Weekendguide – Sceneshow og skjulte fortællinger

Efterårskulden begynder for alvor at trænge ind under jakkerne, og de grå dage fylder mere og mere. Derfor er der her en række arrangementer at varme sig på. Du kan få lidt kropsvarme ved at danse til Isedoras koncert, sidde tæt i en biograf eller du kan rammes af brændende hjertebanken i en Virtual Reality-udstilling af flygtninges transitoplevelser.

 

“Færdig med Eddy” på Betty Nansen Teatret // Foto: Catrine Zorn

 

TORSDAG D. 15. NOVEMBER

 

Torsdagskoncert @Nemoland

Hvornår: Kl. 20:00 Mønt: Gratis

Nemoland på Christiania åbner endnu en gang dørene til en række torsdage med gratis koncerter. Denne torsdag byder de på “Isedora & venner.” Isedora har tidligere spillet på Nemoland og trukket et stort publikum til sig. Kom derfor i god tid. Der vil være glögg og varm kakao.

 

Færdig med Eddy @Betty Nansen

Hvornår: 21:00 Mønt: 170 kr. (under 25 år 65 kr., studerende m. studiekort 95 kr.)

Færdig med Eddy er baseret på den nu 26-årige franske Édouard Louis’ selvbiografiske roman fra 2014. Stykket handler om den unge Eddy, som vokser op i et samfund, hvor alt, der stikker uden for normen, bliver behandlet med skældsord og vold. Så han ødelægger sig selv, fordi han er i en krop, der føles helt forkert. Eddy spilles af Morten Hee Andersen og er iscenesat af Anna Balslev.

 


//Foto: Kashmir – Cinemateket 

 

FREDAG D. 16. NOVEMBER

 

Fri Fredag – Kashmir live @Cinemateket

Hvornår: 16:00 Mønt: Gratis (80 kr.)

Oplev Kashmir på det store lærred til Cinematekets pop-up-bar. I samarbejde med Sony Music viser de koncertfilmen Kashmir: The Aftermath live concert film. Dørene åbner kl. 16:00 med DJ og øl til rimelige priser, og kl. 16:45 vises filmen helt gratis. Hvis Kashmir-stemningen har bidt sig fast i kroppen, kan man blive hængende, for kl. 18:00 viser de dokumentaren Rocket Brothers – tæt på bandet Kashmir, her skal der dog tilkøbes billetter.

 

Vejret nu – Per Højholt iscenesat @Poesiens Hus

Hvornår: 20:00-22:00 Mønt: 50 kr.

Vejret nu er en iscenesættelse af Per Højholts naturdigte. Digtene bliver fortolket af skuespiller Christian Otto Madsen og kombineret med jazzmusik af Maja Gry og Aske Andersen samt enormt smukke naturbilleder af Ida Andreasen. Iscenesættelsen er et eksempel på det tværkunstneriskes muligheder. Det hele holder fast i den højholtske stil.

 

//Foto: TRANSIT – KØS 

 

LØRDAG D. 17. NOVEMBER

 

Pejk Malinovski: This Room @Hovedbanegården

Hvornår: 13:00-18:00 Mønt: Gratis, men kræver tilmelding

I vindfanget fra Banegårdspladsen, indgangen mod Vesterbrogade, er der blevet opsat en Virtual Reality udstilling af Pejk Malinovski. Her kan du i 20 minutter få lov til at opleve den stress og angst, som ofte følger med de mange flygtninges transiterfaringer. Udstillingen er lavet i samarbejde med KØS – Museum for kunst i det offentlige rum som en del af udstillingsprojektet TRANSIT.

 

Havfruen – fakta om myten @Den Blå Planet

Hvornår: 12:00-12:30 Mønt: Fri adgang ved køb af entré, 170 kr.

Foran ruden ved Oceanet kan du måske få svar på et spørgsmål, du har gået og stillet dig selv, siden du hørte historien om Den lille havfrue. Hvad er sandheden omkring skabningen, der er halvt menneske og halvt fisk? Den Blå Planet hjælper dig med at finde svar på nogle af dine spørgsmål og måske få styr på noget af mystikken omkring det forførende væsen.

 

//Foto: Nanna Debois Buhl 

 

SØNDAG D. 18. NOVEMBER

 

Skyadfærd af Nanna Debois Buhl @Ofelia Plads

Hvornår: Hver dag efter solnedgang(29.sep-18.nov) Mønt: Gratis

Som fotografi og film kan du på Ofelia Plads se skyernes adfærdsmønstre gennem skiftende vejr, klima og symboler, hvor billedkunstner Nanna Debois Buhl undersøger skyernes adfærd fra forskellige perspektiver. I samarbejde med forfatter Ida Marie Hede har de udarbejdet tekster til fotografierne. På den måde bliver nutidens klimaforskning forbundet med dramatiker August Strindbergs(1849-1912) betragtninger af skyer.

Skriv en kommentar

kommentarer

Tilflytter til København fra provinsen, som har et hjerte der bløder god litteratur og finurlige ordspil.