Vores steder: Sydhavnstippen

Sydhavnstippen
//Foto: Ann Kathrine Østergaard

I forlængelse af den lidt mere ”opdragede” og pæne Valbypark ligger et stykke uhæmmet natur, som passer så forkert ind i billedet af København, at det ikke kunne være mere rigtigt. Sydhavnstippen er navnet på det område, der uden sammenligning er mit yndlings naturspot i byen. Stedet er omspundet af noget autentisk og rent, som i disse tider er sjældent for København.

Ingen byplanlægningstiltag, som har haft til formål at polere udtrykket. Ingen bulldozere, der har været forbi og rydde alt det, som fremstår for rodet. Ingen blomsterbed, der på millimetermål står fuldstændig skarpt. Nej, på Tippen finder man i stedet områder som ”Lorterenden.” Her ligger rustramte sejlbåde, faldefærdige skure, og campingvogne, der ikke har set skyggen af en vej i mange år. Alt sammen noget, der bryder med det typiske glansbillede. Alt sammen noget, der er med til at skabe den helt specielle stemning, som karakteriserer stedet.

Faktisk var det lidt tilfældigt, at jeg i sin tid faldt over Sydhavnstippen. En løbetur blev lidt længere end planlagt, og pludselig stod jeg i midten af et grønt åndehul. Da jeg så ovenikøbet fandt ud af, at Tippen var bosted for både får og alpakaer, så var jeg fuldstændig solgt. En velfornøjet Søren Ryge blev til en ekstatisk Steve Irwin, hvis vi snakker state of mind. Og lige meget hvor mange gange, jeg går forbi, kan jeg ikke lade vær med at stoppe op, når jeg spotter en alpaka (bare spørg mine venner – alpaka-memes er blevet en ting med tiden).

 

 

Udover det mægtige dyreliv og den rige natur, er Tippen også et tag selv-bord af provianter. Hvis du ligesom mig har binget serier som Øen og Alene i vildmarken, så ved du måske, hvor tilfredsstillende det kan være at skaffe sin egen føde. På Tippen kommer denne hulemandstrang ligesom snigende – og den får lov at udfolde sig. Her finder du 3 meter høje havtornbuske, utæmmede brombær og æbletræer en masse.

/Ann Kathrine

Hvor: Fragtvej 9, 2450 København – i forlængelse af Valbyparken
Hvornår: 24/7 – dog fortrækkeligt, når det er lyst
Hvorfor: Fordi det er balsam for sjælen, og fordi der hersker en stemning ulig nogle andre steder i København 
Mønt: 0 kroner

LÆS FLERE ARTIKLER AF ANN KATHRINE HÉR

Skriv en kommentar

kommentarer

Jyde i storbyen på sjette år. Er ret pjattet med psykologiske thrillere, pølsemix, kajkage og Jørgen Skouboe.