Weekendguide: Inden året går på hæld

Årets største, eller i hvert fald sidste, fest er lige op over, og det kan mærkes på byen, der småsitrer under overfladen. Måske er du allerede helt ovenpå efter de mange juledage. Måske er du allerede i fuld gang med alle forberedelserne til det nytsårbrag af en aften, der venter lige om hjørnet. Hvis ikke, har vi samlet dig en weekendguide, der både hjælper dig med at gøre klar til den store dag med hatte og bobler, men også giver dig mulighed for lidt selvforkælelse og afslapning med både kunst, Queer Sauna og Banko. Rigtig godt nytår!

Af Ditte Maria Engelhardt og Nicolai Scharff Sørensen 

Torsdag 27. december

Nytårsbanko i Absalon

//PR foto

NYTÅRSBANKO @ABSALON
Hvornår: 20:00 – 22:00 Mønt: Entré 30 kr. / 10 kr. per plade

Måske føler du, at 2018 har været en lang winning strike. Måske tænker du, at det er nu chancen er der for endelig at have lidt held i spil. Eller måske har du bare brug for at have det sjovt. Uanset hvad, så har du nu chancen for at have en aften med ”gamle Ole ”, ”to tykke damer” og hvad de ellers hedder de forskellige talkombinationer. Absalon inviterer til deres årlige Nytårsbanko, og du har mulighed for at deltage i årets måske sidste gaveregn. De lover at præmierne er alt det, du lige står og mangler til din nytårsaften, og det kan for eksempel være konfettibomber, champagne og sjove hatte.

Queer sauna i Folkets Hus mellem jul og nytår

//PR foto

QUEER SAUNA X FOLKETS CAFÉ @FOLKETS CAFÉ
Hvornår: 14:00 – 20:00 Mønt: Gratis

Find en ven, bror, bedstefar eller mor og tag med under armen. Der vil være god kaffe, brætspil, perleplader og fællessang. Folkene bag Queer Sauna projektet, du normalt kender fra deres torsdagsarrangementer i Sjællandsbadet, står bag baren i Folkets hus. De arbejder på at skabe et fællesskab for folk, der ikke føler sig trygge i den gængse to-køns-opdelte kultur. Det betyder, at der er plads til alle undtagen folk, der ikke accepterer de frie kønsidentifikationer, og der er lagt op til et par hyggelige timer, hvor du har mulighed for at møde et på nye spændende mennesker.

 

Fredag 28. december

The House that Jack Built på Charlottenborg

// PR foto

LARS VON TRIER KAVALKADE @CHARLOTTENBORG ART CINEMA
Hvornår: 11:00 Mønt: Voksne 90 kr. / Studerende 50 kr.

Det er stensikkert ikke gået Lars von Trier fans’ næser forbi, at Charlottenborg dedikerer dagene imellem jul og nytår til Danmarks største provokatør. Denne lørdag viser de hele Nymphomaniac i Directors Cut versionen. Og foruden filmvisningen, så kan du også få lov til at se huset fra The House That Jack Built – Et hus bygget af 60 frosne menneskelig. Tjek hele programmet ud på Kunsthal Charlottenborgs hjemmeside og se de andre dages programmer.

Drinks på en husbåd i Nobel Coffee

//PR foto

DRINKS PÅ EN HUSBÅD @NOBEL COFFEE
Hvornår: 17:00 – 24:00 Mønt: Gratis entré

Findes der noget bedre end gode drinks og københavnske kanaler? Denne kolde fredag aften, har du mulighed for at kombinerer begge ting. Nobel Coffee inviterer til drinks og musik på, hvad de lover er, en unik husbåd. Der er lagt op til et par hyggelige timer, hvor samtalerne uden tvivl vil dreje sig om året, der går på hæld og hvilke nytårsforsætter, der skal afprøves i 2019. Arrangørerne lover, at der vil være overraskelser, gode drinks, lækker kaffe og lette anretninger. Så det er bare med at hoppe på cyklen sammen med din bedste ven og vende snuden mod den gyngende husbåd.

