Kunstredaktionen guider dig til din Art Week 2017

København hylder endnu engang samtidskunsten under dette års Cph Art Week 2017. Over 11 dage fra den 24. august til 3. september indtages byen, biblioteker, spillesteder, udstillingsrum, gallerier og museer af temaet SOUND AND VISION. Igen i år vil kunstbaren på Papirøen være samlingsstedet for kunstugen, hvor der er mulighed for kolde drikke i godt selskab og underholdning i form af både kunst og musik. Dette år er derfor både for musik- og kunstinteresserede eller for dig, der blot vil nyde din by fra nye vinkler.

Guiden er skrevet af Marie Djernes Broström, Tina Schütz Jepsen, Marianne Sigrid Bluhme Antonsen og Nanna Claudius Bergø.

Art Week 2017
Art Week 2017

`Worn Through Rain, But Fuck the Concrete. P Inside Me´ @ Den Nordiske Ambassade

Hvornår: Fernisering den 24. august kl. 19:00-22:00. Udstillingen varer til den 9. september 19:00-22:00 Mønt: Gratis.

En af grundende til, at vi finder kunst spændende og relevant, er når det kan udfordre vores perspektiv og syn på tingene. Kunstner Marianne Skaarup tager begrebet tegning op til revision med hendes nye udstilling på Den Nordiske Ambassade. Der undersøges her, hvad en tegning består af, og hvordan den opstår. Er en tegning blot et kaos af tilfældigt opstået streger?

Marianne Skaarup har lagt tegnepapiret ned i et kar med vand og blæk over flere uger, hvor tegningen dannes tilfældigt af vandet og blækket. Herefter hænges tegningen til tørre, kollapsende om tørresnoren. Her hænger tegningen som et vidne til alt, hvad den er blevet udsat for, et historiefortællende syn for de forbipasserende beskuere. Vi glæder os til at opleve denne udstilling og måske få udfordret vores syn på tegning som fænomen.

Skibet @ Nikolaj Kunsthal

Hvornår: 24. august – 7. januar 2018 Mønt: 70/30, entré voksen/barn.

Hvis du, ligesom os, følger den skønne og evigt inspirerende Oh Land på Instagram, har du muligvis lagt øjne til mærkværdig omgang med skumpistoler, boremaskiner og spånplader på hendes story de seneste uger. I Nikolaj Kunsthals gamle kirkerum bryder Oh Land nemlig for alvor ud af lydmediets begrænsninger, når hun sammen med billedkunstneren Eske Kath udstiller totalinstallationen ”Skibet”. Her udforskes drømme og den uvisse fremtid, når Kaths og Oh Lands farvefyldte og eventyrlige universer smeltes sammen i en oplevelse for alle sanser. Opdag hvad de tre dæk i det fantasifulde containerskib er ladet med, når udstillingen åbner i begyndelsen af Art Week. Har du børn, kan I opleve udstillingen sammen ved at tage med på Cruise Family den 3. september.

Søren Thilo Funder, Lung Chamber (Survival Horror Edition), 2017, udstillingsview, Til Vægs // Foto: Nils Elvebakk Skalegaard.

Kunst walk & talk @ Til Vægs i Lundtoftegade

Hvornår: 25. august kl. 16:30-18:00 Mønt: Gratis.

Måske du kan huske denne artikel om et nyt kunstinitiativ på Ydre Nørrebro, hvor videokunsten udstilles på de rå mure på Lundtoftegade. Nu har du muligheden for at møde kunstneren bag de aktuelle værker på de syv skærme, der udgør ”Til Vægs”. Du får mulighed for at høre Søren Thilo Funder tale om sit værk Lung Chamber (Survival Horror Edition) og selvfølgelig stille ham alle de spørgsmål, du brænder inde med. Værkerne tager udgangspunkt i vores moderne tilværelse, hvor vi i stigende grad bliver fremmede for samfundet. Det er altid en unik oplevelse, når en kunstner fortæller om sine egne værker og tanker, og denne walk & talk kan derfor klart anbefales.

Art Week 2017
Art Week 2017

Årets cooleste kunst-bar! @ Havnebussen fra Nyhavn

Hvornår: 26. august kl. 21:30-22:30 Mønt: Gratis.

Har du ikke altid drømt om at drikke drinks og synge karaoke på en båd i Københavns kanaler? Nu får du endelig muligheden, når den danske kunster Hannah Anbert opfører sin performance Human Ressource Management Song i en af byens havnebusser. Her skal passagererne i fællesskab synge velkendte popnumre med nye tekster. Sangene handler ikke længere om kærlighed og mange penge men i stedet om aktuelle emner som det moderne arbejdsliv med HR, CV-skrivning, stresshåndtering og networking. En unik mulighed for at peppe de kedelige skrivebordsord op med lidt sød musik.

Kunst i dit nærmiljø @ Cykelture på Vesterbro, Østerbro, Nørrebro og Indre By

Hvornår: 27. august (Østerbro og Nordhavn), 28. august (Vesterbro og Valby), 29. august (Indre By og Nørrebro) og 30. august (Ydre Nørrebro og Nordvest). Alle dage kl. 16:00-19:00. Mønt: Gratis.

