De bedste billige rosévine to-go i mit sommerskønne København

SOMMERFØLJETON: Jeg elsker rosévin, når solen skinner og ja; faktisk kun når solen skinner. For det er lidt som om, at det er dér den lyserøde vin kommer til sin ret. Hvis man blander solskin og vin i min verden, får man rosévin. Og hvor bedre at drikke den end i dejlige København? Jeg har derfor længe haft en mission, som jeg denne sommer har fuldført. Hvor finder jeg den bedste, billige og vigtigst af alt kolde rosévin i nærheden af, hvor jeg elsker at hænge ud på en varm sommeraften? Det kan du få svar på i denne lille roséguide.

//GIF af Luna Magdalene

Jeg elsker, ligesom alle andre, København om sommeren. Byen lever på en helt anden måde, og jeg får nærmest dårlig samvittighed, hvis jeg ikke er ude at nyde vejret. Om sommeren laver jeg derfor tit aftaler med min kæreste eller mine venner om at mødes ude i byrummet, i parkerne og andre steder, hvor vi selv kan medbringe drikkevarer. Disse aftaler går oftest hånd i hånd med en billig, kold bajer fra en af de nærliggende kiosker, men efterhånden som jeg er blevet mere og mere vingal, vil jeg langt hellere drikke en flaske kold vin, og helst en lyserød én af slagsen. Det eneste med vin er, at det godt kan gå hen at blive lidt dyrt, hvis man vil have noget godt – især når det kommer til rosé. Rosévin i den billig ende er oftest hvinende sødt og ikke særligt drikbart, medmindre man er godt tipsy, inden man får det første glas. Min intention med denne test har derfor været at finde de kolde rosévine, der ikke giver følelsen af, at man får huller i tænderne, når man drikker dem, men at de samtidig skulle ligge i samme prisleje som de billige.

Jeg har valgt to af mine yndlingssteder i København ud, hvor medbragte glas er en nødvendighed, og roséen kan købes i en afstand af fem minutter.

Stranden i hjertet af København @Ofelia Beach

I hjertet af København, lige ved siden af turistfælderne i Nyhavn, ligger en af mine absolutte sommeroaser. Ofelia Beach lige ved Skuespilhuset er et af mine favoritsteder at hænge ud på en varm sommerdag, da det er muligt at hoppe i vandet, og det ikke er nær så crowdet som på bryggen. Og så kan man svømme midt i hjertet af København! What’s not to like? På Toldbodgade, lige ved siden af Ofelia Beach, ligger Den Gamle Købmand, hvor jeg selvfølgelig skulle teste deres rosévin på køl til 70 kr. En spansk, sødmefuld, let syrlig vin, der med noter af blommer og appelsinskræl tog mig tilbage til sommeraftener i Barcelona og den boblende fornemmelse af ferie i maven. Denne vin er lidt til den søde side, men for kun 70 kr. og så samtidigt iskold, er den perfekt til en aften med fødderne i vandet og en fantastisk udsigt over Københavns Havn.

Rosévin: Orhus Rosade, Monastrell Jumilla 2013

Mønt: 70 kr.

Hvor: Den Gamle Købmand – Sankt Annæ Pl. 22, 1250 København K

Mit forurenede åndehul @Søerne ved Dronning Louises Bro

Da jeg er nørrebroborger, bruger jeg områdets udearealer rigtig meget om sommeren og er én af de personer, der slikker sol på Assistens Kirkegård og bruger Søerne som mit forurenede åndehul. Jeg elsker de sene sommeraftener ved søerne, og her har jeg haft nogle af mine bedste rosé to-go øjeblikke.

Jeg har derfor været hele roséruten rundt ved søerne og har testet diverse lyserøde flasker på køl til billige penge. Der var specielt én vin, der ramte plet i forhold til, hvad jeg søger i den lyserøde drik, uden den sprænger mit vinbudget. Lille Irma ved Dronning Louises Bro har et rigtig godt udvalg af både bobler og rosé på køl, så det var svært for mig at vælge, men jeg faldt pladask for en franskmand til sølle 60 kr. Denne franske, økologiske rosé er en af de bedste, jeg har smagt til prisen, og rummer alt det, jeg elsker ved rosé. Den er let perlende, dejlig frisk og med en diskret sødme, der mest af alt leder smagsløgene hen på sommerens første jordbær. Normalt ville jeg ikke drikke rosé til mad, men det kunne jeg sagtens med denne her, da den slet ikke havde den overdøvende sødme, som jeg tit finder i den billige version. Denne vin bliver helt klart min favorit over sommeren, da den er tilgængelig der, hvor neonskiltene lyser i søens skær. Jeg finder nok ikke et bedre sted at drikke den end ved byens larmende oase.

Rosévin: Domaine Le Pive Gris, Sable de Camargue, Rouge 2016

Mønt: 60 kr.

Hvor: Lille Irma – Nørrebrogade 3, 2200 København N

Som en sidste bemærkning, eller nok nærmere et lille råd til at finde en kold flaske rosé, er det godt at gå i supermarkedernes små butikker som Føtex Food, Fakta Q og Irma City. De har som regel et vinkøleskab, hvor man kan være rigtig heldig med flasker til under 80 kr. Ellers er det bare at prøve sig frem. Der er ikke noget bedre end at have en god undskyldning for at teste rosévin med vennerne, når solen skinner.

I næste uges sommerskriv beretter Erik fra et af sine yndlingssteder i København, La Banchina, som har formået at kombinere alt det, vi alle elsker ved sommeren.

Danskstuderende ved Københavns Universitet. Jeg tror ikke på kostreligioner, men spiser alt(!!) med måde. Mit hjerte banker for bedre, bæredygtig kaffe. Instagram er min foretrukne gastroguide og jeg elsker alt, der kan spises af en skål.