”Hvem sidder der bag skærmen?” – Musikredaktionen lærer hinanden at kende

I foråret har VINK stablet en ny musikredaktion på benene. Vi har stadig ikke mødt hinanden IRL pga. corona. Dette har forårsaget, at vores kendskab til hinanden er yderst begrænset. For at få et godt samarbejde op at køre har vi lavet en teambuilding-øvelse over zoom. Det er der kommet en fælles artikel ud af – et lille miniinterview, hvor vi alle har fået et enkelt spørgsmål for at få et lille indblik i hinandens musikalske verdener. 

//Illustration: Rose Lundskov Eriksen


Lærke

Hvis du skulle nævne en sangtekst, der har gjort indtryk på dig, hvilken ville det så være og hvorfor? 

En af mine yndlingssange er “Den lyse nat”. Der findes flere melodier til den, og jeg tror ikke, jeg kan udpege en favorit. Jeg stødte på sangen første gang da jeg gik på efterskole og troede at jeg skulle synge jazz. Det var første gang, jeg sang et klassisk korværk, og jeg faldt fuldstændig for lyden. Og for ordene, for den sags skyld. 

“Ja, end engang den store, lyse nat. Nu længes den, hvis hjerte blev forladt. Nu glider alle dybe drømmes elv tilbage til sin kilde: til sig selv.” Teksten talte virkelig til efterskole-Lærke, når hun gik rundt i sommernatten og var ulykkeligt forelsket. Jeg synger stadig i et klassisk kor, og fra tid til anden møder jeg igen “Den lyse nat”.


Jasmine

Hvis du skulle nævne en artist, der har gjort indtryk på dig, hvem ville det så være og hvorfor? 

En artist, som har gjort indtryk på mig, er Coco O. Fra projektet Quadron til Coco O. og tilbage til musikkollektivet Boom Clap Bachelors, hvor karrieren begyndte, har Coco O.’s vokal været soundtracket til flere begivenheder i mit liv. For nyligt udgav hun singlen “Soldier”, der med sin bløde synthproduktion og gospelklingende call and response på bedste feministiske vis understreger, hvordan rendyrket maskulinitet i dag og gennem historien har været begrænsende for kvinders mulighed for at leve og udtrykke sig frit: “All this masculine/Overconfidence/I cannot rise within your system”.


Maria

Hvilken koncert ser du mest frem til, når man må komme til koncerter igen? Og hvorfor? Af ukendte årsager bliver jeg tit slæbt med til koncerter, jeg på ingen måde har forventninger til. Og jeg har fundet ud af, at det for mig er dér, hvor man bliver taget med bukserne allerlængst nede om anklerne, de magiske musikalske oplevelser opstår. Dér, hvor man bliver suget ind i musikken, glemmer alle folk omkring sig og bare er til stede. Den oplevelse havde jeg med Jada på SPOT for nogle år siden, hvor vi var alt for mange mennesker klemt inde i en lille sal på Godsbanen, og det er den følelse, jeg går efter, når jeg skal opleve musik. Så den koncert jeg glæder mig allermest til i 2021 er egentlig den, jeg ikke så komme.

Emma

Hvis du skulle nævne et album , der har gjort indtryk på dig, hvad ville det så være og hvorfor?  

Courtney Barnett’s album Sometimes I Sit and Think, and Sometimes I Just Sit fra 2015 er uden tvivl et af mine yndlingsalbums. Albummet er som en bølge, der starter med højt energiniveau, hvor man får tæsket alle dårligdomme ud af kroppen til “Pedestrian at Best”. Lidt efter kan man få pusten igen til “Depreston”, hvor man kan fundere over, hvad der er vigtigt for én i livet, før man igen hopper rundt til “Nobody Really Cares If You Don’t Go to the Party”. Courtney Barnett synger om hverdagsdilemmaer og kan altid løfte dig på dårlige dage.  


Anne

Hvilket stykke musik har du senest hørt? Nævn en ny sang, du er særlig begejstret for. 

Mit seneste lyt på Spotify er ”Penitentiary Philosophy” af Erykah Badu fra albummet Mama’s Gun. Hvis du er kørt død i Badus neosoul-album Baduizm og heller ikke er i humør til hendes ”Tyrone”-, ”Hotline Bling”- og telefonfikserede mixtape But You Caint Use My Phone, kalder Mama’s Gun absolut på et lyt. Her får du masser af Badu, soul, funk og jazz. En anden sang, som jeg er fuldstændig forgabt i, er den nye single ”Leave the Door Open” af duoen Silk Sonic, der består af Anderson Paak og Bruno Mars. Jeg kan stærkt anbefale at se musikvideoen, hvis man vil en tur tilbage til en god, gammel halvfjerdseræstetik. Jeg ser frem til at høre, hvad duoen ellers ryster ud af ærmet ved udgivelsen af deres kommende album An Evening with Silk Sonic.

Skriv en kommentar

kommentarer

27-årig musikvidenskabsstuderende med et blødt punkt for opera og Eurovision.