Weekendguide: efterårets mørke byder også på eventyr

Byen har lige så stille skiftet farve fra grøn til orange. Efterårets mørke smyger sig som en varm dyne, der kalder dig tilbage i sengen. Men det er sidste uge på sommertid, så byen sover ikke. Det behøver du heller ikke, for denne weekend er klar til at tage dig med på eventyr med både dans og fordybelse, kærlighed og kostumesalg. Husk at stille uret på søndag, så du når det hele!

Med lidt god vilje kan man finde kærlighed overalt i byen // Foto: Sidsel Finderup

Torsdag d. 24. oktober

Torsdagstalk: Scoreguides og Tinderswipes @Johan Borups Højskole

Hvornår: 16-17.30 Mønt: 30kr.

Der er kærlighed på den københavnske højskole, som også holder Nordisk Litteraturfestival fredag og lørdag. Allerede torsdag aften tager Elisabeth Skou Pedersen dog ordet i et foredrag om moderne kærlighed og alle de kærlighedshistorier og -myter, der påvirker kærligheden i det 21. århundrede. Festivalen de følgende dage kommer også til at have kærligheden i centrum, så hvis du skal være helt sikker på at være godt rustet til det moderne kærlighedsliv, kan du jo tage dette foredrag som en forsmag, så du er velforberedt til resten af festivalen.

Unfair Banko @Studenterhuset

Hvornår: 19-21.00 Mønt: gratis, men book plads.

Skal du ud og anvende din nye viden om kærlighedens mystiske veje, er det ikke sikkert, at uretfærdighedsbanko er det bedste sted. Her hersker uretfærdigheden, så selvom du ser brandgodt ud, vil det helt sikkert være en anden, der render med opmærksomheden. Og bankoen. Frygt dog ikke, for i kærlighed og krig gælder alle kneb, så spids albuerne og lyt godt efter, når Gamle Ole og nimmer nutten bliver råbt op.

Fredag d. 25. oktober

Kulturgeneratoren // Foto: Malthe Behr

Lush Bliss – Tokyo Edition @ Kulturgeneratoren

Hvornår: 20-02.00 Mønt: 40 kr.

Hvis du ikke nåede til udlandet i efterårsferien, men går og drømmer om eksotiske Asien, kan du fantasere dig afsted på rejse i Japans gader, når Back to Future Sounds smelter dansk og japansk street-kultur sammen i dette svedige event. TOFU magazine, et dansk magasin som formilder asiatisk kultur, står for kurateringen, mens bandet LOLA sørger for at levere lækre R&B-toner til din aften. LOLAs musikalske univers har rødder i mange amerikansk-startede genrer, men tryller hurtigt en ind i en asiatisk æstetik, der både forfører og smerter. Garanteret en god og spændende oplevelse lige her i kolde Danmark.

Santrofi + DJ Kipanga @ ALICE cph

Hvornår: 21-01.00 Mønt: 160 kr.

Er du mere til afrikanske rytmer end japansk æstetik, spiller ghanesiske highlife-orkester Santrofi op til dans hele natten på ALICE som en del af deres Global Dance Nights. Santrofi består af unge musiktalenter, som synger på skift og samtidig kan spille på flere instrumenter. Dermed er der garanti for liv på scenen, og mon ikke der også kommer det på dansegulvet?

Lørdag d. 26. oktober

Foto: Kim Granli
Mangler du også tyl til at pryde loftet? Lørdagens loppemarked kan sikkert hjælpe // Foto: Kim Granli

Det Kongelige Teater holder loppemarked @ Operahuset

Hvornår: 10-16.00 Mønt: gratis entre. Resten er op til dig selv

Har du altid drømt om at eje et vikingeoutfit? Savner dit hjem en sofa, som skal være helt unik? Eller mangler du måske en spændende hat? Det Kongelige Teater åbner op for kostumekælderen og sælger ud af rekvisitter, stof, sko, historisk og nutidigt tøj, fantasikostumer og sikkert meget mere, når der på lørdag er loppemarked i Operahuset. Find dine guldmønter frem og tag på udkig i de kongelige teatergemmer.

Udstillingen Generation Wealth @Louisiana

Hvornår: Museet har åbent til kl. 18, og udstillingen kan ses frem til marts. Mønt: 125 kr. for voksne, 110 kr. for studerende, gratis under 18 år

Humlebæk er kun en halv times togtur væk, og det nordsjællandske museum tager sig med garanti smukt ud i 70’ernes yndlingsfarver. Men denne gang skal du tage derop for at fortabe dig i kælderens udstilling om jagten på ”at se rig ud”, hvor al værdi er visualiseret. Her får Lauren Greenfields dokumentariske fotografier, videoer og interviews dig hurtigt til at glemme vind og vejr, fordi kapitalismens grådige ansigt troner frem i et visuelt forbrugerræs.

Klockwaerk og Minor Arc @Mellemrummet

Hvornår: 20-23.00 Mønt: gratis

Kom tilbage til København og drik en øl fra Nørrebro eller Palæstina med god samvittighed på Mellemfolkeligt Samvirkes café. Denne aften er der desuden musik til. To København-baserede bands spiller blåtonet indiepop og -rock, som straks tager din opmærksomhed fra den rådne overforbrugskultur og lander dig et sted cirka i nuet.

Kan man forestille sig mere klassiske rammer for en klassikersøndag? // Foto: Andrea Sigaard

Søndag d. 27. oktober

Græsk klassiker: Rytteriet @Glyptoteket

Hvornår: 15-16.00 Mønt: 155 kr. for voksne, 85 kr. for studerende, gratis under 18 og årskortholdere (men husk billet)

Man kunne ikke bede om bedre omgivelser til at diskutere 2500 år gammel satirekunst end Glyptotekets storslåede oldtidssale, og det udnytter de nu til at trække tråde mellem Aristofanes’ Rytteriet og nutidens politiske satiremiljø. Med kyndig faglighed vil tre lærde herrer tage publikum i hånden på en rejse gennem værket og dets betydning i samtiden samt satiren i nutiden. Kom og bliv (endnu mere) dannet!

Women in the Wild: Assasination Nation @Husets Biograf

Hvornår: 19.30-21.30 Mønt: 50kr.

Når du har fået hovedet fyldt med antikke morsomheder, er det på tide at afslutte denne sprøde efterårsweekend med et nutidigt rusk. Husets biograf sætter nemlig fokus på brogede kvinder ved at vise en række film som f.eks. Assasination Nation. Denne moderne fortolkning af hekseprocesserne i Salem lover både grusom hævn, genreeksperimenter og gymnasiedrama, mens den tackler tematikker som teenagere, internettet og patriarkatet. Alt sammen i en vidunderlig voldelig indpakning. Så skulle der da være noget at fortælle om mandag morgen.


Skriv en kommentar

kommentarer

læsende menneske som finder stor glæde i finurlige formuleringer og fantasifulde formater