ROSKILDE-BLUES: ROCK ON ELLER ROLIG RESTITUTION

Du kender det højst sandsynligt. Efter en uge i selskab med dine bedste venner, lunkne øl, en halvflad luftmadras og en masse fede koncerter, er du nu havnet hjemme på din sofa. Du er mere velduftende, veludhvilet og velbespist end du har været den sidste uge, men alligevel ikke tilpas. Du føler dig ensom og rastløs, og roen omkring dig larmer mere end Camp Luksus’ anlæg gjorde gennem din teltdug. Du er ramt af den klassiske Roskilde-blues. Så hvad gør du nu? Her er en række ting, du kan lave, for at stille dine Roskilde-abstinenser.

Roskilde-blues
Når du har Roskilde-blues //foto: Thomas Kjær

Musik i det fri

Hvor: Haveselskabets Have

Hvornår: Mandag den 8. juli kl. 20-22.

Billetterne koster 160 kroner

Haveselskabets Have er et helt særligt sted. Her kan du gå en tur i alt det grønne og få lidt ro i hovedet ovenpå en heftig Roskildeuge. Haven rummer alverdens planter og en lille sø, og den lille oase bruges til undervisning på Københavns Universitet. Heldigvis er haven åben for alle, og en gang i mellem kan man være heldig at opleve koncerter enten i det fri eller i et drivhus, der bruges som cafe. Under Copenhagen Jazz Festival er der forskellige koncerter i haven. Den 8. juli kommer Ibrahim Electric og spiller fængende rockjazz, så hvis du igen er klar på festival, skulle du tage et smut forbi.

Dansabel hiphop-jazz i Husets gårdhave

Hvor: Huset i Magstrædes gårdhave

Hvornår: Onsdag den 10. juli klokken 17

Gratis entré

Huset i Magstræde holder gratis koncerter i deres hyggelige gårdhave over sommeren, og den 10. juli kommer bandet Abekejser og giver koncert. Abekejser er en ung kvartet fra Århus, der spiller jazz, som man virkelig kan danse til. Musikken er præget både af hiphop, funk og elektrojazz, og hvis du kan lide bands som Girls in Airports, er Abekejser helt sikkert noget for dig.

Popdronning og hip-hop-konger rocker i Tivoli

Hvor: Tivoli

Hvornår: Fredag den 12. juli kl. 22

Billetterne koster 130 kroner

Fik du ikke nok af Jada på Roskilde, og har du brug for at sunde dig et par dage hjemme under den varme dyne, inden du begiver dig ud i verden igen? Så er Fredagsrock i Tivoli den 12. juli dit kald. Du kan (gen)opleve det unge, henrivende talent fra Næstved og få en lille Roskilde-føler på til hendes søde poptoner. Ud over Jada kan du selvsamme aften opleve hiphop-duoen Benal, som sidste år lagde Arena-scenen på Roskilde fuldstændigt ned. Alberts tunge, svedige beats og Benjamins dybe rapstemme og humoristiske facon giver en fuldendt koncertoplevelse. Hvis ikke du har oplevet Jada eller Benal før, er du gået glip af noget. Og her kan du enten indhente det forsømte eller genopleve to stærke danske kunstnere. God fornøjelse!

Musikalsk romance på storskærm

Hvor: Plænen i Tivoli

Hvornår: Søndag den 14. juli kl. 20

Billetterne koster 130 kroner

Når Tivoli har fået ryddet Plænen for plasticglas og shotsrør efter Fredagsrock, er du inviteret til open air-biograf. Søndag 14. juli vises der nemlig film på Plænen, og det er det anmelderroste musikalske drama A Star Is Born, du kan få fornøjelsen af. Om du vil nyde romancen mellem Lady Gaga og Bradley Cooper sammen med din udkårne eller en håndfuld venner, er op til dig. Du skal bare slå dig ned på Plænen kl. 20.00, læne dig tilbage og nyde filmen.

Ikonisk koncertfilm

Hvor: Kongens Have

Hvornår: 31. juli klokken 21.45

Gratis entré

Savner du de helt store koncertoplevelser, kan du tage med i Kongens Have den 31. juli. Her viser Cinemateket Martin Scorseses The Last Waltz. Filmen handler om bandet The Bands sidste koncert, hvor navne som Bob Dylan, Joni Mitchell og Eric Clapton bidrog til en historisk aften. Der er DJ fra klokken 16.00, og man kan købe mad og øl. Så pak dit bedste picnictæppe og slå dig ned på græsset.

Strygere og R&B ved vandet

Hvor: Ofelia Plads

Hvornår: Torsdag den 1. august klokken 17.00.

Gratis entré

En anden god mulighed for at få stillet din roskilde-blues og (pizza)craving er på pizzarestauranten Behov. Du finder den både på Rentemestervej i Nordvest og på Åboulevard på Frederiksberg (Behov To Go). Her kan du designe din egen pizza næsten helt ned til mindste detalje. Du kan vælge hvilken slags dej, sauce og fyld, du vil have. Du kan også vælge blandt Behovs ’urørlige’ pizzaer, og desuden byder menukortet også på sandwich, salater og suppe.

Du kan opleve sangerinden ANYA smelte sammen med strygerensemblet Who Killed Bambi, når Ofelia plads inviterer til klassisk på Kyssetrappen den 1. august. Who Killed Bambi har en klassisk klang, men arbejder sammen med rytmiske kunstnere som Jenny Wilson, Father John Misty og Oh Land. Nu slår de pjalterne sammen med sangerinden ANYA, der er kendt for at lave lækker og blød R&B, og kombinationen tegner til at blive helt unik.

Ingen Roskilde-blues uden tømmermandspizza

Du kommer ikke igennem din Roskilde-blues uden at blive ramt af tømmermændscravings. Dem kan du blandt andet få stillet på Skyttegade 3 på Nørrebro, hvor Pico Pizza i foråret slog dørene op. Pico Pizza er en drøm for os, der kan have svært ved at beslutte os for, hvilken pizza vi har allermest lyst til. De kører nemlig samme koncept, som du måske kender fra Sliders – selvfølgelig bare med pizzaer. Her bestiller du nemlig tre minipizzaer med forskellige toppings i stedet for én stor pizza. Du kan vælge mellem 11 forskellige pizzaer, så der burde findes en kombination for enhver smag. Bon appetit!

En anden god mulighed for at få stillet din (pizza)craving er på pizzarestauranten Behov. Du finder den både på Rentemestervej i Nordvest og på Åboulevard på Frederiksberg (Behov To Go). Her kan du designe din egen pizza næsten helt ned til mindste detalje. Du kan vælge hvilken slags dej, sauce og fyld, du vil have. Du kan også vælge blandt Behovs ’urørlige’ pizzaer, og desuden byder menukortet også på sandwich, salater og suppe.

Af Lærke Lundskov Eriksen og Sisse Julie Bækkeskov

Skriv en kommentar

kommentarer

27-årig musikvidenskabsstuderende med et blødt punkt for opera og Eurovision.