Vores Steder: Parterre

Parterre
//Foto: Nanna Rylander

Ordet parterre  betyder en gruppe af tilskuerpladser bagerst på gulvet i et teater eller en etage i plan med det omkringliggende terræn. Begge definitioner passer perfekt til Parterre. Man går ned ad en trappe og ned i caféen. Her kan man sætte sig på en barstol og være tilskuer til et væld af hverdagsscener. De scener, der sidder i kroppen resten af dagen, og som får en til at smile hele vejen hjem.

Min egen hverdagsscene udspiller sig, når jeg er på vej ned mod den populære café; brostenene får mine tænder til at klapre, halstørklædet flagrer i luften, og det hele er lidt fjollet. Men det er det hele værd. For når jeg tager på café, er det ikke kun for at drikke en god kop kaffe og spise en bolle med ost eller en croissant. Det er også for stemningens og menneskenes skyld.

Det er, som om der på den lille hjørnecafé er mere liv end andre steder i nærheden. Det kan være en mops, der helt vildt gerne vil klappes, eller en dame overfor, der tager en pause fra madlavningen på sin altan. Hun har et viskestykke over skulder, får øje på en ven og begynder at danse. Det kan også være en grinende mormor og hendes barnebarn, der har flødeskum i hele hovedet efter en kop varm chokolade, eller vennegruppen, der er ved at starte et kollektiv op, og som helt sikkert skal have et minidrivhus på altanen.

Livet, der sværmer om dette hjørne, skyldes også Parterres popularitet, for der er altid masser af mennesker. Det betyder dog ikke, at det er umuligt at få en plads. Snup en kop kaffe udenfor til at starte med, så skulle der hurtigt blive plads indenfor. Hvis man bare har brug for at sidde lidt alene, kan man også tage plads ud mod vandet, hvor sejlbådene ligger lige så stille og vugger.

Hvis du mangler at blive rusket lidt i på cyklen ned af brostenene, en hverdagsscene eller en kop kaffe, så sving forbi Parterre på Christianshavn. Det kunne jo være, det lige var dig!

/Helena Bejlegaard Andersen

Hvor: Parterre, Overgaden Oven Vandet 90, 1415 Christianshavn.

Hvornår: Mandag til fredag kl. 07:30-17:00, lørdag til søndag kl. 08:00-17:00.

Hvorfor: Få christianshavnerne helt tæt på med en kaffe i hånden.

Mønt: Bolle m. ost 35 kr., avokadomad 60 kr., filterkaffe 25/30 kr.

Skriv en kommentar

kommentarer

Jeg er spirrende kokkeelev med en bachelor i litteraturvidenskab i ryggen. Madprogrammer med klassisk musik får mig hver gang, og så elsker jeg fisk og skaldyr.