20. MARTS: VINKel#3 // Kultur i havnerammer

VINKel#3 // Kultur i havnerammer er VINK LIVE’s tredje event i talkkonceptrækken VINKel, der er udviklet i samarbejde med KulturKBH. I forlængelse af VINKs gennemtrængende fokus på Københavns havne i marts måned bliver fokus for aftenens talk, hvilke udfordringer og muligheder der er for kulturen, der befinder sig i havneområdet.  

 

 

Københavns havn er i rivende udvikling og flere havneområder er allerede præget af kraner og byggerod. For de kulturudøvende foreninger, som befinder sig i de havneområder, hvor kranerne ikke er nået til endnu, er uvisheden om deres praksis på havnen i fremtiden stadig stor.

Til aftenens talk har vi inviteret folkene bag Illutron og Teaterøen, som begge befinder sig på Refshaleøen, til en snak om inspirationen, mulighederne og begrænsningerne, de møder i deres arbejde på og med havnen.

 

Illutron er et kollaborativt kunstkollektiv, der holder til i en gammel industriel pram på refshaleøen. Illutron bruger ofte vandet og de omgivende rammer i deres kunst og inviterer publikum til ikke blot at se deres værker, men også deltage i dem. Aftenens talkdeltager, Christian Liljedahl, er en del af Illutron og har lavet flere værker, der interagerer med eller foregår på vandet.

Læs mere om Illutron her.

 

Teaterøen er et lille storbyteater, der ønsker at være en åben platform for dansk og international scenekunst. Teaterøen har med vilje ikke en kunstnerisk profil og gør sig dermed åben for alle, der ønsker at bruge de mange kvadratmeter, de råder over. Den vilde natur og de rå industrielle omgivelser giver inspiration til kulturudøverne, samtidig med at det inviterer publikum til, at komme præcis som de er. Aftenens talkdeltager er Peter Kirk, direktør og stifter af Teaterøen.

Læs mere om Teaterøen her.

 

 

Vi serverer en lækker velkomstdrink og efter talken vil der være fernisering af en udstilling af VINKkbhs egne værker, der alle tager udgangspunkt i Københavns Havn.

 

Vi glæder os til at se dig!

 

 

// HVAD ER VINKel? //

VINKel sætter relevante kulturelle tematikker på dagsordenen gennem samtale og erfaringsudveksling. VINKel arrangeres af det digitale kulturmagasin og kulturfællesskab VINKkbh, som brænder for de spirende og skæve kulturinitiativer i København, der baner vej for og med kulturskabere, -interesserede og -foreninger.

 

VINKel er skabt i samarbejde med KulturKBH, en folkeoplysende forening, der bringer københavnske kulturforeninger sammen, og som er finansieret af Københavns Kommune.

Skriv en kommentar

kommentarer