VORES STEDER: California Kitchen

Regnvejrsfulde København har nu fået et sted, vi alle har manglet – Et sted med evigt solskin og mad med Instagram-potentiale. Det sted hedder California Kitchen.

California Kitchen
Foto: California Kitchen

Ynder du sommetider også at drømme dig til Californiens solbeskinnede sandstrande? Det gør jeg! Jeg drømmer mig til San Franciscos stejle gader, Yosemites smukke natur og bekymringsfrie sommerferier ved Lake Tahoe. Alt dette drømte jeg mig tilbage til da jeg besøgte solrige California Kitchen.

Mørket var begyndt at lægge sig over København, og min veninde og jeg bevægede os stille over Dronning Louises Bro fra indre by. Luften var frisk efter en dag, hvor regnen kun havde holdt få pauser. Vi stoppede op på broen for at nyde synet af lys, der brød mørket. Vi blev enige om, at vi skulle prøve at sejle en tur i svanerne på Peblinge Sø til sommer. Hun skulle stå for sandwich og jeg for dessert.

Vi gik videre over broen og stoppede op foran en café, som både rummede sollys og et kæmpe træ: California Kitchen. Vi blev enige om, at et besøg i Californien var lige præcis, hvad vi trængte til. I California Kitchen er der højt til loftet og solskin uanset tid og vejr. Der er rå murstensvægge med hvide paneler, hvor billeder af sandstrande og palmetræer passer ind. Når du træder ind, mærker du den lette californiske brise, som roligt får cafeens rislamper til at vugge og humøret til at stige. Med ét blev vores higen efter sommer besvaret, og nu sad vi mellem planter og solskin og kunne mærke, hvordan fremtiden var blevet lysere på få minutter.

Mad i skåle kan få enhver med en Instagram-profil til at juble, og hos California Kitchen er det lige præcis, hvad du får, nemlig sunde fastfood bowls. Du kan enten vælge en af deres bowls, eller du kan sammensætte din egen. Vi fik begge deres Mexi Bowl med kylling, rød peber, salsa, guacamole, sorte bønner og tacos. Men hvis den mexicanske model ikke er din smag, så er deres Bento Bowl med vilde ris, laks, edamamebønner og kål også yderst anbefalelsesværdig.

Maden, stedet og atmosfæren bringer mig tilbage til min morfars by San Francisco. Han slog sig ned derovre for 50 år siden og bruger nu al sin tid på at lave keramik, weekendture til Lake Tahoe og friskpresset juice fra stamcafeen Puccini. Når jeg besøger ham, træder bekymringerne i baggrunden og feriestemningen indtræffer – og netop denne følelse er præcis, hvad California Kitchen giver mig.

Hvis du vil fuldende den eksotiske ferie midt på Nørrebro, kan du slubre en frisk kokosnød i dig, eller gøre som vi gjorde, og prøve deres lækre, hjemmelavede lemonade. Iskold, syrlig og lige hvad man har brug for på en varm dag i Los Angeles.

Mellem bænke, puder, planter og hvide pindestole befandt vi os nu i solrige Californien med en skål mad og lemonade. Regnen udenfor havde vi for længst glemt alt om, og nu faldt samtaleemnerne på alt fra fremtidige feriemål, til om desserten skulle bestå af kage eller cocktails.

Så trænger du til et øjebliks solskins, et øjebliks getaway og blot et øjebliks Cali-vibes, er California Kitchen stedet. Udover et par timers sommerfølelse og blå himmel, får du sunde bowls, læskende drikke og et øjebliks UV skudt direkte ind i hjertet.

Hvor: Nørrebrogade 12, 2200 København N
Hvornår: Mandag til lørdag kl. 11:30-20:30, søndag kl. 12:00-17:00.
Hvorfor: Fordi vi alle har brug for blå himmel og solskin.
Mønt: En bowl koster omkring 100 kr.

LÆS FLERE ARTIKLER AF SIGNE HÉR ELLER OPDAG FLERE AF VORES STEDER

Jeg studerer dansk på Københavns Universitet, smider ofte billeder på instagram og er udpræget fan af indisk mad. Det fascinerer mig, når politiet beslaglægger digtsamlinger. Jeg er mest produktiv om morgenen. Og jeg drømmer om at deltage i billige keramikkurser.