Kend dine steder og få gevinst på din (Tinder-)date

Dating-scenen i København er et svært spil at vinde. Først skal man være heldig at finde én på Tinder, som lever nok op til ens himmelhøje præferencer til, at man vil give dem en chance og swipe right. Når I så endelig har fået et match, og personen endda også vil mødes til en date, opstår det næste store problem. For hvor skal man hive dem med hen for at vinde i dating-gamet?

Tinder
Tinder // Illustration: Luna Magdalene

Bar, bodega eller bænk? Hovedet er fyldt med ideer, men aldrig med det rette sted til første date. For stemningen skal være den helt rigtige. Samtidig skal stedet også kunne redde dig fra de følelser, som første date kan sætte fut i. Det kan være følelsen af panik, når samtalen ikke lige kører, som den har gjort i det digitale univers. Eller følelsen når den samme tiltrækning, der var til billedet på Tinder, sgu’ ikke helt er den samme i virkelighedens ædruelighed.

Derfor kommer der her en guide til steder i København, som har de følelser in mente, og samtidig tager udgangspunkt i, hvad din plan er for daten. Så om du bare er til casual øl, på jagt efter den store kærlighed eller har fejlet med dine Tinder-billeder, kan den her guide med garanti hjælpe dig med at få gevinst på din næste (Tinder)-date.

Hvis du har løjet dig pænere end du er på Tinder

Vi har alle et par billeder på vores Tinder-profil, som måske lover lidt mere, end vi kan leve op til. Derfor kan det være godt at gå efter et sted med mørk og dunkel belysning, der serverer billige drikkevarer i lange baner, så promillen hurtigt stiger. Den velkendte brune bodega er altid en sikker vinder her. Dog kan det også være et problem, hvis du ikke er til tung cigaretrøg, eller vil skjule dine dårlige rygevaner. I det tilfælde  kan du ty til to ægte bodega-klassikere, Karrusellen på Nørrebro eller Cafe Sommersted på Vesterbro, som begge har røgfrie lokaler.

Hvis du altid bliver helt vildt nervøs

Det er klassisk at blive nervøs på sin første date og endnu mere klassisk, at man derfor ikke altid får vist sig fra sin bedste side.

I den situation er spille-cafeen Bastard i København K skabt for at komme dig til undsætning. Her kan I slippe for den første akavede stilhed og i stedet have fokus på en intens omgang Risk. Dermed kan I løsne roligt op. De serverer både kaffe, øl og mad, som I kan nyde, hvis I ikke kan få nok af at spille mod hinanden. Er du en solid dårlig taber, skal du dog være varsom her.

Ellers kommer den klassiske bodegadate igen på banen. Grimme, brune lokaler og billige bajere er lige noget, som kan hjælpe på nervøsiteten. Her er regel nummer ét altid at gå efter den absolut billigste øl på fad, så plejer nervøsiteten at forsvinde hurtigt. Et slag terninger eller billard har heller aldrig fejlet. Der er rigeligt med gode bodegaer at ta’ af, men især er dem, der ligger på Ægirsgade på Nørrebro, Sønder Boulevard på Vesterbro eller nær Amagerbrogade værd at gå efter.

Hvis du vil undgå at støde ind i nogen du kender

Har man først prøvet at være på date, hvor man støder ind i én man kender, så ved man, at det kan føles som ens værste mareridt. Opgaven med at skulle forklare, hvem man sidder med (som man jo dårlig nok kender), når ens ekskæreste, mormor eller kollega kommer forbi, er og bliver bare aldrig fed.

Løsningen er at hive sin date med hele vejen ud til Reffen, for der er nærmest kun turister. Så kan I nyde store specialøl eller spise indisk streetfood i sikre omgivelser. Ellers kan I flygte til en bydel i København, hvor der er garanti for, at du ikke kender nogen.

Hvis du faktisk er på jagt efter kærligheden

Mange har svært ved at erkende eller indrømme, at de faktisk søger den seriøse kærlighed. Hvis du nu er på jagt efter den, eller alligevel får lyst til at give det et skud, kommer der her et par bud på steder, som lægger lidt mere op til at lade kærligheden blomstre.

The Living Room på Larsbjørnsstræde i Indre By er med sin mørke belysning og bløde stole fyldt med intimitet og hygge. Her er åbent fra morgen til sen aften. Det skaber mulighed for både at mødes til en eftermiddagskaffe eller en drink- eller måske begge dele, hvis I bliver revet med af stemningen.

