WEEKENDGUIDE: DECEMBERS MIDTVEJSKRISE

December er en underlig tid fyldt med trængsel, kærlighed, overstimulering og traditioner. Man befinder sig på en hårfin grænse mellem at flygte fra alt og alle eller at tage et deep-dive i Spotify’s Christmas Classics og den danske nationalsport: hygge. Derfor er der i denne weekendguide både gran, guirlander og juleevangeliske omvisninger, såvel som science fiction-fernisering og traptåger – hvad enten du allerede har opbrugt din selvdefinerede kvote af gløgg og lametta, eller du endnu ikke har haft tid til at opfatte, at hjerternes fest står for døren. I morgen er den 12. december, og med lidt held er kalenderlyset brændt halvvejs igennem.

TORSDAG 12. DECEMBER

//Foto: Mathilde C. Felding / Arrebo

VINTERAFTENER #2 @ ARREBO

Hvornår: 18:00-19:30 Mønt: Gratis
Slå lyttelapperne ud på en af ydre Nørrebros æstetiske perler. I vintermånederne kan man på Café Arrebo opleve oplæsninger, musik, talks og samtaler. Denne torsdag får de på besøg af to forfattere: Luca Talamona, som læser op fra sin digtsamling Alcatraz, samt Jamal Bendahman, der vil læse op fra sin roman Vidnet. Man er varmt velkommen til at blive hængende efter arrangementet til hjemmelavet gløgg, eller hvad hjertet nu begærer (køkkenet har også åbent).

CC FERNISERING: LARISSA SANSOUR @ COPENHAGEN CONTEMPORARY

Hvornår: 17:00-21:00 Mønt: Gratis
Denne torsdag har du muligheden for at være ægte finkulturel og opleve de udstillede kunstværker fra den danske pavillon på Venedig Biennalen 2019 til fernisering, art talk og boglancering på CC. Den dansk-palæstinensiske Larissa Sansour udstiller science fiction-videoværket In Vitro og skulpturen Moment for Lost Time, som første gang blev udstillet på årets biennale, sammen med ældre værker, der udgør udstillingen Heirloom.

FREDAG 13. DECEMBER

//Foto: Kayak Bar

LUCIA I KAJAK 2019 @ KAYAK REPUBLIC & KAYAK BAR

Hvornår: 17:00-01:00 Mønt: Gratis
Københavns kanaler bliver oplyst af dekorerede kajakker, pyntet til bristepunktet med nissehuer, juletræer, lyskæder og hvad man nu ellers kan finde på. Der er sang ved Nyhavn, Christianshavn og Højbro Plads i takt med, at kajakoptoget bevæger sig gennem kanalerne og lyser mørket op. Efter optoget kan du få varmen i Kayak Bar, hvor der serveres julemiddag, gløgg og æbleskiver, og senere på aftenen er der DJ. 

LOUIS LEOPOLD & NIKO BLONDE @ RUST

Hvornår: 20:00-23:00 Mønt: 60 kr.
Tag forbi RUST fredag aften for at tømme kroppen for bekymringer om julegaver, du mangler at købe og eksaminer, du mangler at skrive. Glem at grantræerne står klar til at blive pyntet med usynlig hånd på hvert gadehjørne; lad i stedet kroppen drages væk til Louis Leopolds bastante traptoner og Niko Blondes honningrytmer. Lad lyden fylde dig med løfter om kulørte nætter i anledningen af lysets fest – dans vintersolhvervet velkommen. 

LØRDAG 14. DECEMBER

//Foto: George Fok / Nikolaj Kunsthal

YOGA & COHEN @ NIKOLAJ KUNSTHAL

Hvornår: 08:30-10:30 Mønt: 195 kr. (entré til udstillingen inkluderet)
Lørdag morgen og din krop skal strækkes ud efter en formentlig festlig fredag, men du har også et kulturbarometer, der har brug for opfyldning. Tag til morgenyoga på Nikolaj Kunsthal og lad dig omfavne af Cohens univers! Her og på Kunstforeningen Gl. Strand kan du med billetten opleve udstillingen Leonard Cohen: A Crack in Everything. Giv krop og sind et retreat fra vinterkulden til Cohen-yoga, omgivet af de både æstetiske og historiske værker. 

INDEPENDENT LABELS W i n t e r F e s t 2 0 1 9 @ CHRISTIANSHAVNS BEBOERHUS

Hvornår: 14:00-20:00 Mønt: Fri entré indtil kl. 16:00, 50 kr. derefter.
Trænger du til at opdage ny musik, eller vil du gerne give en særlig julegave? Så kan det varmt anbefales at bruge lørdag på at fordybe dig i Københavns uafhængige musikscene til record fair, banko, DJ’s og live musik på Christianshavns Beboerhus. Der vil være plader fra et væld af labels, herunder Passive/Aggressive, Abstract Tits og mange flere. Der er fire koncerter fra kl. 16:00 – blandt andet seje og dygtige Clarissa Connelly med band.

SØNDAG 15. DECEMBER 

//Foto: Den Kgl. Afstøbningssamling

DECEMBERÅBENT @ DEN KONGELIGE AFSTØBNINGSSAMLING

Hvornår: 10:00-18:00 Mønt: Gratis
Afstøbningssamlingen har en særlig plads i kunstredaktionens hjerter. Oprindeligt blev Vestindisk Pakhus ved Københavns havn bygget til at rumme sukker og rom, men i stedet står der nu over 2.000 gipsafstøbninger; alt fra hedenske guder til kristne skulpturer. Samlingen er normalt lukket, men i decembers tre første weekender er pakhusets døre åbne igen. Denne søndag har du endda også mulighed for selv at prøve kræfter med gipsen i værkstedet. Der er juleevangelisk omvisning klokken 15:00-16:00.

KUNSTAKADEMIETS JULEMARKED @ APOLLOS KANTINE, CHARLOTTENBORG

Hvornår: 11:00-17:00  Mønt: Gratis
Drik gløgg og se på ny kunst – basically en fernis på en søndag. Til Kunstakademiets julemarked kan du stifte bekendtskab med en lang række af de kunststuderendes værker, og uanset om du kommer for at forsyne dine kære (eller dig selv) med kunst-julegaver eller for at forbedre dit arsenal af up-and-coming kunstnernavne, så kan det kun blive godt, når Charlottenborg indhyldes i gløgg-aroma.  

Skriv en kommentar

kommentarer

Vestjyde i eksil. Kunstredaktør og kunsthistoriestuderende by day, bartender og fernis-crawler by night.