Det kan være svært at holde styr på Københavns mange galleri- og udstillingsrum, specielt under Art Week hvor de alle lokker med nye, spændende udstillinger. Har du brug for hjælp til at vælge, vil vi anbefale, at du griber din cykel og tager med på en af Kunst i dit nærmiljø-turene. Over fire dage sætter turene fokus på fire forskellige områder i København, hvor de besøger byens kunstinitiativer. Vi kunne ikke have sammensat ruterne bedre selv, der fokuserer på byens ofte mindre kendte kunststeder – mindre i størrelse men større i kreativitet. Der er tale om kunst udstillet på rå betonvægge, interaktive kunstprojekter der inddrager byen, kunstnerdrevne rum med plads til kreativ leg, og I vil sågar blive forkælet med koncerter og overraskelser undervejs. Husk din cykel på turene, hvor der ligeledes vil være mulighed for køb af mad og drikke efterfølgende. Kan du kun nå en enkelt tur, vil vi anbefale, at du satser på Vesterbro og Valby den 28. august, der er ekstra krydret med spændende steder og både musik- og kunstperformance.

Atelierbesøg // Studio Visit @ FABRIKKEN For Kunst og Design

Hvornår: 28. august kl. 17.00-18.30 Mønt: 30kr. Find billetten HER.

Er du kunstinteresseret ligesom os? Så læs med her. Dette event giver dig muligheden for at komme ind bag facaden, ind hvor idéerne opstår, og kunst bliver skabt. Ikke mindre end 53 atelierer holder til på FABRIKKEN, og denne eftermiddag går besøgende til kunstnerne: Arnfinnur Amazeen, Delphine Flyvehavn (Grafisk Værksted), Aki Pao-Chen Chiu, World-Wide-Air-resident, Jesper Fabricius/Pist Protta/Space Poetry. FABRIKKEN for kunst og design huser også en stor produktionshal, og afholdt i september 2016 den alternative kunstmesse Alt_Cph. Dette event skal du tage til, hvis du er nysgerrig på, hvordan samtidskunstnere arbejder lige nu. Det er en mulighed for at tale med kunstnerne og se dem i aktion. Får du ikke nok denne ene gang, er det muligt at komme til seks andre atelierbesøg. Dem kan du få et overblik over HER. Jeg glæder mig i hvert fald virkelig meget!

Art Week 2017

Nuleinn Parasit-performance @ Metroen fra lufthavnen

Hvornår: 31. august kl. 17:00-18:30. Mønt: Billetpris til metroen.

Metroen er som altid blevet indtaget af kunsten under årets Art Week. Dette år kan du opleve et 24-timers digitalt værk på stationerne Frederiksberg, Forum, Lergravsparken, Kongens Nytorv og Nørreport samt et interaktivt lydværk på Frederiksberg Station – så husk at se dig omkring på din pendlerrute. Den 26. og 31. august vil metroen også blive indtaget af kunstnerduoen Nuleinn, når den kører fra Kastrup Lufthavn kl. 17:00. I deres interaktive performance vil de behandle metroen som en krop og forsøge at kopiere dens bevægelser. De vil gå i dialog med andre metrogængere – eller metroens parasitter – ved hjælp af teknologi og tekstiler, der skal give os et nyt blik på den daglige rejse med det underjordiske transportmiddel.

Chart Social @ Kunsthal Charlottenborg

Hvornår: 1.-3. september. Mønt: Gratis.

Prøver du forgæves at slæbe dine mindre kunstinteresserede venner med til Art Week? Så er Kunsthal Charlottenborg stedet, når CHART ART FAIR afholdes for femte år. Selvom CHART, som førende kunstmesse i København, er as fancy as it gets, rummer de åbne arrangementer under navnet CHART SOCIAL alt, hvad et ægte københavner-hjerte begærer. Over weekenden kan du filosofere over kunstens betydning, mens du sipper kold hvidvin, når de spartanske gårdhaver ved Kunsthal Charlottenborg fyldes med foodtrucks, lyskegler og pavilloner etableret af morgendagens arkitekter. Imens kan dine venner gribe en fadøl og gå amok til Soleima, Kasper Bjørke eller Liss, foruden mange internationale artister. Programmet er både varieret og berigende, så du kan enten udvælge specifikke arrangementer, som for eksempel talk lørdag kl. 12:30, om hvorvidt kunstkritik leder til bedre kunst, eller komme spontant forbi og hænge ud ved kunstinstallationerne i gården. Måske sker der noget udover det sædvanlige, eller også nyder du blot din weekendbrandert i ekstra lækre omgivelser.

Art Week 2017
Art Week 2017

Performancekunst på tankstationen @ Nedlagt Statoil tankstation på Sundholmsvej 59, 2300 København S

Hvornår: 2. september kl. 20:30. Mønt: Gratis.

Har du nogensinde set en kunstperformance på en nedlagt tankstation? Hvis ikke har du mulighed for at se en vaskeægte nedlagt tankstation i den svenske kunstner Andreas Emenius performance Coming back from the gas station, everything melts trough us. Emenius’ performance undersøger nostalgiske popkulturelle fænomener og tankstationen som et produkt af en forældet teknologi. Til dette bruger han Henrik Vibskov på trommer, statister på Redbull og en vaskeægte hest. Det kan da kun blive interessant!

Vi glæder os til at se dig ude i byen!

Se flere oplysninger og det fulde program her

// Forside: Nástio Mosquito: Respectable Thief-Centrale Fies, 2016. Foto: Alessandro Sala

Skriv en kommentar

kommentarer

Tidligere kunstredaktør på VINK og KA i kunsthistorie ved KU.