Nordlyd festival – Lyden af …

//Pressebillede: Nordlyd Festival

Roskilde Festival er lige om hjørnet. Endelig efter to år uden den mindste mulighed for at opleve den magiske festivalstemning kan vi endelig få græs under fødderne og en iskold fadøl i hånden. 

Det forandrede i år er dog, at det ikke kun er Roskilde Festival der sørger for at frembringe den magiske stemning i Roskilde by. En ny festival, udviklet under coronanedlukningen af lokale unge, ser nemlig dagens lys for første gang i år. Med et fokus på vækstlaget og SU-venlige priser er Nordlyd Festival, der finder sted 3.-7. august, i den grad værd at holde øje med.  

//Pressebillede: Nordlyd Festival

Det begyndte i en baghave i Himmelev. Sådan starter fortællingen om Nordlyd Festival. Med et behov for normalitet i en verden, hvor alt pludselig blev vendt på hovedet, planlagde lokale unge i Roskilde deres egen festival for venner og familie, fuldt udstyret med armbånd, campingareal, livemusik og bar. Dengang uden at vide, at den hjemmelavede festival skulle være startskuddet til at planlægge og afvikle en festival der nu, to år senere, ligger i baghaven af dyrskuepladsen i Roskilde. Dyrskuepladsen, der som bekendt huser Roskilde Festival. Men Nordlyd Festival har valgt at spille på andre heste end Roskilde Festival, og derfor er Sira, Marcus og Emma, ledelsen for Nordlyd Festival, slet ikke nervøse over at skulle efterfølge moderen til alle danske festivaler. 

Deres mission er at skabe en festival i Roskilde, der støtter up-coming kunstnere i en festivalkontekst der vægter bæredygtighed, repræsentation og kønsneutralitet højt. En mission, der helt sikkert kan lykkes, da alle, der står bag Nordlyd Festival, emmer af energi og kærlighed til det, de har skabt. 

SU-venlig festival

Nordlyd Festival er udviklet af unge mennesker, og mange af dem studerende, så ved de fra egen erfaring, at en festivalsæson kan tømme pungen og medvirke til, at den står på havregryn og pasta med ketchup resten af måneden. En pris, vi som musikelskere gerne betaler, men som de frivillige bag Nordlyd Festival, vil gøre deres ypperste for at modvirke. Derfor sætter de, som en nonprofit-organisation, priserne, så de lige præcis har mulighed for at betale omkostningerne. Som de selv udtaler: ”For os er det vigtigere at folk har råd til at komme og have det fedt. Og selvom man selvfølgelig godt må medbringe sine egne drikkevarer, så skal man altså også have råd til en kold fadøl oppe i baren.” Nordlyd Festival sørger altså for, at du ikke kommer helt ned at skrabe bunden, trods en SU-indkomst og en hang til kolde fadøl og god musik. 

Og god musik er publikum i den grad sikret i de dage, festivalen finder sted. Med et fokus på vækstlaget og den danske upcoming-scene har Nordlyd skabt et line-up, der taler til det brede publikum og som med garanti kan starte en fest. Kender man ikke hele line-uppet, er man sikker på at blive overrasket og måske endda finde sin nye yndlingskunstner. Line-uppet tæller blandt andet IVER, som har varmet op for Marcus.wav og senest har spillet i Byhaven, og Champagne Bruce, som blandt andet har produceret musik til den danske HBO-serie Kamikaze og tidligere har spillet en fem-stjernet koncert på Roskilde festival med sin tidligere rap-gruppe. 

Hør Champagne Bruces nummer Mor Hun Var Raver herunder og IVERs nummer Vildmand:

Dog er det projektet DATTER, som jeg glæder mig allermest til at se spille på Nordlyd FestivalDe har endnu ikke udgivet noget musik, men jeg har været så heldig at se dem optræde live et par gange efterhånden. De har en power uden lige på scenen, og deres indie-rockede udtryk, er helt klart noget, der skal opleves. 

//Pressebillede: DATTER

August 2022 er første gang Nordlyd festival løber af stablen, og jeg er ikke i tvivl, om at det nok skal blive en bragende succes. Udveksler man blot få ord med skaberne bag, er det tydeligt at mærke kærligheden og engagementet, der fylder dem. Netop derfor skal Nordlyd festival hjælpes på vej, støttes og sørges for, at den ikke kun finder sted en enkelt gang. Billetprisen på 470 kroner. for alle fem dage kan selv de studerende være med på og man er garanteret god musik og fed stemning. Køb derfor din billet allerede nu, og gå ind og følg med på alle deres sociale medier. 

Du går glip af noget, hvis ikke du tager afsted. 

Følg med på Instagram!

https://www.instagram.com/nordlyd_festival/

Køb billet her:

Skriv en kommentar

kommentarer