Picnicguide!

MADSOMMERSKRIV: På VINKs madredaktion vil vi i juni måned guide dig gennem sommerens favoritter. Vi starter med at give dig vores bud på, hvor du finder byens bedste kurve til din picnic, hvad du kan putte i, hvis du laver den selv og hvilke grønne oaser, du efterfølgende skal slæbe den hen til! Så frem med picnictæppet og den flettede kurv, og tag med VINK ud og nyd byen!

 //Foto: Ejner Seidelin 

Solen, sommeren og de lyse nætter er for alvor over København. Vi strømmer ud på vores altaner, ned i vores baggårde og rundt omkring i byens parker med engangsgrille, pølser og rosé! Er du vild med udelivet, men mangler inspiration til både menu og location, så guider vi dig gennem de fem bedste picnickurve og de bedste steder, at folde picnictæppet ud!

1. Picnickurven du selv kokkerer!

Er du typen som laver hjemmelavet marmelade, selv kokkerer kammerjunkerne til koldskålen og går i zen-tilstand hver gang, du nærmer dig køkkenet? Så bliv inspireret af mine picnicfavoritter og kom selv i gang!

Sandwich og picnic passer som fod i hose. Det er lækkert, supernemt og bestikfrit! Lav dejen til dine egne sprøde, koldhævede boller dagen i forvejen og fyld dem med hjertesalat, mozzarella, parmaskinke og din yndlingsdressing, inden du drager ud i det grønne.

For mig er den ultimative sommerdrik hyldeblomstsaft! Der er utallige af varianter nede i supermarkedet, men hvis du på bedste mormor-manér vil lave den hjemmelavede slags, skal du blot koge 10 dl vand op med 1 kg sukker, 2 spiseskeer citronsyre og 1 spiseske flydende atamon. Når sukkeret er opløst hælder du det over 25 hyldeblomstskærme og 2 skiveskårede citroner. Lad saften trække i 4 dage i køleskabet og vupti, så er der hyldeblomstsaft!

Hvis du til slut vil imponere din picnicmakker, har du hjemmefra bagt små, runde marengs og pisket en omgang flødeskum. Når I så sidder midt i Kongens Have kan i samle jeres egne små pavlovaer og dekorere dem med friske bær og spiselige blomster!

Sidst men ikke mindst er der selvfølgelig lidt grej, du skal have med! Service er en sikker vinder – det kan være alt fra det kongelige i skabet til plastiktallerknerne fra Netto. Et picnictæppe er også gavnligt, dog kan andre tæpper også bruges, såsom slumretæpper, gulvtæpper eller flyvende tæpper. Næsten vigtigst af alt skal du huske en picnickurv. Den flettede og til tider uhandy sag kan dog erstattes af både picnictasker, picnicboxe eller picnicposer.

Hvis du nu synes, at den hjemmelavede picnickurv er en tand for ambitiøs, men stadig længes efter picniclivet, så tøv ikke, for der findes masser af kurve ude i byen. Guidens næste fire forslag er både færdigpakkede, alt for lækre og til at betale!

Picnic

//Foto: Anders Schønnemann

2. Picnickurven med merværdi!

Elsker du også når maden har merværd, og det hele er lidt Københavnersmart? Så skal du tage på Gammel Kongevej og besøge Claus Meyer. Meyers picnicbox byder blandt andet på charcuteri fra Nordhavnen, gul økologisk ost fra Højer og friskbagt, økologisk brød fra eget bageri. Du kan enten tage chancen og se om Meyers Deli har en picnicbox stående, eller du kan bestille den i forvejen!

Hvad: Picnickurv a la Claus Meyer.

Hvor: Gl. Kongevej 107, 1850 Frederiksberg.

Hvornår: Mandag til lørdag: kl. 08-22. Søndag: kl. 08-21.

Portemonnæ: 165 kr. pr. snude.

3. Picnickurven med pesto og pølse!

Midt på Gothersgade ligger Il Senso Vinbar. Vinbaren er italiensk, i kælderetagen og nomineret til byens bedste. Picnickurven herfra er proppet med italienske pølser og oste, har en overflod af pesto og gemmer sågar også på hjemmebagt brød!

Hvis du under picnicturen låner Il Senso Vinbar 200 kroner, får du i helt rette picnicånd pakket dine specialiteter i kurveflet.

Denne kurv er til dig, som ikke planlægger picnicture flere dage ud i fremtiden. Blot ring til vinbaren og du kan hente samme dag!

Hvad: Den italienske picnickurv.

Hvor: Gothersgade 87, 1123 København K.

Hvornår: Mandag-torsdag: kl. 16-23. Fredag-lørdag: kl. 15:30-24.

Portemonnæ: 299 kr. for to personer.

//Foto: Colombus Leth

4. Picnickurven med smørrebrød og fancy tilvalg! 

Hos Aamanns på Øster Farimagsgade får du en picnictaske fyldt til randen med smørrebrød. Med i prisen er der også dessert, snacks og drikkelse. Derudover kan man lave forskellige fancy tilkøb. Tartar af okseinderlår, koldrøget islandsk laks og eller vesterhavsost.

Picnictasken fra Aamanns er til minimum to personer. Du kan bestille både taske og eventuelle tilvalg direkte på deres hjemmeside – og få bragt den lige til døren.