 

Lørdag 29. december

Udstilling og bobler på Copenhagen Contemporary

// PR foto

FINNISAGE MED GYNGETUR OG BOBLER @COPENHAGEN CONTEMPORARY
Hvornår: 15:00 – 18:00 Mønt: Gratis

Hvilken bedre måde at slutte året af end med en gyngetur akkompagneret af et glas bobler! Tag en god ven, veninde eller familien under armen og tag til finissage med Art Walk og bobler på Copenhagen Contemporary. Det er (næst)sidste chance for at opleve udstillingen ”One Two Three Swing” og Doug Aitkens ”SONG 1” og lige få årets sidste kunstoplevelse med. Der er champagne fra dørene åbner til flaskerne er tomme, så det er med at komme tidligt. (Der er også åbent for udstillingen i morgen 30. december, men så er det uden bobler)

Vil du have børnene, nevøerne eller niecerne med, så skal i besøge CC STUDIO, hvor I kan bygge jeres egen superseje gynge. Det koster kun en flad 50’er per gynge, og der er både varm saft og pebernødder til at hygge sig med, mens ungerne arbejder.

Champagnesmagning på Vinhanen

//PR foto

CHAMPAGNE SMAGNING @VINHANEN
Hvornår: 15:00 – 17:00 Mønt: 225 kr.

Det er ved at være sidste chance til at få styr på boblerne inden den store fest. Skal du have lidt hjælp til at finde de helt rigtige af slagsen, så tag til lækker boblende champagne-smagning på vinhanen. Her får du mulighed for at smage på hele fire forskellige slags, og så er der masser af gode tilbud, hvis du finder nytårs-favoritten. De dygtige værter vil desuden være parat med svarene på alle spørgsmål, du måtte have om champagne. Så kan du være sikker på at servere den helt rigtige champagne til både kransekage og forret og måske få en god historie med om de boblende dråber. Kan du forestille dig en bedre måde at gøre klar til nytårsaften?

 

Søndag 30. december

Lav din egen nytårshat

//PR Foto

LAV DIN EGEN NYTÅRSHAT @ABSALON
Hvornår: 11:00 – 15:00 Mønt: 30 kr. per hat

Skal det være en høj hat? En glimmerhat? En hat med frynser? Ingen nytår uden nytårshat. Sådan er reglen. Men er du træt af at sidde med den grimme plastichat fra netto, så kan du i stedet tage ned på Absalon og lave din egen superseje, custommade, glitrende festbombe af en nytårshat. De har alle materialerne, så du bare kan gå krea-amok og lavet årets flotteste hatte. Har du en gammel hat derhjemme, der ville have godt af at blive glimmer-pyntet op til nytår, så tag den endeligt med. Det er upcykling, når det er allermest festligt.

 

Skål nytåret ind på Knippelsbro

//PR Foto

CRÉMANT OG KRANSEKAGE @KULTURTÅRNET PÅ KNIPPELSBRO
Hvornår: 12:00 – 17:00 Mønt: 75 kr. per person

Kunne du tænke dig at holde en lille præ-nytår, en lille fejring før fejringen, sammen med én du holder af? Så er toppen af kulturtårnet på Knippelsbro et rigtig godt bud. Her kan du med udsigt over Københavns smukke kanaler nyde et glas naturbobler og et stykke sprød hjemmelavet kransekage – det er potentielt Københavns mest romantiske nytårs-setting. Skåle for de gode minder, skål for hinanden og skål for de mange oplevelser, som næste år vil bringe. Rigtig godt nytår!

Skriv en kommentar

kommentarer

At få lov at lytte til og fortælle andre menneskers historie er et stort privilegium. Det gøres allerbedst med en øl i hånden. Revolutionen kommer nedefra, jeg lader andre om de store linjer.