WEEKENDGUIDE: Kunstens mange ansigter

Weekenden står i kunstens navn, og denne uges weekendguide tager dig med på en rundrejse til vores lille storbys forskellige bydele og gennem kunstens mange facetter, som du med dine bare næver selv kan få lov til at røre ved. Her er et par håndplukkede begivenheder på vores yndlingsdage. God fornøjelse.

 

TORSDAG 14. juni

Suzanne Brøgger // Foto: Isak Hoffmeyer – Københavns Hovedbibliotek

 

Samtale med Suzanne Brøgger @ Københavns Hovedbibliotek

Hvornår: 17:00-18:30 Mønt: Gratis

Flere skønne steder i byen udforsker og debatterer litteraturen, og trækker forfatteren ind i rampelyset. Lyder det interessant? Så lad os bruge vores torsdag sammen i Hovedbibliotekets gemakker. Her vil den garvede forfatter Suzanne Brøgger i en samtale med journalist Cecilie Frøkjær tale om Brøggers værk ’Norsk omelet’. Hér borer forfatteren sig ind i det norske højlands kulturbærende lag i et forsøg på at finde landets særpræg – og samtidig beskrive de forhold og fænomener, der præger vores tid og verden generelt.

 

Slim & Krystal visning @ Videomøllen

Hvornår: 20:00-23:00 Mønt: Gratis

Virtuel sansning, healing med kemiske krystaller og digital lydperformance; kom ned i gear inden weekendræset og nyd denne sommeraften til kunstner Sidse Carstens første offentlige visning ‘Slim & Krystal’ på Videomøllen. Her vil en cyborg-præstinde tage dig i hånden og føre dig gennem seancen og vise dig, hvordan den teknologiske sky kan passe på dig og skabe nye fællesskaber.

 

FREDAG 15. juni

// PR-Foto

 

Fernisering @ Kunsthal Charlottenborg

Hvornår: 18:00-22:00 Mønt: Gratis

Hele to nye og banebrydende udstillinger kan du være med til at fejre fredag, når Kirstine Roepstorff og Jonah Freeman & Justin Lowes slår Charlottenborgs Kunsthals tunge glasdøre op.
Tilmed kan du købe en gang dagens ret fra fine Apollo – så er aftensmaden også klaret.

– Og bagefter kan du fortsætte festen på dansebaren, som flere har længtes efter på Nørrebro – men som mange endnu ikke kender til…

 

Fest med John Vincent @ Kimia

Hvornår: 23:00-02:00 Mønt: Gratis

Du har måske hørt de kåde melodier, der suser ned af Blågårdsgade i weekendens sene nattetimer. Har du endnu ikke opdaget tonernes hjemstavn, så har de hjemme hos Kimia. Så ta’ danseskoene på og få gang i de store armbevægelser, når fredagen byder John Vincent bag pulten. Han sørger for, at du kan drømme lidt denne nat til alt dét, du ikke kan rokke med til i Kødbyens betændte betonklodser.

 

LØRDAG 16. juni

 

// Antoine Innocente

 

Nordvest Festival @ Nordvest

Hvornår: 12:00-22:00 Mønt: Gratis

Lørdag skal du hænge ud hos Nørrebros flatterende nabo. Der er nemlig Nordvest Festival, og i den forbindelse kan du få hele to kulturelle indsprøjtninger, når du både kan lave din egen kunst til bydelen kvit og frit, og tage en tur til dansekapellet, hvor en surrealistisk klovneforestilling om forskellige facetter af menneskeliv vil finde sted.

 

Photowalk @ Nordhavn

Hvornår: 14:00-16:00 Mønt: Gratis

Der hvor vandet skvulper, og spejler sig i lejlighedernes skinnende nye overflader, kan du komme på en overraskende fototur. Bydelen er Nordhavn. Og her kan du opleve en ny arkitektur, der skyder op. Kunstneren Benjamin Noir vil føre dig gennem facaderne, og alt det du får knipset løs med kameraet, kan du få med i kunstværket ’NORDHAVN NOIR’, der bliver Danmarks største collage på Metroselskabet Byens Hegn på Orientkaj.

 

SØNDAG 17. juni

 

// Kåre Frang, Royal Danish Academy of Fine Arts

 

Kunstakademiets støtteauktion @ Kongens Nytorv 1

Hvornår: 14:00-18:00 Mønt: Gratis

På dagen hvor du for alvor mærker, at ugen går på hæld, ta’ da at komme ud af den lune dyne og op på byens mest benyttede transportmiddel; jernhesten. For nu skal du til din (måske første) kunstauktion. For denne hviledag inviterer de studerende på Det Kgl. Danske Kunstakademi til en stor støtteauktion i forbindelse med årets Rundgang. Auktionen vil blive ledt an af en professionel auktionarius, og det vil være muligt at byde på værker doneret af ansatte, tidligere og nuværende studerende samt nystøbte gips emner fra afstøbningssamlingen. Må den fyldigste SU-berettigede tegnebog vinde!

 

La Famiglia: Søndagsmiddag @ Beviamo Winebar

Hvornår: 18:30 – Mønt: 150 kroner

Slut den begivenhedsrige weekend af med en La Famiglia middag med et måltid i rolige omgivelser og til lyden af siciliansk musik. Med ét enkelt glas, eller to, vil du døse hen til et varmere himmelstrøg og kort glemme mandagens kommende strabadser.

Du kan bestille plads ved langbordet på +45 6053 7677 eller + 45 9111 1558.

Skriv en kommentar

kommentarer