Weekendguide: Sol over land, skygge i dalene

Skal man tro på de norske vejrtjenester, så har vi endnu en fantastisk weekend i møde. Det må man jo udnytte! Men hvis man har svært ved varmen, så er der rig mulighed for at søge ned i skyggerne, når aftenmørket falder på.

Torsdag 25. Maj

Nyd jazz og støjende mennesker @ La Fontaine // Kompagnistræde 11, 1208 København

Hvornår: 18-05  Mønt: Gratis entré 

Der er for alvor lagt i kakkelovnen til et brag af en techno-weekend. Det kommer til at flyde med techno, tech-house, acid og hardcore i weekenden, så man bliver nødt til at gøre sit forarbejde. Der foreslår jeg at man slår et smut om La Fontaine og får sig en fadøl.

La Fontaine er Københavns ældste jazz-venue med røde lamper, larmende jazz fra højtalerne og strejf af røg i luften. Et af de få steder i byen, som altid har åbent til klokken 05, tirsdag såvel som lørdag. Kommer man før 21, er der tilbud på fadøl; kommer man efter 21, er der tilbud på drinks. Go’ opvarming.

Ryg cigaretter og drik sort kaffe @ Månefiskeren // Christiania

Hvornår: 10-23  Mønt: Gratis entré, 10kr. for en lille kaffe.  

Er man bare overhovedet ikke til jazz og fadøl, så vil jeg anbefale at man tager et smut om Christianshavn og går ud på Christiania. Et stykke forbi Gaden finder man Københavns bedste café, Månefiskeren. Ude foran møder man et hav af glade mennesker og meget høj humør.

Kaffen er billig. Kagen er go’. Saften er kold. Men der er ingen øl. Og så tager de kun imod iskolde kontanter. Medbring glade miner og gerne et skakspil.

Fredag 24. Maj

Foto: Anders Preus

T-Rex presents Culture Box @ Paramount // Eriksvej 40, 4000 Roskilde 

Hvornår: 21-05  Mønt: 60kr 

Den Roskildebaserede techno-forening, Club T-rex, slår dørene op til det andet event ud af seks. Denne gang gæstes de af Culture Box-DJ’s, som vil bevæge sig primært i tech-house og glad techno. Eventet er finansieret i samarbejde med Roskilde Festival, som også har historie med Paramount.

Spillestedet Paramount er det måske ældste venue i Roskilde. Stedet bliver delt blandt en række brugergrupper, som alle har til ansvar at passe på de historiske omgivelser. Hele natten vil der blive serveret lækre hjemmelavede cocktails til SU-venlige priser.

Foto: Boljsefabrikken

Dark Matters @ Bolsjefabrikken // Ragnhildgade 1, 2100 København Ø

 Hvornår: Kl. 21-05 Mønt: Gratis entré

Ønsker man at blive i København til aftenens fornøjelser, vil jeg varmt anbefale at man svinger forbi Bolsjefabrikken på fredag, hvor der også vil være hårdtslående techno til den lyse morgen. Det er holdet bag Pure Echo-arrangementer, som lever DJ’s til herligheden. Med sig bringer de dog Resonans Pole, fra det meget anerkendte København-baserede TRTLNCK.

Bolsjefabrikken har efterhånden cementeret sig som en legendarisk mastodont, på Københavns rå undergrundsscene. Få steder er lige så rå og autentiske, som Bolsjefabrikken. Medbring en håndfuld sedler – cash only.

Lørdag 25. maj

Foto: Malthe Ivarsson

Bloom Festival @ Søndermarken

Hvornår:  08:00 – 20:00, ligeledes søndag Mønt: Gratis entré, dog betaling ved enkelte arrangementer

Festivalen Bloom i Søndermarken er et af Københavns mest kreative festivaller. I weekenden ramler filosoffer, forskere, musikere, kunstnere, kokke – høj som lav, barn såvel som voksen – sammen i et festfyrværkeri.

Alles interesser er repræsenteret; være det madlavning eller en gåtur i forårsvarmen. Musikken vil flyde fra begyndelsen, sammen med kolde Spritz og store fadøl. Nogen af Kongerigets klogeste hoveder vil stå til rådighed, sammen med nytænkende banebrydende kunstnere, som vil udvide din estetiske horisont.

Københardcore @ Ved Siden Af // Vesterbrogade 2B, 1620 København

Hvornår:  23:55 – 09:00 Mønt: 100 kr.

Er du endnu ikke træt efter denne weekends dundrende basrytmer, og er din døgnrytme allerede så ødelagt, at du spiser morgenmad klokken 17:00? Så kan jeg forvisse dig om, at der altid er mere fest. Denne gang er det to af giganterne i Københavns natteliv, som banker sammen. Ved Siden Af og Københardcore slår spalterne sammen i Ved Siden Af’s lokaler på Vesterbrogade.

Hvis man synes gårsdagens foreslåede events lige blev en my for hårdt; så er det ikke dette arrangement, som man skal til. Det bliver rigtig hårdt – det bliver rigtig hurtigt.

Søndag 26. maj

Foto: Geoffrey Canilao

Sunday Church @ Holy Smoke BBQ // Bräcke, Sweden

Hvornår:  11:00 – 19:30 Mønt: 650 kr.

Dette event er kærlighedsbarnet mellem det svenske BBQ-hus, Holy Smoke, og den danske cocktailbar, Balderdash. Turen begynder ved Torvehallerne, klokken 11. Herfra vil man blive taget i hånden – hele vejen over sundet til Sverige, hvor man omtrent klokken 13 går til bords. Derfra vil de kyndige hænder hos Holy Smoke tæve dig igennem hele USA’s historie via udskæringer.

Hele herligheden vil være akkompagneret af craft-cocktails, med alvorlig fokus på kvalitet og velsmag, skabt af Balderdash-holdet. Denne første gang eventet finder sted vil det være med Bulleit Bourbon som partner. Dette er det første af mange Field Trips, da det bliver en tilbagevende begivenhed sidste søndag i hver måned til og med september.

Spis en gigantisk dürüm @ Dürüm Symfoni // Nørrebrogade 104

Hvornår:  11:00 – 22:00 Mønt: 45 kr. for en dürüm.

Nøj, sikke en weekend, hva’? Du er træt. Du har tømmermænd. Din døgnrytme er helt på hovedet, og du skal tidligt op på arbejde i morgen. Du skal gøre dig selv en tjeneste. Du skal trække dig selv ned i bussen og fluks til Nørrebrogade.

Her finder du Dürüm Symfoni – Nørrebros måske bedste dürüm. (Det er en meget lang diskussion…) Noget af det absolut bedste tømmermændsspise, man overhovedet kan opspore i København. Go’ pris – værsgo og spis.

Skriv en kommentar

kommentarer