Weekendguide: I kulturhusets tegn

// Illustration: Malene Simone

 

København bugner af kulturelle muligheder, men hvor meget ved vi egentlig om vores kulturhuse? Har vi nogensinde bevæget os derind? Hvor ligger de overhovedet? I denne uges weekendguide tager vi dig med til nogle af Københavns kulturhuse, hvor man oftest kan finde noget af det bedste fra undergrunden.

 

Torsdag 6. December

LAMA @Islands Brygge Kulturhus
Hvornår: kl. 20.30 Mønt: Gratis

Start din tidlige weekend med et godt grin. På Islands Brygge Kulturhus inviteres du til improcomedyaften, når LAMA’en indtager scenen. Uden manuskript, men til gengæld med hjælp fra publikum og hinanden, improviserer spillerne bag LAMA de sjoveste fortællinger frem. Tag din kæreste, ven eller familie med  – og hvem ved, måske finder I ud af noget nyt om hinanden?


Fredag 7. December

Kraftwerket //Foto: Kraftweket

 

Vegansk kage @KraftWerket
Hvornår: 18.00-21.00 Mønt: 300 kr.

Æbleskiver-hasselnøde-chokolade-cheesekage. Lyder det som noget for dig? På KraftWerket kan du komme på workshop i at kreere selv samme. Og det er vegansk. er julen nær!

 

Friday Night Sharings @Dansekapellet
Hvornår: Kl. 18.00-19.00 Mønt: gratis

Du kan også tage i Dansekapellet, hvor vært, Stine Andersen, inviterer til årets sidste Friday Night Sharings i Dansekapellets Kuppelsal. Aftenen vil byde på små stykker fra flere forskellige koreografer og der lægges op til at kunstnerne frit kan eksperimentere. Kom helt tæt på koreografernes arbejdsproces gennem disse work-in-progress visninger.

 

Lørdag 8. December

// Illustration: HusetKBH

 

Summer in the City Fest @HusetKBH
Hvornår: kl. 21.00 Mønt: gratis

Knap har juleklokkerne kimet før HusetKBH inviterer dig til Summer in the City Fest på Musikcafeen. Men har det ikke lige været sommer, spørger du. Eller også længes du måske allerede tilbage? Musikcafeen har svaret på et lækkert throwback til sommervarmen og byder hele aftenen på DJ og dans. Og så er det helt gratis.

 

Søndag 9. December

 

Historisk indspark @Rytterskolen
Hvornår: kl. 13.00-14.00 Mønt: gratis

Rund ugen af med et historisk indspark på Rytterskolen på Brønshøj Torv. Det er absolut sidste chance for at få en gratis rundvisning af Lars Cramer-Petersen i udstillingen om et af Danmarkshistoriens mest dramatiske perioder: De skæbnesvangre år 1657-60, hvor København forsvarede sig og Danmark var tæt på at blive en sydlig svensk provins! Udstillingen består af 20 scenarier med 300 forskellige figurer i størrelsesforholdet 1:32.

 

Julebazar @Osramhuset
Hvornår: kl. 12.00-17.00 Mønt: gratis

Du kan også tage til julebazar i Osramhuset, der byder på danseshow, livemusik, kreative juleboder og generelt masser af hygge. Kulturhuset er for alle aldre og slår sig på at være med til at styrke et alsidigt og rummeligt kulturliv på Nørrebro. Kom når du vil mellem 12.00 og 17.00. Det er gratis!

 

Vi håber, at du efter denne weekend føler dig lidt tættere på de kulturhuse, der findes i København. Til inspiration fremover kan du med fordel tjekke disse kulturhuse ud:

 

Christianshavns beboerhus

Verdens kultur centret

Villa Kultur

Karens minde kulturhus

Lygten Station

Støberiet

Rytterskolen

Kulturhuset Pilegården

Kulturstationen Vanløse

Kvarterhuset

Kulturhuset Kapelvej

Vesterbro Bibliotek og Kulturhus

Prøvehallen

Biblioteket Rentemestervej

Kulturhuset Tomsgårdsvej

Børnekulturhuset Sokkelundlille

Valby Kulturhus

Osramhuset

Amager Kulturpunkt

Havnekulturkontoret

Onkel Dannys Plads

Krudttønden

Dansekapellet

Børnekulturhus Amar’

Kulturhuset Indre By

 

Skriv en kommentar

kommentarer

Amalie er uddannet kandidat fra Teater- og Performancestudier med sidefag fra Musikvidenskab og brænder for crossoverformer og ligestillede dramaturgier. Hun arbejder med den uafhængige scenekunst i blandt andet Teater PRAXIS.