WEEKENDGUIDE: LYSERE STUNDER I SIGTE

Januar ligger snart bag os, og vi er et skridt nærmere lysere aftener og grønne knopper på træerne. Det virker derfor passende, at ugens Weekendguide byder på masser af lys og varme, der kan vække selv den bedste dovnebjørn fra vinterhiet.

Torsdag 31. januar

LÆR DIN GIN AT KENDE @ POLITIKENS HUS

Hvornår: 31. januar Mønt: 380 kr.

Er den klassiske gin & tonic din go-to drink, når cocktail-kortet bliver for overvældende? Så skal du måske unde dig selv lidt gin-luksus, når Politiken Live inviterer til en hel aften dedikeret til den populære enebær-spiritus. Fire eksperter, der på hver sin måde har gjort gin til en del af deres professionelle liv, deler ud af deres indsigter, historier og foretrukne gin. Og jeg ved, hvad du tænker: Vil der være smagsprøver? Svaret er ja, og derudover vil Hasse Bank Johansen, manden bag cocktailbarerne Skt. Pauls Apothek og Gedulgt, sørge for velmixede cocktails mellem de små skarpe smagninger.  

Politiken Live/Pressefoto

Fredag 1. februar

VINTERBYHAVEN @ PUMPEHUSET

Hvornår: 1. februar Mønt: 160 kr. + gebyr

For fjerde år i træk åbner Pumpehuset dørene til en aften med sommervibes og brandvarme toner. Dette års musikprogram byder på prog-rockerne Værket, RnB-fænomenet Elisha, tripsoul-gruppen Takykardia og de funkpoppede Glød.

COPENHAGEN LIGHT FESTIVAL @ KAYAK BAR

Hvornår: 1. februar Mønt: Gratis

Fredag den 1. februar lyder startskuddet til 24 dage med et hav af lysoplevelser over hele København. Her kan du opleve lyskunst, events, talks og meget mere – alle med lys som omdrejningspunkt. Vær med til at lyse mørket op, når Kayak Bar sammen med Copenhagen Light Festival og Dansk Center for Lys åbner festivalen. Og kan du godt lide jazz, er der ekstra god grund til at kigge forbi den hyggelige bar ved vandet. Årets Vinterjazz-festival sættes nemlig i gang med fornemt besøg af Johnson/Pasborg organ Combo i ”garagen”.

Kayak Bar/Pressefoto

ASKE JACOBY @ NORDSØ RECORDS

Hvornår: 1. februar Mønt: Gratis

Slå et smut forbi vinylfabrikken Nordsø Records og skål i bobler, når Aske Jacoby holder release-koncert på sit nye album ”A’s As Is”. Baren er åben fra kl. 18, og har du forudbestilt, kan du få et signeret vinyl-eksemplar fra den dygtige rockguitarist med hjem.

Lørdag 2. februar

BRAZILIAN PARTY @ LOPPEN

Hvornår: 2. februar Mønt: 75 kr.

Kan du ikke få varmen, så fold plaiden sammen på sofaen, hop i festtøjet og tag til brasiliansk aften på Musik Loppen på Christiania. Her er garanteret røde kinder og svedperler på panden, når der er sambashow, koncert og dansekonkurrence med Samba da Gente og Bafo do Mundo. Det bliver hedt, og du kan være med til at bestemme, hvilken danser der skal gå forrest i forårets store karnevalsparade i København.

Søndag 3. februar

CYKELTUR @ HAVNERINGEN

Hvornår: 3. februar Mønt: 130 kr.

Tag med Dansk Arkitektur Center (DAC) og bliv guidet gennem Københavns nyeste byudvikling. Havneringen er en 13 km lang cykelrute rundt om havnen, der blandt andet snor sig forbi hollandsk boligbyggeri på Sluseholmen og hotelbyggeriet på Kalvebod Brygge. Bagefter er der mulighed for at tjekke et andet nybyggeri ved havnen ud. Billetten giver nemlig gratis adgang til DAC’s nye lokaler i BLOX.

PODCASTKLUB @ ABSALON

Hvornår: 3. februar kl. 19-20.30 Mønt: Gratis

En godt fortalt podcast-historie sætter gang i fantasien. Men hvorfor ikke male indre billeder på nethinden i selskab med andre, når Absalons Podcastklub inviterer til fælleslytning i tårnværelset på 3. sal? Lytteleder Sebastian Lundqvist, der selv producerer podcasts og sidder i bestyrelsen for Center for Podcasting, er aftenens guide, når oplevelserne bagefter deles og diskuteres.

Absalon/Pressefoto

Skriv en kommentar

kommentarer

Ingen tone i livet (desværre). Kæmpe kærlighed til musik og koncerter på trods. Især festivaller, der kombinerer musik med to andre lidenskaber: Camping og dåseøl.