Weekendguide: i denne søde juletid

Der er ingen vej tilbage: Julen er her! December er fløjet afsted med alt, hvad der hører med af forberedelser. Sidste weekend inden juleaften håber jeg, du har fået styr på gaverne, lagt menuen og udvalgt juletøjet, så du kan tage den lidt med ro. Derfor byder denne uges weekendguide på mere eftertænksomme tilbud for krop og sjæl, så du kan blive klar til julens strabadser med godt humør. God jul, altså.

Torsdag d. 19. december

//Illustration: Andreas Juul Blinkenberg

Meninger med blæk @ Det Lilla Rum

Hvornår: 16:30-20:00 Mønt: gratis

Hos bogcafeen Det Lilla Rum vil de gøre Virginia Woolf kunsten efter og skrive i bøger med lilla blæk. Så hvis du kunne tænke dig at dele en bogoplevelse med ligesindede bogelskere, er dette en perfekt mulighed for at slippe væk fra gavekøberæset og i stedet give en anbefaling videre. Skulle købertrangen alligevel melde sig, er der masser bøger at vælge af på hylderne.

Gyldendal Love @ Gyldendal

Hvornår: 18:00-21:00 Mønt: 40 kr. + gebyr

Hos Gyldendal er det danske Tove Ditlevsens forfattervaner, der bliver eftergjort, når de holder paneldebat om kærlighed. Hun besvarede nemlig brevkassespørgsmål om kærlighed, og nogle af de spørgsmål vil blive taget op og besvaret af torsdagens panel. Derudover vil der også være mulighed for at få svar på sine egne, moderne kærlighedskvaler. Hvis ikke du skulle blotte dit hjerte og bede om hjælp nu, hvornår så? Her er der i hvert fald god mulighed for gode råd af kyndige folk.

Fredag d. 20. december

// Fotot: Anna T Huynh

Cykelværksted @ Netværkshuset Nørrebro

Hvornår: 16:00-18:00 Mønt: gratis

Giv dig selv en tidlig julegave og få hjælp til at fikse din cykel, så du lynhurtigt kan ræse gennem byen, når du skal have styr på de sidste gaveindkøb. På lørdag kan du få hjælp til at lappe dæk og reparere kæder og sikkert mange andre ting, der kunne være galt med cyklen. Cyklen er bedst, når den kører som smurt – måske fordi den er blevet smurt? Ha ha.

Gløgg is ready @ Kind of Blue

Hvornår: 16:00-00:00 Mønt: gratis at gå derind, gløggen koster 80 kr.

På Nørrebros dejligste jazzbar serverer de hjemmelavet gløgg, du ikke må gå glip af. Den er delikat og stærk og varmer kroppen op fra top til tå oven på den kølige, våde cykeltur. Er du ikke til den varme vindrik, vil du måske alligevel være til den bløde, lækre stemning og ikke mindst de sprøde toner, der omgiver en aften på denne bar. Det er de bedste rammer til en enkelt fredagsdrink, der hurtigt bliver til flere og en hurtig catch-up, der bliver til timevis af snak.

Lørdag d. 21. december

// Foto: Nynne Thykier

Brødrene Løvehjerte @ Det Kongelige Teater

Hvornår: 15:00-17:00 Mønt: 105-450 kr.  

Julen er tid til familie, men også en tid, hvor savnet kan fylde. Tag nogen, du elsker, i hånden, og oplev klassikeren Brødrene Løvehjerte opført som teater på det Kongelige. Historien om Tvebak og Jonatan og eventyrlige Nangijala bliver vakt til live på ny, når der optræder moderne elementer som animation på en storskærm, uden at det dog tager noget fra den oprindelige fortælling. Midt i julens tumult om gaver, er det vigtigt at huske på det, der er virkelig vigtigt, og det er Astrid Lindgren særligt dygtig til at sætte ord på på tværs af generationer og tid.

Høxbroes knashyggelige julestue @ Litteraturhaus

Hvornår: 14:00-23:30 Mønt: 125. kr. for voksne inkl. gløgg, 60 kr. for børn inkl. gave

Musikere, digtere og historiefortællere indtager scenen og sætter rammerne for en julestue, hele familien kan være med til. Om du tager dine yngre søskende, niece eller nevø eller eget indre barn med, er ligegyldigt, når bare du har skruet op for julestemningen og er klar til at hygge med Claus Høxbroe, Kim Leine, Kim Fupz Aakeson med flere.

Søndag d. 22. december

// Foto: Malene Simone Hansen

Akroyoga @ Magneten

Hvornår: 17:00-19:00 Mønt: 60 kr. for ikke-medlemmer, 40 kr. for medlemmer

Kom med en ven eller få måske en ny, når akrobatik og yoga forenes! Har du endnu ikke prøvet kræfter med den udfordrende yogaform, er der oplagt mulighed for det, når Akroyoga København inviterer til åben undervisning for begyndere og letøvede fra klokken 17:00-19:00 på søndag. Efter at have tilbragt et par timer med at flyve rundt med hinanden, har du vist også fortjent en ekstra pebernød. Eller også er du blevet inspireret til et nytårsforsæt?

Sunday Jam and café @ Operaen, Christiania

Hvornår: 16:00-23:00 Mønt: gratis

Der er åben scene på Operaen, og hvad kunne være længere væk fra julens kapitalismegaveræs end gløgg og æbleskiver på Christiania? Kom ned i gear med gode vibes og lyt eller spil selv julen ind. De serverer både vin og kaffe, så der burde være noget for enhver smag og humør. Det er i hvert fald en dejlig måde at tilbringe sidste søndag i advent 2019, hvis du spørger mig.

Skriv en kommentar

kommentarer

læsende menneske som finder stor glæde i finurlige formuleringer og fantasifulde formater