for at give plads til en slange af rullende individer? Denne fredag bliver ingen undtagelse, så hank op i vennerne, tag rulleskøjterne over nakken og kom flydende proviant i rygsækken. Ejer du ikke et par rulleskøjter, kan du f.eks hos Mills i indre by leje et par Inliners til 75 kr. per dag og når du ankommer til Friday Night Skate eventet, kan du gratis leje sikkerhedsudstyr. Voila! Så er der intet der stopper dig for at rulle glad ind i weekenden.

 

LØRDAG 11 AUGUST

 

//Foto: Kim Jasper

 

UD OG SKRIV @ABSALONKIRKEN
Hvornår: 13.00-16.00 Mønt: 100 kr

Bliv inspireret af København til dit næste litterære værk! Hvis du har en forfatter gemt i maven eller kunne tænke dig at udforske dine litterære evner, så prøv denne workshop, hvor du dygtiggøres i at skabe personlige og stemningsfyldte tekster. Forfatter og digter Helene Johanne Christensen leder an på den litterære rejse i det københavnske byrum, hvor byrummets synergier skal give redskaber til at skrive sansemættende tekster. Du vil bagefter læse din tekst højt og modtage konstruktiv feedback – og helt oldschool skal du medbringe pen og papir.

 

ROSKILDE AFTERPARTY – OUR COPENHAGEN @DRONNING LOUISES BRO
Hvornår: 16.00-23.30 Mønt: Gratis

Går du stadig rundt med de vildeste Roskildeblues og venter opgivende på, at det bliver juni 2019? Eller nåede du ikke dette års festival? Fortvivl ej! Our Copenhagen holder Roskilde Afterparty på københavnerbroen over dem alle, Dronning Louises Bro. Her kan du spille øl-bowling, danse foran DJ pulten, skifte de lunkne dåseøl ud med kolde, mærke nostalgien og få snerten af den legendariske frie Roskildestemning. Og hvis du ikke føler for at tage hjem kl 23.30, fortsætter afterparty’et på RUST Natklub.


SØNDAG 12 AUGUST

 

//Foto: Camille Maja Christensen

 

SUNDAY JAZZ @MAOBAO – SIDECAR
Hvornår: 18.30-21.10 (første sæt: 18.30-19.20, andet sæt: 20.15-21.10) Mønt: 45-95 kr

 Er du Jazz-fan? Elsker du kolde øl, spændende drinks og asiatisk streetfood? På en højhellig søndag ligger Sidecar lokaler til, når den dansk/amerikanske trommeslager Christopher Andersen slår pjalterne sammen med tenor saxofonist Andreas Toftemark og bassist Anders Ammitzbøll. Jazztrioen spiller to sæt, med både standarder fra den amerikanske sangbog og pop covers.
Køkkenet åbner 17.30, hvor du kan nyde fantastiske sideorders fra asiatiske MAOBAO, kombineret med Sidecars spændende drinkskort. Så plej dine tømmermænd eller dit fantastiske selv, læn dig tilbage i Sidecars æstetiske omgivelser og lad jazztonerne omslutte dig.
Psst, for at sikre dig en plads, så husk at booke bord online.

 

OPEN AIR CINEMA @HUSETKBH
Hvornår:
21.30-23.00 Mønt: Gratis

Søndagen er for mange hellig og aktivitetsniveauet synes altid at være på lidt lavere blus. Derfor kunne det være en perfekt afslutning på ugen, at nyde det fantastiske sommervejr under åben himmel med film på storskærm i HUSET KBH’s gårdhave.
Denne søndag vises The Decline of the Western Civilization part ll, en dokumentar med bl.a. Aerosmith, Kiss, Ozzy Osbourne og W.A.S.P, om den legendariske heavymetal scene i Los Angeles i slut 80’erne. Nyd en øl, popcorn eller hvad du føler for og slut ugens sidste dag af i en af de hyggeligste gårde i København – og part l er ingen forudsætning for godt udbytte af dokumentaren.

 

Ses vi?

 

Skriv en kommentar

kommentarer

Studiejob som tilrettelægger, skoletræt og snart færdiguddannet kandidat i Kommunikation.