Meejahs debutalbum “Queen of Spring” er længsel efter forandring og identitetsdannelse

I dag udkommer Meejahs debutalbum Queen of Spring. Et cyklisk album skrevet over de otte trigrammer i koreansk filosofi: Heaven Thunder Mountain Earth Wind Fire Water Lake og et album, hvor den personlige identitetsdannelse går på tværs af nationaliteter og finder sine rødder i den koreanske arv.

Meejah
// Illustration af albumcover: Andreas Korsgaard

Koreansk filosofi, cyklisme og evig forandring indgår muligvis ikke i alles umiddelbare bevidsthed. Queen of Spring er Meejahs debutalbum, der med sine alternative, atmosfæriske post-rockmetal finder sin egen måde at fortolke mødet mellem øst og vest. Et møde som for frontperson Mai Young Øvlisen er et møde med sine koreanske rødder og en identitetsdannelse som koreansk adopteret til Danmark. I podcasten En Album Rejse kan du høre Øvlisen fortælle om albummets tilblivelse og om sin egen rejse mod at finde sin identitet.

The Unity of All Opposites 

De otte trigrammer står tilsammen for The Unity of All Opposites, altså enheden af alle modsætninger, hvilket også anses for at være hjørnerne i det koreanske flag. Albummets cykliske form begynder med forårets opblomstring til højsommer, forfald i efteråret, død i vinterens kulde, indtil foråret igen vender tilbage, heraf albumtitlen Queen of Spring. “Hvert track er skrevet, så det opfylder hvert element eller trigram,” skriver Meejah i sin pressemeddelelse, hvis første single Queen Min, Rise (Fire ☲) udkom fredag d. 28. maj 2021. Som lytter bliver de otte trigrammer rækkefølgen i albummets track-liste, der fortæller historier om den koreanske Han-smerte, en myrdet kejserinde, DNA’ens skjulte informationer, færøske nattesange, shamanisme og Kalis dødedans. På nummeret Kwan Yin (Water ☵) hører vi Østens moders kærlige hvisken, mens færøske Frostfelts og Moondogs ånd dukker op ved en spøgelsesfuld metrostation i Seoul. 

Indtrykkende er mange, men i en særlig blanding af postrock, noise, eksperimenterende hiphop, gazy og postmetallede guitarflader, tibetanske syngeskåle og nordisk melankoli, finder vi referencer til Radiohead, Björk og Sigur Rós. 

“Alle danner deres identitet ved at samle forskellige spor og inspirationer, som ræsonnerer hos dem”

Queen of Spring lader det spirituelle og det sorte gå hånd i hånd, og gennem deres musik sætter Meejah fokus på de udfordrende kulturmøder der trækker tråde tilbage til koreansk filosofi, til skammen i det koreanske samfund efter bortadoption af 200.000 børn til vestlige lande, og til nutidens hate crimes mod the Asian American Community. 

Queen of Spring er et cyklisk album, hvis form afspejler de tilbagevendende energier fra himlen, tordenen, bjerget, jorden, vinden, ilden, vandet og søen. “Alle danner deres identitet ved at samle forskellige spor og inspirationer, som ræsonnerer hos dem” forklarer Meejah, der som princip lader forandringen være i centrum af al udvikling, og identitetsdannelse.

Skal du med til fest? Meejah holder album Release i Det Færøske Hus / Føroyahúsið i København i dag kl. 20:00

Meejah har samarbejdet med Lille Høg, Jens Ladekarl Thomsen, ejer af Støkumørk studiet i bygden Innan Glyvur på Færøerne, Rune Borup fra Fishcorp på Vesterbro og Magnus Lindberg fra bandet Cult of Luna. Magnus Lindberg har mastereret albummet i VRTKL Studio. Desuden har Rune Nugge Kristensen og Emil de Waal indspillet trommer.

Queen of Spring udkommer på Soon Records. Albummets Limited Deluxe LP, som udkommer 9. juli, indeholder en booklet med 10 nyskrevne digte over den koreanske sijo-form. Skrevet af forfatterne Eva Tind, Sissal Kampmann, Siri Ranva Hjelm Jacobsen, Lars-Emil Foder og Kim Simonsen m.fl., som bandet har fremført cyklussen sammen med bl.a. på G! Festival. Albummet er indspillet i 2020 i BlipBlop Studio i Roskilde og udgivet på Soon Records.

Meejah
// Foto: Frej Rosenstjerne

Om Meejah

Meejah består af Daniel Nayberg, Andreas Isbrandt Løvenskjold og Mai Young Øvlisen. Meejah har bl.a. spillet gigs med Jambinai, Hante., Box And The Twins og Vomit Nation.

Frontperson Mai Young Øvlisen kan opleves d. 25. juni, når hun spiller til HUN SOLOs koncert i Dansepavillonen i Københavns Sydhavn.

LÆS FLERE ARTIKLER AF JASMINE HÉR

Skriv en kommentar

kommentarer

Musik, diversitet, kultur og repræsentation. Fire ord som er fokus i alt hvad jeg gør. Jeg er 26 år og med et par lækre toner til hverdagen kan selv den kedeligeste regnvejrsdag få mit humør op.