Hvad: Smørrebrød.

Hvor: Øster Farimagsgade 10, 2100 København Ø.

Hvornår: Mandag-søndag: kl. 11-17:30.

Portemonnæ: 190 kr. pr. person.

 //Foto: Mathias Milton Bilfeldt Ott

5. Picnickurven du selv sammensætter!

Hvis du selv vil være herre over picnickurvens indhold, men stadig ikke svede over kødgryderne, så tag kurven under armen og shop løs af Torvehallernes specialiteter.

I Torvehallerne kan du købe vietnamesisk hos LêLê Street Kitchen, rugbrødssandwich hos SMAG, pizza hos GORM’S eller gourmethotdog hos Pølsekompagniet.

Når du skal have slukket tørsten, og det hele skal være lidt fancy, kan du besøge Mikkeller. Mikkeller har øl i alverdens afskygninger og kan guide dig frem til din favorit. Hvis picnicturen skal være appelsinfri og måske endog lidt sund, kan du hos Vita Boost få en frisklavet juice.

Sidst men ikke mindst skal der selvfølgelig lidt sødt til. Hos Lauras Bakery kan du købe hindbærsnitter med lyserød glasur og frysetørret hindbærdrys. Hos Sweet Valentine kan du oppe dit dessertgame og hive lagkage med ned i picnickurven. Eller du kan hos GRØD købe en dessertgrød af rabarberkompot med flødeskumsskyr og brændt hvid chokolademysli.

Hvad: Sammensæt din egen picnickurv i Torvehallerne.

Hvor: Frederiksborggade 21, 1360 København K.

Hvornår: Mandag-torsdag: kl. 10-19. Fredag: kl. 10-20. Lørdag: kl. 10-18. Søndag: kl. 11-17.

Portemonnæ: Alt fra billigt til dyrt.

De 5 bedste picnicsteder i København:

Du har netop fået styr på picnickurven, men hvor skal den nydes? Kongens Have er en sikker vinder – det ved vi alle! Men København rummer utallige af grønne oaser, og på VINK vil vi gerne inspirere til at nyde dem alle. Her får i vores 5 picnicsteder, som du måske ikke selv have overvejet i første omgang!

Picnic

//Foto: Ejner Seidelin

Rosenhaven ved Det Biovidenskabelige Fakultet 

Ved Det Biovidenskabelige Fakultet ligger Rosenhaven. Haven veksler med kvadratiske felter mellem græs og rosenbede og huser i alt 24 sorter. Der bliver udelukkende gødet med organiske gødninger og alt drives økologisk. Så hop på cykel og tag picnickurven med i Rosenhaven, hvis du både vil have godt for øjet og ganen.

Hvad: Rosenhaven ved Det Biovidenskabelige Fakultet

Hvor: Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg C

De grønne arealer på Islands Brygge

Bryggen er velbesøgt, huser byens bedste isbarer og opfordrer til dukkerter! Hvis du vil kombinere din picnic med solbadning og dukkerter, skal du folde picnictæppet ud på Bryggens grønne arealer.

Hvad: De grønne arealer på Islands Brygge

Hvor: Islands Brygge, 2300 København S

Bibliotekshaven ved Den Sorte Diamant

Mellem Den Sorte Diamant og Christiansborg ligger Bibliotekshaven. I haven er der et majestætisk springvand, farverige blomsterbede og skyggefulde træer. Stemningen fra bibliotekets læsesale har sneget sig ud i haven, som huser en enorm ro, på trods af dens placering midt i byen. Søren Kierkegaard vogter over haven fra det ene hjørne. I hånden har han pen og papir, og man forestiller ham sidde og forfatte på et af sine helt store værker. Tag i Bibliotekshaven, hvis du vil lade roen ramme dig og tankerne flyve. Læs med her.

Hvad: Bibliotekshaven ved Den Sorte Diamant.

Hvor: Søren Kierkegaards Plads 1, København K.

Svanecykel på Søerne

Hvis du er træt af at sidde på skødet af alle de andre Københavnere i byens parker, kan du leje en svanecykel på Søerne! Midt ude på søerne kan du sidde uforstyrret, nyde din picnickurv og få en lækker kulør. What’s not to like? På svanecyklerne er netop plads til to personer og en picnickurv. Det koster 100 kr. pr. time.

Hvad: Svanecykel på Søerne.

Hvor: Peblinge Dossering 6, 2200 København N

Botanisk Have

I Botanisk Have er der både plads til turister i væksthusene og picnicgængere på græsplænerne. Kombiner din picnic med et besøg i kaktus- eller orkidehuset, tæl skildpadder nede ved søen og slut eftermiddagen af på en af havens solbeskinnede plæner.

Hvad: Botanisk have.

Hvor: Øster Farimagsgade 2C, 1353 København K.

Læs med i næste weekend, hvor Sigrid deler ud af hendes kærlighed til sommergrød. God sommer!

LÆS FLERE ARTIKLER AF SIGNE HÉR

Jeg studerer dansk på Københavns Universitet, smider ofte billeder på instagram og er udpræget fan af indisk mad. Det fascinerer mig, når politiet beslaglægger digtsamlinger. Jeg er mest produktiv om morgenen. Og jeg drømmer om at deltage i billige keramikkurser.