Redaktøren anbefaler: Din guide til CPH STAGE

CPH STAGE er landets største teaterfestival for professionelt teater, og den finder sted hvert år i København og på Frederiksberg. Festivalen løber af stablen 2. juni – 11. juni, og over de 10 dage er byen spækket med skuespil, musikteater, danseteater, talks, events og meget mere. Ved du ikke hvor du skal starte? Bare rolig, vi hjælper dig lige her:

© CPH STAGE

Dansk teater

PLEJER ER DØD – LIMBO

HVOR? FABRIKKEN for kunst og design HVORNÅR? Den 4.-9. juni + 11. juni

Danseforestillingen LIMBO er anden del af trilogien PLEJER ER DØD. LIMBO er tvivlens afgrundsdybe slugt, uvishedens højborg, overgangens zenit. Dybt begravet i sølet kæmper den indre svinehund sig fri og tager kampen op mod usikkerheden. For hvor går man hen, når man ikke længere er velkommen i fællesskabet? Kom med når svinet i håbefuld naivitet maser sig omtumlet og perpleks igennem sit livs rejse i LIMBOS omsluttende inferno.

MUSEUM FOR FREMTIDEN

HVOR? SORT/HVID HVORNÅR? Den 2.-4. juni + 6-11. juni

MUSEUM FOR FREMTIDEN er et tværkunstnerisk værk, skabt i et samarbejde mellem scene- og billedkunstnere, Sort/Hvid, Aarhus Teater og Kunsthal Aarhus. I en sammensmeltning af kunstudstilling og teaterforestilling udstiller MUSEUM FOR FREMTIDEN vores tid og vores længsler efter at forandre den.

MIT ARBEJDE

HVOR? Husets Teater HVORNÅR? Den 3. og 4. juni

Efter succesromanen af Olga Ravn fortæller MIT ARBEJDE historien om forfatteren Anna, der føder et barn.  Fødslen rammer det hende som et chok. Hun kan ikke sove, hun er bange for at barnet ikke knytter sig til hende, og hun nægter at lade sin partner hjælpe sig. Hun søger nu en plads i verden blandt amning, manglende søvn, tøjvask og shopping, og kæmper for at kunne tænke og skrive igen.

ARGUMENTER MOD KVINDER

HVOR? Teater V HVORNÅR? Den 5. og 6. juni

Hvis der er en debat, man næsten ikke tør gå ind i, så er det debatten om ligestilling og MeToo. Hvem har taleretten, og kan vi undersøge flere aspekter af sagen uden at ryge i flæsket på hinanden? ARGUMENTER MOD KVINDER undersøger ligestillingens faldgruber og fordomme med kroppen og scenekunstens midler. Hvis vi nu bygger en talerstol, hvem går så op på den? Hvor går kønskampen hen, når den går ind i fremtiden?

ROCKY!

HVOR? Edison HVORNÅR? Den 9. juni (engelsk) 10. og 11. juni (dansk)

Vi elsker dem. Taberne, der rejser sig og mod alle odds, sejrer over deres eget mindreværd, den sociale arv og deres helt urimelige taberliv. Men hvad hvis det er os andre, vores værdier og eksistens, der skal besejres? Hvis det er os, der ender som taberne? Tag ind og se ROCKY!

© Frida Gregersen

Engelsksprogede forestillinger

ACT OF GRAVITY

HVOR? Den Grå Hal, Christiania HVONRÅR? Den 9.-11. juni

En danseforestilling om den mest observerbare af universets love: tyngdekraften. Act of Gravity er en storskala danseforestilling udviklet i samarbejde med Science & Cocktails. Hver aften introducerer en anderkendt forsker i fysik teorier om tyngdekraften og i baren sælges der dampende cocktails.

DO YOU HEAR THE ROARS OUTSIDE THIS BUILDING

HVOR? Union HVORNÅR? Den 3., 4. og 8. juni

DO YOU HEAR THE ROARS OUTSIDE THIS BUILDING undersøger den koloniale indflydelse og krigsførselse i Vestafrika.
Det undersøges gennem hovedkarakteren Saam Deetrys, som er præsident af den fiktive Vestafrikanske nation Westa. Vi følger Saam i timerne op til at hans præsidentpalæ bliver stormet. Saam er en idealist, som prøver at forklare, men samtidig forstå sin situation. Han bliver konfronteret af sin kone Elisabeth Deetrys og sin datter Wuules Deetrys, som stiller spørgsmålstegn til hans integritet. Løbende hører vi de vestlige mediers og
statsoverhoveders holdninger til ham.

SCHEINY’S ALL STAR YIDDISH REVUE, en yiddish cabaret

HVOR? Det Jødiske Hus HVORNÅR? Den 2. juni

Scheiny’s All Star Jiddish Revue, som originalt er et østrigsk stykke, præsenterer  sjælfuld, fræk og swingende jødisk musik. Den jødiske amerikanske performer Deborah “Scheiny” Gzesh og bandet udtrykker den personlige fortolkning om jødisk identitet og diasporaoplevelse. En livlig, ideel forestilling, der fremhæver optimistisk og positiv jødisk musik og kultur, fortid og nutid, som på ingen måde ignorerer hendes forfædres og mødres meget tragiske og problemfyldte historie i Østeuropa.

ASUWAJU – THE JOURNEY THROUGH UNVEILING THE WOMAN

HVOR? Friisland HVORNÅR? Den 3., 9., 10. og 11. juni

Asuweju er betegnelsen for ledende skikkelser på yoruba-sproget, og samtidig for en ceremoniel dans. Med Asuweju ønsker performeren Taiwo at hylde stærke, historisk vigtige kvinder – særligt i Nigeria, men også andre steder. Værket er åbent for én tilskuer ad gangen i åbningstiden kl. 12-16  i ca. 15 min. pr tilskuer. En VR performanceinstallation i det nyåbnede project space, Friisland, i Nordhavn.

CPH STAGE 2018 // © Frida Gregersen

Events

Teaterquiz

HVOR? Aveny-T HVORNÅR? Den 11. juni kl. 17

Gæt med, når sceneinstruktør Niels Erling og dramatiker Nanna Cecilie Bang præsenterer CPH STAGE’s store teaterquiz. Deres teaterviden er større end de flestes, så der bliver både plads til nørderi og anekdoter

Teatervandring

HVOR? Frederiksberg HVORNÅR? Den 7. juni kl. 17-18:30

Frederiksberg er Danmarks Broadway eller West End. Der er teaterhistorie i fliserne på Allégade og Frederiksberg Allé og i anledning af CPH Stage kan du komme med på denne teatervandring sammen med Rikke Rottensten fra STORM – museet for humor og satire. Du vil komme forbi Stig Lommers villa, stjernernes berømte vandingssteder i Allégade, teatret hvor en revypremiere endte i slagsmål og den ikoniske ejendom, som Frank og Mia boede i, i “Klovn”.

Afslutningsfest

HVOR? Aveny-T HVORNÅR? 11. Juni kl. 21:30

Kulminationen af 10 dages festival ender med et brag af en afslutningsfest, hvor Jonas Visti aka Vistis Vinyler er aftenens DJ og sætter gang i festen. Sving forbi Aveny-T slut festivalen af med manér.

Se det fulde program til CPH STAGE lige HER og gå på opdagelse i alt hvad der sker under festivalen.

Hvis du lige vil opfriske din teater-lingo inden du tager afsted, kan du læse vores artikel SLANG OG OVERTRO I TEATERET: 30 UDTRYK DU SKAL KENDE

Skriv en kommentar

kommentarer