Weekendguide: En popkulturel weekend

Januars sidste weekend er en hård omgang. Fryser du? Er der minus på kontoen? Har du brug for at glemme dine sorger og dykke ned i et overgearet og sukkersødt popunivers? Eller har du egentlig mest lyst til at opleve ægte, autentiske kunstoplevelser? Bylivet er præget af en allestedsnærværende populærkultur, og hvad enten du omfavner den eller prøver at holde den for døren, er weekenden fuld af gode oplevelser.

Torsdag den 24. januar

Absalon//pressefoto

Sladderbladsbanko i Absalon

Hvornår: 20:00-22:00 Mønt: 30 kroner 

Absalons bankoaftner er næsten altid udsolgte, men du kan stadig nå at forsøde din torsdag aften med en omgang god sladder og banko. 


Det mindre poppede alternativ: Sangeftermiddag med Michala Petri i Trinitatis Kirke 

Hvornår: 14:30-16:30 Mønt: Gratis 

Du kan også bruge din torsdag eftermiddag på at synge højskolesange i Trinitatis Kirke. Blokfløjtestjernen, Michala Petri, vælger de bedste sange fra blandt andet Højskolesangbogen og Den Danske Salmebog.


Fredag den 25. januar 

Rust//Pressebillede

00’er pop og R’n’B på Rust 

Hvornår: 23:00- 04:00 Mønt: 80 kroner 

Hvis du vil ud at lufte danseskoene, kan du trygt svinge forbi Rust på fredag. Fra klokken 23:00 er der R’n’B, og fra 23:55 vil der være 00’er pop i kælderen. 


Det mindre poppede alternativ: Den Guddommelige Komedie på Republique 

Hvornår: 20:00. Forestillingen spiller fra første januar til anden februar Mønt: Priser fra 75 kroner 

Opsætningen er en slags lightudgave af Dante Alighieris meget lange roman Den Guddommelige Kommedie fra 1320. Stina Ekblad spiller den stakkels Dante, der har mistet sin retning i livet og må rejse gennem helvede, skærsilden og paradis for at møde sin Beatrice. Det er umuligt ikke at blive imponeret over Ekblads hukommelse, da den 1 time og 35 minutter lange forestilling er én lang monolog. Samtidig bliver man revet med af de vilde, og ret ulækre, beskrivelser af de lidelser, en synder møder i helvede og skærsilden.


Lørdag den 26. januar 

Pressebillede// Nuller Nix 

Best of Boogielisten – 00’er-fest

Hvornår: 22:00-00:30. Mønt: 50 kroner hvis man liker Nuller Nix – 00’er Liveband og deltager i Facebook-begivenheden (og viser sit like og sin deltagelse i døren). Ellers koster billetter 60 kroner i døren. 

Ballebandet, Nuller Nix, spiller op til dans på Operaen på Christiania. Måske var du på Rust at danse i går, men intet slår en dansefest med livemusik. Nuller Nix spiller alle de gode hits fra Boogielisten og lover fest og nostalgi.


 

Det mindre poppede alternativ: Part Time Party Times 

Hvornår: 22:00-02:00 Mønt: 100 kroner 

Hvis Boogielisten var lidt for poppet og mainstream til dig, kan du smutte hen på Loppen og hører noget mere ”undergrund”. Det danske pladeselskab, Part Time Records, holder nemlig koncertaften, og her kan man opleve fire forskellige bands: Tears, Mønsterrapporten, Visitor Kane og Lød. Det er lidt en broget flok, og man vil både høre 80’er-inspireret pop og post-punk, samt DJ’s mellem koncerterne.


Søndag den 27. januar  

Husets Biograf//Pressefoto 

‘Jennifer’s Body’ i Husets Biograf 

Hvornår: 19:00 (døre kl. 18:00) Mønt: 50 kroner 

Efter nattens strabadser kan det være dejligt at læne sig tilbage og se en god gyser. Eller en dårlig gyser for den sags skyld. Husets Biograf viser i forbindelse med deres serie ’Monstrous Women’ gyserfilmen ‘Jennifer’s Body’. Filmen handler om en nørdet pige i highschool, der prøver at stoppe sin lækre cheerleader-veninde i en række mord på liderlige teenagedrenge. Filmen er somme tider uhyggelig, somme tider sjov og somme tider bare virkelig underlig.


Det mindre poppede alternativ: ‘Watership Down’ i Cinemateket 

Hvornår: 14:00 Mønt: 85 kroner 

’Watership Down’ er en tegnefilm baseret på Richard Adams’ roman ’Kaninbjerget’. Filmen handler om en flok kaniner, der beslutter sig for at søge efter et bedre sted at bo, men møder mange farer på deres rejse. Filmen vises som en del af VOID, der er en international filmfestival for animationsfilm, og Cinemateket beskriver filmen som ”en klassiker inden for britisk animation, der behændigt fletter original mytologi og politisk allegori”. Måske er det en samfundskritisk historie. Eller også er det bare en historie om en flok kaniner.

Skriv en kommentar

kommentarer

27-årig musikvidenskabsstuderende med et blødt punkt for opera og Eurovision.