Din guide til gåture gennem byen: Nordvest og Nørrebro

Du har sikkert gået dine sko tynde efterhånden og afprøvet alle de gængse mainstreamgåture. Måske ønsker du at få øjnene op for de lokale perler tæt på dig? Netop derfor har vi lavet en guide til gåture, som tager dig gennem hele København og viser byen fra sin bedste side. I denne omgang starter turen i det spirende Nordvest og slutter af i hjertet af det pulserende Nørrebro. 

Guide til gåture
Guide til gåture // Illustration: VINK

Tid: Gåturen varer ca. 1 ½ time. Fra første stop til det sidste. 

1. Stop: Gavlmalerierne ved Mønten på Rentemestervej 

Denne gåtur starter på Rentemestervej, hvor der fornyligt er opstået spirende kunst i gadebilledet. Kald det, hvad du vil, vi kalder stedet her for et gavlgalleri. Hver boligblok er udsmykket med et gavlmaleri for enden, der hver især udgør forskellige motiver i alverdens farvenuancer. Projektet er blandt andet skabt af kunstkuratoren Jens Peter Brask, i ønsket om at få mere kunst ind i hverdagen for de forbipasserende. En dejlig mulighed for et kulturelt indspark i disse tider. Hele galleriet udgør i alt 16 gavlmalerier lavet af kunstnere fra hele verden, som tæller blandt andet Husk Mit Navn, Lady Aiko, Peter Birk og Roman Manikhin. 

Adresse: Rentemestervej 56, 2400 NV

2. Stop: BIBLIOTEKET

Det er lige her, at Nordvest bliver rigtig interessant, for den oversete bydel indeholder ikke blot industribygninger, graffiti og værksteder. Arkitekturen er også flyttet ind i det spirende område. Dette kommer blandt andet til udtryk ved BIBLIOTEKET, som man passerer på gåturen. BIBLIOTEKET er et kulturelt samlingspunkt for kulturhus, bibliotek, kreative værksteder, borgerservice og en café. Og heldigvis er bygningen lige så smuk, som den er funktionel.

Adresse: Rentemestervej 76, 2400 NV

3. Stop: Tekno Eatery

Hvis ikke sulten er begyndt at snige sig ind, så vil den helt sikkert gøre det, når du går forbi Tekno Eatery på ruten. Den sociale kantine har kastet sig ud i at være et hybridt spisested, som både får de ansatte fra de omkringliggende firmaer forbi til frokost, og som hyppigt bliver brugt af de lokale, der skal have en kaffe og noget mad med i forbifarten. De kører både med et fast menukort, og så har de “ugens menu” med lækre sæsonbaserede middagsretter, som varierer fra uge til uge.

I Tekno Eatery er der masser af kærlighed både i maden og kaffen, men også for miljøet! Der er skarpt fokus på at begrænse madspild. Kaffebønnerne til deres friskkværnet kaffe får de fra en lokal forhandler ved navn Damn good Coffee Company, som er en bæredygtig virksomhed, der mindsker plastikspild ved at genbruge den emballage, som de leverer kaffen i. Tekno Eatery brygger en super velsmagende og cremet kaffe, så det er en varm anbefaling herfra til den videre gåtur gennem Nordvest. Alt i alt er Tekno Eatery et godt sted for maven og for samvittigheden. 

Adresse: Rentemestervej 62, 2400 NV. 

4. Stop: Mjølnerparken

Fortsæt gåturen mod Mjølnerparken, hvor Nordvest bliver til Nørrebro. Mjølnerparken er fortsat et knudepunkt for politik, og har længe været bebyrdet af et ry for at være et udsat ghettoområde, hvor man som udefrakommende skulle være påpasselig.

De lokale har dog ihærdigt forsøgt at bryde med denne label de seneste år, og Mjølnerparken er i dag transformeret til et åbent og attraktivt sted med hyggelige og grønne arealer lokaliseret pladask i det pulserende Nørrebro. Området er blevet en vigtig del af byrummet, hvor mange nye initiativer bliver indviet, og hvor der er rig mulighed for leg, sport og plads til at sidde og iagttage det levende og hektiske byliv på Nørrebro.

Adresse: Mjølnerparken, 2200 København N

5. Stop: Andersen & Maillard

På ruten langs Nørrebrogade vil man komme forbi det anerkendte bageri Andersen & Maillard, hvor der igen vil være mulighed for at købe en friskbrygget kop kaffe, en lækker croissant eller en panini til hånden. Bageriet er kendt for sit sprøde bagværk og hjemmeristet kaffe, som er stedets to hovedattraktioner. Og vi må erklære os enige: Fantastisk kaffe og en vanvittig god panini smurt med artiskok creme, ost og lufttørret skinke, der ud over den dejlige smagsoplevelse også dufter helt vidunderligt!  Man kan derfor forvente intet mindre end friskbrygget kaffe og nybagt bagværk af højeste kvalitet, når man besøger Andersen & Maillard.

Adresse: Nørrebrogade 62, 2200 København N

6. Stop: Depanneur

New Yorker-trenden har for alvor indtaget den københavnske madscene, og det kan Depanneur i høj grad tage æren for. Det nyetableret bagelbageri på Nørrebro har nemlig startet en ny hype i København med deres to-go bagels, hvor de både kan nydes til morgenmad og frokost, men nu også fås til den søde tand. Depanneur har nemlig kastet sig ud i at lave den famøse bagel som dessert, hvor man kan vælge velsmagende fyld af ricotta og hjemmelavet marmelade til sin bagel.

Derudover har Depanneur sit eget bryggeri, der tilbyder et bredt udvalg af drikkevarer såsom lækre safte og specialøl, der passer perfekt til de lækre bagels, der indeholder alt, hvad hjertet begærer. Med en øl og bagel i hånden kan man med fordel tage plads på en nærliggende bænk og nyde Nørrebros pulserende atmosfære og byliv samtidig med, at benene får en velfortjent hvile. Fortsæt hyggen her, da gåturen nu er ved vejs ende.

Adresse: Rantzausgade 36, 2200 København N

ER DU INTERESSERET I AT LÆRE MERE OM NØRREBRO OG NORDVEST? SÅ KAN DU LÆSE VORES UDFORSKNING AF MADSCENEN I NORDVEST HÉR

Skriv en kommentar

kommentarer