Knitrende Toner: Sort Kaffe & Vinyl, Sound Station og Crate – Beer and Vinyl

GUIDE: I en tid hvor digitale udgivelser strømmer ud gennem diverse kanaler, bringer Vinks musikredaktionen her en lille guide af håndplukkede vinylcaféer, der har formået at skabe en særlig kulturel nerve med den lille finurlige lakskive som omdrejningspunkt.

Vinylcaféer
Vinylcaféer // Illustration: Julie Sabber Nielsen

Sort kaffe og Vinyl

I en sidegade til Istedgade ligger Sort kaffe og Vinyl, og her kan man – som navnet antyder – slå to fluer med ét smæk. Her er nemlig både guf for ørerne og ganen – og faktisk også for øjnene i de hyggelige omgivelser. Ligesom kaffen (fra Risteriet i Studiestræde) er vinylerne særligt udvalgt. Her er både nye udgivelser og genoptryk på tværs af genrer. Man fornemmer tydeligt feinschmecker-stemningen, når man træder indenfor. Vinylerne står fremme, og man kan i ro og mag slå sig ned med en kaffe, mens man ser nærmere på varerne. Eller lytter til dem på butikkens pladespiller. Pladsen er trang, men det gør ikke noget. Tværtimod. Det bidrager bare til dagligstue-fornemmelsen i den lille plade-hule, hvor man også kan erhverve sig en håndbygget pladespiller, hvis det er det, man står og mangler. Uanset om man allerede er vinyl-aficionado, drømmer om at blive det eller bare kan lide en god kop kaffe, så er Sort kaffe og Vinyl i Skydebanegade klart en af de hyggeligste vinylcaféer og et besøg værd.

Sound Station

Hos Sound Station på Gammel Kongevej 94 kan man finde et imponerende udvalg af både brugte og nye vinyler. Butikkens udvalg dækker så godt som alle rytmiske genrer, og det hele kan godt føles en smule uoverskueligt. Heldigvis er personalet hos Sound Station kompetente ud over det sædvanlige. På en eller anden måde har de styr på deres 200.000 titler, og personalet kan altid hjælpe dig med at opdage nyt, baseret på det du ellers lytter til. 

Man kan også følge med på deres Facebookside. Her skriver de for eksempel lange lister over nye vinyler og cd’er i butikken. Sound Station har desuden koncerter, for eksempel bandet Colliders album-release den 7. februar, hvor man kan købe øl og høre en kort koncert.

Crate – Beer and Vinyl

I en af Nørrebros hyggeligste gader ligger en lille biks, der på smukkeste vis forener to af mine yndlingsting: God musik og mikrobryg. Crate – Beer and Vinyl i Jægersborggade sælger, som deres navn også afslører, vinyler og specialøl. What’s not to like!

Butikken er lille, men charmerende og hyggeligt indrettet. Udvalget af vinyler er ikke byens største, men det vejer op for dette ved at være velvalgt og velassorteret. Så hvad enten du er til soul, hiphop eller gammeldaws rockmusik, så kan du helt sikkert finde en skive eller tre, som er værd at forkæle din pladespiller med. Kigger man indenfor, træder man et par trin ned i et lille lokale, hvor man mødes med et smil og lyden af en pladespiller, som aldrig står stille – og så er det ellers bare at gå i gang med at grave.

Hvad angår øl, så sporter Crates udvalg af flasker og dåser både lokale godter såvel som international bryg. Indian Pale Ales udgør en væsentlig del af butikkens udvalg, men skulle lysten melde sig til andre stilarter, kan der som regel også findes noget brugbart at hælde i halsen. Og apropos, så har Crate været så venlige at installere en fadølshane bag disken, sådan at du kan slukke humletørsten, mens du lader fingrene vandre igennem vinylstakkene.

Med jævne mellemrum afholdes der minikoncerter, DJ-sæt og øvrige arrangementer af forskelligartet karakter hos Crate. Særligt hyggeligt er det i sommerperioden, hvor Jægersborggade summer af liv, og man passende kan nyde en bajer i solen efter at have snuset sig igennem butikkens nyeste skiver.

LÆS OGSÅ VORES BESØG TIL NORDSØ RECORDS OG LÆR MERE OM AT SKÆRE VINYLPLADER

Skriv en kommentar

kommentarer