Weekendguide: København, du’ min dejligste ferieby!

I forsøget på at mindske CO2-udledningen har flere fravalgt flyveturen til Sydeuropas varmere himmelstrøg – jeg selv inklusiv. Men ferien kan snildt nydes herhjemme! København rummer nemlig skønne oaser og fede arrangementer.

Når jeg rejser eller holder ferie, prøver jeg altid at opsnappe en lokal koncert eller to. Sidste uges jazzfestival emmede derfor af feriestemning. Men frygt ej, ferien fortsætter! Den kommende weekend byder nemlig på flere musikarrangementer, du kan nyde med solen i ansigtet og en fadøl i hånden. 

  TORSDAG D. 18. JULI

// Illustration: Michelle Bjerregaard Jensen

Hot Town Summer In The City @ Onkel Dannys Plads

Hvornår: 15.00 – 23.59  Mønt: Gratis 

Endnu engang præsenterer den københavnske musikfestival Summer In the City, flere nye navne fra den danske upcoming-scene. Hvis du derfor har musikabstinenser efter Roskildefestival og sidste uges jazzfestival, så få dit fix på Onkel Dannys Plads torsdag eftermiddag og aften. Her kan du bl.a. møde nye navne som Andreas Odbjerg, PATINA, KLIPO og mono mono, der alle vil gøre sit for at give dig en uforglemmelig musikoplevelse. Torsdagens program byder både på Singer-songwriting, Rock, Indiepop og Elektronica, så der er garanteret noget for en hver smag. Skyd derfor weekenden i gang med et besøg hos Onkel Danny.

// Foto: Jesper Guhle

Sommerdans i Fælledparken – Afrobeat @ Fælledparken

Hvornår: 19.00 – 22.00  Mønt: Gratis

Siden slutningen af juni er Fælledparken hver mandag til torsdag aften blevet forvandlet til et kæmpemæssigt dansegulv. Her kommer forskellige professionelle dansere fra hele verden og underviser i flere dansearter, og vigtigst af alt spreder enorme mængder af danseglæde. Torsdag er ingen undtagelse, her gæster Felicia Cameron og Colosal Titan nemlig den populære park. Cameron og Titan er vanligt at finde hos World Dance Academy, hvor de underviser i Afrobeat, og det er da netop det, der skal danses på torsdag. Hvis du endnu ikke kender Afrobeat, vil jeg klart anbefale at deltage i arrangementet, for at udvide din dansehorisont. Til dig der er fortrolig med stilarten – skynd dig afsted, så du kan blære dig med dine moves. Efterfølgende vil der være Dj’s og fri dans. Sikke en fantastisk start på en fantastisk weekend! 

FREDAG D. 19. JULI

Tina Dickow // Foto: Tivoli Presse

Forkæl øregangen til Tivolis Fredagsrock @ Tivoli

Hvornår: 22.00 Mønt: 108 kr. 

På fredag kan du opleve den altid velsyngende Tina Dickow, når hun gæster Plænen i Tivoli. Her kan du under åben himmel lade følelserne få frit spil til gåsehudsfremkaldende sange som “Sacre Coeur” og “Nobody’s Man”, der er nogle af sangerindens mest populære numre. Sidste år udkom albummet Fastland, der forventeligt vil være en del af fredagens repertoire, hvorfor koncerten også er en glimrende mulighed for at få et indblik i Dickows nyeste musikalske ståsted. Så grib din feriemakker og nyd en aften, hvor dybde og melankoli overleveres på smukkeste vis gennem skandinaviske toner.

