Onlinebegivenheder, du ikke må gå glip af: KØN MUSIK #3

Anbefaling: Har du også brug for en hjælpende hånd til at forstå usynlige magtstrukturer? Foreningen Musikbevægelsen af 2019 inviterer de kommende måneder til en snak om repræsentation i musikbranchen. Første arrangement i 2021 “KØN MUSIK #3” løber af stablen d. 30. marts kl. 17-21 og sætter fokus på racisme og diskrimination under titlen Position, Privilegier & Potentialer.

KØN MUSIK #3
// Illustration: Foreningen Musikbevægelsen af 2019

Hvad er din position i samfundet?

Det kan være svært at navigere i begreber som position, privilegieblindhed og ulige magtstrukturer. Begreber, der særligt det sidste års tid har været på alles læber, når bevægelser som Black Lives Matter og #MeToo synliggør bagsiden af medaljen af det samfund, vi lever i. Det kan være du står med en oplevelse af magtesløshed eller har svært ved at gennemskue dine egne privilegier eller din position. Bare rolig, KØN MUSIK #3 har fundet kvinden, der gør os klogere på det hele. Mette Toft Nielsen er cand.mag. i kultur, kommunikation og globalisering og stifter af konsulentvirksomheden Dekonstruer, hvor hun arbejder med at dekonstruere magtstrukturer i samfundet.

“I dette oplæg ser vi nærmere på vores egen position(er) i samfundet. Vi skal blive klogere på, hvem vi selv er, og hvilken betydning, det har for den måde, vi bliver mødt af samfundet samt vores egen måde at møde samfundet på”, fortæller Mette Toft Nielsen.

Kan du ikke vente helt så længe, så gæster Mette Toft Nielsen podcasten A Seat At The Table til en snak om, hvordan dit sprog kan inkludere eller ekskludere afhængigt af dit ordvalg. Du finder afsnittet om det antiracistiske ordforråd HER.

Den personlige fortælling gør en forskel

Den personlige fortælling kan gøre de usynlige strukturer i samfundet meget mere synlige. KØN MUSIK #3 præsenterer i den forbindelse musiker Mai Young Øvlisen. I sit kunstneriske virke under navnet Meejah skaber Mai Young Øvlisen healing spaces, hvor hun fortolker sin personlige identitetsdannelse som koreansk adopteret og det at opleve dansk kulturel dominans, etnicitet og repræsentation på egen krop. 

Arrangementet foregår d. 30. marts, men bemærk tilmeldingsfristen d. 28. marts. Billetterne koster 30. kr. for ikke-medlemmer og er gratis for medlemmer KLIK HER FOR BILLETTER. Vil du vide mere om arrangementet, gå til deres Facebookbegivenhed HER

LÆS FLERE ARTIKLER AF JASMINE HÉR

Skriv en kommentar

kommentarer

Musik, diversitet, kultur og repræsentation. Fire ord som er fokus i alt hvad jeg gør. Jeg er 26 år og med et par lækre toner til hverdagen kan selv den kedeligeste regnvejrsdag få mit humør op.