Hvis det er varmt udenfor, så er Kølsters Tolv Haner på Rantzausgade på Nørrebro også et fænomenalt bud til en date. I skæret af farverige lyskæder kan I nyde hinandens selskab på lune sommeraftener. Ølbaren serverer deres eget øl og cider, hvilket giver lyst til at komme tilbage igen på endnu en date.

Hvis du ikke føler for at binde dig til en hel aften

Engang imellem får man sagt ja til en date, man ikke helt ved, hvad man føler for. Derfor bliver den lige presset ind før, man skal noget andet. Så er der en stensikker bagkant, der kan redde dig, hvis det føles forkert. Her skal du gå efter steder, som ikke lægger op til en kaffe nummer to.

Det kan enten være Espresso House, som er uformel, ikke særlig intim og ligger centralt. Eller Riccos, der er spredt udover hele bybilledet og som leverer en god kop kaffe med en formidabel chokoladebolle.

Hvis I skal ud at spise på første date

Selvom jeg føler, at det er regel nummer ét aldrig at tage ud at spise på første date, så kan man på finurlig vis komme til at havne i det. Hvis du har bevæget dig ud i sådan en deal, skal du aldrig gå efter sushi. Det er både svært at spise pænt, og så spiser man altid alt for meget. Det er også en god ide at holde sig væk fra steder, der KUN serverer flere retter. For hvis nu kemien ikke føles helt god med personen over for, kan det være svært at slippe væk.

Overordnet er det vigtigste at finde et sted, som er rimelig low key. Bang og Jensen på Istedgade på Vesterbro er et af de mest klassiske steder til en date. Her vrimler det med god stemning og et hav af forskellige mennesker. Der er mad til både morgen, middag og aften. Den smager dejligt simpelt – og er hurtigt serveret. Hvis snakken går godt, er der rig mulighed for at fortsætte med en kaffe, øl eller drink.

Alternativt skal I tage på en mere eksotisk date – nemlig på Mæxico City. En festlig tacobar med dunkel belysning, der kan give jer en god mexicansk madoplevelse. Gå efter en siddeplads i baren, for der er rum for at skabe intimitet, og samtidig kan I følge med i den magi, som bartenderen laver. Udover en menu bestående af mexicanske specialiteter, så er deres drinkskort fyldt med mezcal og tequila-cocktails. To varmende alkoholer der er kendt for at løsne lidt op i folk.

Hvis klokken har slået 00.00, og du har drukket for mange shots

Vi har alle prøvet de aftener, hvor der er blevet hældt lidt for mange tequilashots ned i halsen, og mobilen helst burde være gemt langt væk i et aflåst skab. Men sjovt nok er den aldrig det, men altid i ens hånd med en god idé om at skrive til den nærmeste ledige date.

Når du så endelig får fat i én, er det oplagt at mødes på Old Irish, hvor I nemt kan straffe dansegulvet eller de næste shots. Her kan I på magisk vis få det sjovt til Cotton Eye Joe og Stupid Man og med garanti miste den tilbageværende hukommelse i deres forholdsvis billige bar. Hvis du til gengæld vil være sikker på at komme hjem i fornuftig tid, er Absalon Kirken det sikre valg. De har billig bar, masser af solid RnB og Pop, og som god service lukker og slukker de klokken 02.

Hvis du bare er ude efter den helt dyre

Det er ingen hemmelighed, at en stor del af datingscenen i København også bare ‘vil have lidt på den dumme’.  Her skal du lade være med at spilde for mange penge eller tid på det perfekte date-sted. Du kan gå efter at invitere ‘daten’ direkte hjem til vin eller G&T. Jeg anbefaler dog at gå efter en øl på den billigste bar, bodega eller bænk nær dit hjem og derfra se, om aftenen bringer et bytte med hjem.

LÆS FLERE ARTIKLER AF MARIE HÉR

Skriv en kommentar

kommentarer

SEO-nørd med en kæmpe svaghed for alt der har med fisk, ost eller kolde øl at gøre - måske også sammen. Jeg løber København rundt i min fritid og er afhængig af DR. Jeg kan ikke lide oliven, men får aldrig nok af det asiatiske køkken.