Kayak Bar // Foto: Nadeem Ahmad

Omfavn ferien på Kayak Bar @ Børskaj 12

Hvornår: 12.00 – 02.00  Mønt: Entré gratis 

Foruden musik må hav, mad og drikkelse være de vigtigste elementer på en rejse eller i ferien – sådan er det i al fald for mig. Jeg er derfor ovenud lykkelig over at have opdaget en sand perle, hvor alle disse elementer forenes. Jeg er ofte gået forbi den pudsige bar under Knippelsbro, men først fornyligt besøgt den, og én ting er sikkert – det bliver ikke det sidste besøg. Med havudsigt, læskende drinks i baren og med Marvin Gaye, Stevie Wonder og Bob Marley tonende ud af højtalerne, danner Kayak Bar rammerne for ægte feriestemning. Her kan du indtage deres populære Moules Frites eller blot nyde noget vådt til ganen i en af deres solstole. Tro mig, når du først har sat dig, er det svært at rejse sig igen. Ellers kan du afslutte din fredag aften i månelysets skær med vennen under armen og en øl i hånden.

LØRDAG D. 20. JULI

// Foto: Lana Ohrimenko

Eftermiddagskaffe på Ofelia Plads til Kaffe & Sensorik @ Ofelia Plads

Hvornår: 13.00 – 19.00  Mønt: Gratis   

Er du også svært glad for kaffe i skønne omgivelser? Så er Ofelia Plads stedet at være lørdag eftermiddag! Her serveres der nemlig litervis af bæredygtig kaffe, alt imens der vil være live-musik, konkurrencer og workshops. Der afholdes barista-dyst, afholdes fagligt oplæg af den forsvarende Dansk Baristamester Jonas Gehl, og publikum har mulighed for at udvælge vinderen af Moccamaster Brew-Off. Smilene er brede, og kaffen flyder i stride strømme – med andre ord; Ofelia Plads forvandles til enhver kaffeentusiasts (mokka)våde drøm.    

// Design: Martha Fink

Tag til Silent Disco i Absalon @ Sønder Blvd. 73

Hvornår: 20.00 – 02.00 Mønt:50 kr. 

“You should be dancing” sådan sang Bee Gees tilbage i 1970’ernes kultfilm Saturday Night Feverog kan passende synges på lørdag. Her afholder Absalon nemlig Silent Disco i den store sal, hvor du udstyret med et par hovedtelefoner, kan indfri din danseglæde. Musikken serveres af de to DJ’s Søren Rightous og Den Almægtige, der skal dyste om din øregang. Så kridt danseskoene og find din indre John Travolta frem –  Absalon lover et brag af en diskofest!

SØNDAG D. 21. JULI

La Banchina // Foto: La Banchina

Få dig en dukkert og en kop kaffe hos La Banchina @ Refshalevej 141

Hvornår: 08.00 – 23.00  Mønt: Entré gratis 

Med håndklædet under armen kan du besøge den hyggelige café La Banchina, der ligger en spytklat fra Reffen. Stedet har egen badebro, hvor du kan ligge og nyde et køligt glas vin, en lækker kop kaffe eller blot dyppe kroppen i det forfriskende vand. Bliver du i løbet af dagen sulten, kan du let bestille en ret eller to – deres hjemmelavede koldskål med kammerjunker og jordbær er klart anbefalingsværdig! Cafeen tager ikke imod reservationer, men har mange hyggelige kroge, hvor der helt sikkert også er en plads til dig.


Afslut din weekend på Nemoland i selskab med Mont Jake og Isam B @ Christiania

// Illustration: Andreas Flensborg

Hvornår: 18.00 – 22.00  Mønt: Gratis

Traditionen tro afholdes der søndagskoncerter på Nemoland, der er et finde på Christiania. Her kan du opleve det unge talent Mont Jake, der med sin sikre og fløjlsbløde vokal vil få dig til at glemme tid og sted. En koncertoplevelse der vil være synd at gå glip af!

Og når du nu alligevel har slået et smut forbi Christiania og har fundet en solplet, så bliv lidt længere. Kl. 20 starter Nemolands anden koncert nemlig, og denne gives af Isam B. Det tidligere Outlandish-medlem vil med garanti levere en sjælfuld koncert, der vil stå som en fantastisk afslutning på en skøn weekend.

God ferie og god weekend! 

Skriv en kommentar

kommentarer