Hey Darling – Velkommen til kødbolleland

Mad

Hey Darling skød dørene op tilbage i december sidste år. Den charmerende, lille restaurant, bygget op om finurlighederne ved kødboller, er hurtigt blevet et lokalt stamsted. Velfortjent.

//Foto: Anna T. Huynh

Kør kød gennem kødhakkeren, og du får kødfars. En masse af kød, der kan modelleres og formes. Basen i mangen en hverdagsret. Det er genkendeligt, og det oser normalt mere af tryghed end af sex. Det kedelige valg i disken. Det sikre valg, når de spændende tanker løber op. Hukommelsen melder sikkert om et par tørre, smagløse oplevelser i tidens løb.

Vi er på Østerbro. Lige der, hvor man har det rigtig fint. Med udsigt til de eftertragtede kartofler på række. Det skulle være gode betingelser for et nyt spisested. I hvert fald hvis man kan leve op til forventningen om kvalitet med kvalitet på. Hos den nye darling formes kødfarsen til runde kugler; kødboller. Meatballs på internationalsk.

Et velafrundet koncept

René Jepsen uden restaurationserfaring har åbnet stedet med sin mere erfarne bror Sean, der er le chef. Den ene kan håndværket. Til stor finesse. Sammen kan de drømme. Om rejser, smil og oplevelser. De har forsøgt at kreere deres eget drømmested. Det sted, de gerne selv ville besøge. En restaurant, hvor det ikke er som at gå på restaurant. Mere bare et sted. Et rart og hyggeligt sted.

Hey Darling
//Foto: Anna T. Huynh

Konceptet er afrundet. I bogstaveligste forstand. Til forret kan små, fine snackballs give forsmag på konceptet. Kuglerne er runde, men her står den på anderledes intense smage. Spin lykkehjulet, og oplev hurtige indtryk af svampe, bacon, cheddar og kartoffel. Men nu tilbage til det runde fokus. Kødbollen på menuen. Her kan man gå på tur mellem en okse, en kylling og en gris. Alle smidt en tur igennem kødhakkeren. Man kan også holde helt fri fra det dyriske. Jeg gik med grisen. Tilsat frisk salvie og timian. Tre næsten vulgært store kødboller. Smykket med sommergrønt en masse.

En afstemt oplevelse. Væk var gamle tanker om tørre kødboller og fremme i nuet i stedet noget rent. Rent og lækkert. I en saftig og velsmagende symbiose med tilsmagningen. En romesco gjorde sit indtog. Men den var næsten mere statist end reel spiller i det ellers fine kunststykke.

//Foto: Anna T. Huynh

Passion med i opskriften

I København skyder det ene fine lille, sted op efter det andet. Men der er stor forskel på at lege med i dette spisestedsspil. Og så at have hjertet med. Der er stor forskel på at gøre det. Og at gøre det godt. Her er det simpelt, men der er til gengæld tanker bag det hele. Eksempelvis kan en god gin & tonic fås snart alle steder. Men kun en sjælden gang er der tænkt flot over sammensætning af G, T, duft og pynt. Det kan smages. Med parringen af Alkkemistens gin og bittersød duft fra appelsinskal genfindes troen på det sagnomspundne trylleri.

Helt simpelt. Helt vildt svært. God mad og god stemning. De har en ydmyg ambition om at gøre deres gæster glade. Om at skabe smil. Og smilene de spredes til fulde.

Hvad: Hey Darling
Hvor: Øster Farimagsgade 24, 2100 Kbh Ø
Hvornår: tirs-tors 17-22, fre 17-24, lør 12-24, søn 12-22
Mønt: 55-155 kr. pr. ret

LÆS FLERE ARTIKLER AF FILIP HÉR

Skriv en kommentar

kommentarer

Med troen på det gode liv følger troen på den gode mad. Den spændende mad, den skæve vinkel, det funky koncept. Patriotisk århusiansk madskribent på afveje i københavnerland.