Dans sommeren i møde!

//Illustration af Teodor Mikhail Kondrup

Vi kan næsten mærke det. Dét vi har ventet på de sidste mange måneder, mens vi har gemt os indendørs under tæppet med en varm kop kaffe. Nu er foråret endelig på vej, og tiden er inde til, at vi skal udenfor og nyde det tilbagevendende lys og danse løs. Men hvad skal vi danse til? Her kommer mine bud på sange, der kan få os alle op af sofaen og ud i lyset!


Endelig – Danseorkesteret

Det ligger jo næsten i navnet, men ENDELIG kan vi komme udenfor, og til den her sang er det umuligt at lade være. Danseorkesteret sætter altid en fest i gang, og denne sang er bestemt ingen undtagelse. Så kom op af stolen og dans løs. ENDELIG!

Klap for fædrelandet – Zar Paulo

Denne sang var selvskrevet til at skulle med. Hvis der er noget, der skriger lys, glæde og kolde øl, så er det Zar Paulos nye basker af en sommersang. Og selvom den ikke er skrevet til en sportsbegivenhed, afviser jeg ikke, at jeg hørte den ekstra meget, da håndboldherrerne hev en EM-bronzemedalje med hjem i sidste måned. 

Elskede at drømme, drømmer om at elske – Peter Sommer

En sang, der efterhånden er ved at have nogle år på bagen – men det gør den absolut ikke dårligere! Efter jeg hørte den blive spillet til en koncert med Peter Sommer og Copenhagen Phil lytter jeg til den gentagende gange i løbet af min dag og den er altså helt sikkert også en del af min forårslyd. 

Det skinnende – Fribytterdrømme x Lydmor

Lydmor er en af de mest badass kunstnere på den danske musikscene lige nu. Om hun synger på dansk eller engelsk er hip som hap, og alt, hvad hun kaster sig ud i, fortjener et lyt. At hun er featuring på Fribytterdrømmes sang, gør absolut intet værre. 

Mad World – Jordan Raket

Man hører titlen Mad World, og tankerne bliver med det samme ledt hen på Tears for Fears. Men bare rolig, her er det nemlig Jordan Rakei, der er bagmanden. Hans rolige stemme og fængende melodier gør, at han har været i min rotation i lang tid efterhånden. Han fortjener derfor selvfølgelig også en plads på listen.  

Seized the light – When Saints Go Machine

When Saints Go Machine har gjort det igen! De har skabt en sang der er vanvittig god, og som passer perfekt ind i mit sommersoundtrack. Og ikke kun på grund af titlen. Havde jeg kunne tilføje et helt album, havde jeg tilføjet deres nyeste skud på stammen, Emotional, hvor denne sang også er fra. 

Pretty Lady – Tash Sultana

Tash Sultana er min nyeste opdagelse, og jeg ved allerede, at hendes lyd kommer til at følge mig hele vejen gennem foråret og sommeren. Har jeg Pretty Lady i ørerne, er det sikkert, at der bliver sunget med. Og gerne højlydt. 

Inner Smile – Texas

En gammel klassiker, der aldrig slår fejl. Hør den om morgenen, og du er garanteret godt humør hele dagen, eller skrål med på den om natten, indtil dine venner siger, at du skal holde din mund (hvilket du selvfølgelig først gør, når sangen er slut). Med Texas er du altid sikret en ægte god dag.

Jungle – Tash Sultana

Igen, Tash Sultana. Sangens lange instrumentale intro får mig til at tænke på lune aftener, cyklende gennem byen med solbriller på, mens jeg bobler af glæde ved tanken om, at sommeren er lige om hjørnet. Som et ekstra tip, spiller Tash Sultana koncert den 3. april i K.B. Hallen. Billetter er til salg nu. 

Man’s World – Marina

Marina, tidligere kendt som Marina and the Diamonds, fortjener også en plads på listen med denne sang. Den er dansevenlig og er helt perfekt, hvis man er lidt træt af hele datinguniverset og bare glæder sig til at møde nye, skønne mennesker ansigt til ansigt. 

Making a fool – Shy Shy Shy

Sangen her giver mig lyst til at være hovedrollen i min egen musikvideo. Der er ikke så meget andet at sige. Hør den. 

Get Sun – Hiatus Kaiyote x Arthur Verocai

Hiatus Kaiyote er den gruppe, jeg oftest anbefaler mine venner at høre. Og altid med god respons. Da jeg opdagede dem i starten af 2021, var deres seneste udgivelse fra 2015, men som om de kunne høre mine bønner, udgav de, ikke længe efter, et helt nyt album. Et album, der er blevet, og stadig bliver, skamhørt.  

Love is Tears – Gents

De første 10 sekunder af denne sang driver mig til vanvid. Men når de er overstået, er det en god sommersang med masser af stemning. Jeg får lyst til at stå med bare fødder på en græsplæne med en kold, nyopknappet øl i hånden. Derfor kan jeg godt lige overleve de første 10 sekunder. 

Race for Caress – School of X

Som Rasmus Littauer synger i ”Race for Caress:” Take me to the party, og det gør han i den grad! Efter hans koncert i Pumpehuset, hvor jeg blev blæst bagover, har han været fast inventar på mine playlister. Derfor skal han selvfølgelig have en plads med den her sang. 

Fucking Fantastisk – Dusin

Til sidst, men absolut ikke mindst, afslutter Dusin playlisten. Med en ægte popbasker der, som navnet antyder, helt sikkert vil være med til at gøre foråret og sommeren fucking fantastisk.

Hør hele playlisten og dans med!

Skriv en kommentar

kommentarer

23-årig danskstuderende som elsker luftige poptoner og beats man kan danse til, og som altid er på jagt efter den næste vilde liveoplevelse