En kort guide til årets operafestival

Det er officielt showtime for Copenhagen Opera Festival, der løber af stablen fra den 19. til den 29. august. Festivalen er kendt for at møde det københavnske publikum på uventede steder. Den foregår ikke kun gemt i flotte koncertsale, men også på pladser og gader – sågar på byens kanaler.

// Dryppende Stof. Pressefoto for Copenhagen Opera Festival: Olafur Gestsson

Midt i en fortravlet strøgtur opfanger man pludselig ti sekunders himmelsk skønsang og en pudderparyk. Hvad skete der lige? Det var en tvunget godte fra et overflødighedshorn af et program.

De færreste vil kunne spise sig igennem hele Copenhagen Opera Festivals program. Hvilke forestillinger er for gode til at gå glip af? Bare rolig, jeg har taget et ualmindeligt grundigt kig i programmet og har samlet fem festivalfavoritter.

Bølgerne går højt: Showbåden

Operettebåden er en gammel kending på operafestivalen, og det er der god grund til. Opera og kanalrundfart er som peanuts og øl: gode hver for sig og ikoniske sammen. I år er operettebådens koncept, opera på kanalrundfart, genopstået med Showbåden. Forestillingen er nemlig som noget nyt instrueret af Simon Duus, der almindeligvis selv er offer for instruktioner. Duus er ansat på Det Kgl. Teater og er kendt for at brillere i komiske roller, hvor hans sans for komik og timing gør ham til en eminent operasanger. Mon ikke disse evner kan gøre Duus fortjent til en skråstreg og en titel som operasanger/iscenesætter?

Tid og sted

19/8-22/8 og 24/8-27/8. Turen koster 225 kroner og båden afgår fra Ved Stranden 10.

Du kan læse mere om forestillingen og købe billetter her.

// Nordkraft. Pressefoto for Copenhagen Opera Festival: Olafur Gestsson

Fra roman til opera: Nordkraft

Måske har du allerede læst Jakob Ejersbos Nordkraft? Nu kan du opleve romanen, der skildrer starthalvfemsernes narkomiljø i Aalborg, som en nykomponeret opera. Signe Lykke, operaens komponist, sætter musik til karakterernes følelsesliv og prøvelser med misbrug og ensomhed.

Tid og sted

25/8-28/8 på Takkelloftet. Billetter koster 160-260 kroner.

Du kan læse mere om forestillingen og købe billetter her.

Festlige fartbøller: Opera pop up med Søholms Young Artists

En partybus fuld af unge operatalenter ruller gennem Nørrebros gader, gør stop med gratis pop-up-opera på Sankt Hans Torv, Blågårds Plads, Kølsters Tolv Haner og ender på Den Røde Plads. Bussens passagerer lover festivitas, drama og operahits i lange baner.

Tid og sted

20/8 fra 14.45 til 17.30 og på festivalscenen på Den Røde Plads den 21/8 klokken 19.30. Begge dage er forestillingen gratis.

På grund af Covid-19 har festivalen ikke oplyst de præcise tidspunkter for hvert stop på turen den 20/8, så mit bedste råd er at tage en kop kaffe på et af de udvalgte steder mens du væbner dig med tålmodighed. Du kan læse mere om forestillingen her.  

Toner fra baggården: Backyard Opera

Komponisten Bent Sørensen har i samarbejde med iscenesætter Anna Berit Asp Christensen indsamlet lyde og fortællinger til installationen Backyard Opera. Her flettes fragmentariske fortællinger sammen med operaens musik til et spind af historier med baggården som samlingspunkt.

Tid og sted

25/8-28/8 fra klokken 20.00 til 22.00 i Admiral Gjeddes Gaard. Installationen har fri entre. Du kan læse mere om forestillingen her. 

// Dryppende Stof. Pressefoto for Copenhagen Opera Festival: Olafur Gestsson

Oldgræsk sanselighed: Dryppende Stof

Mellem Glyptotekets hvide marmorkroppe kan du opleve den antikke digter Sapho fra Lesbos’ tekster i en nykomponeret operaperformance. Sapho er en af oldtidens mest kendte, kvindelige digtere. Hun skrev erotiske digte om kærlighed mellem kvinder og opførte dem med sang og dans. Operaperformancen lægger vægt på det kvindelige og det queer, når kærligheden som en kraft, der ikke har meget til overs for køn og konventioner, skildres.

Tid og sted

19/8-22/8 og 26/8-28/8 på Glyptoteket. Billetter koster 135-220 kroner.

Du kan læse mere om forestillingen og købe billetter her.


Skriv en kommentar

kommentarer

27-årig musikvidenskabsstuderende med et blødt punkt for opera og Eurovision.