VORES STEDER: maduro* shop

Maduro*
//Foto: maduro*

Frederiksborggade kender jeg bedst som en hektisk passage, jeg bare skal igennem, når jeg stiger ud af toget på Nørreport station eller forlader Nørrbro for at krydse den yndige Dronning Louises Bro. Jeg har en dag efterladt cyklen derhjemme, og da jeg går stille ned ad gaden støder jeg på en hyggelig overraskelse. Et butiksvindue med en gigantisk plakat af en hvid magnolia-blomst fanger mit øje. I næste vindue sidder en sød avokadobamse med arme og ben og smiler. Over døren skiltes der rødt: maduro*.

Idet jeg træder ind ad døren, bliver jeg mødt med en væg beklædt med botanik-plakater, både kæmpe store og helt små. Jeg finder frem til at butiksvinduets plakat kun var en appetizer på deres plakatudbud. Trykkene illustrerer alt fra figenplanter og palmer til unikke amerikanske fugle.          

Jeg bliver modtaget med et glimt i øjet fra en sød ejer, som bevæger sig smidigt rundt i butikken. Jeg fornemmer straks en åben atmosfære, som lader en gå i krogene for sig selv, men ejerne er samtidig hjælpsomme, hvis man har spørgsmål.

Det bliver hurtigt til en forlystelse af opdagelser. Inde i krogene ser jeg juleengle med ansigter af store stjerner som Freddie Mercury, Prince og Leonard Cohen, frække bogmærker af nøgne mænd og kvinder og en spilledåse med Harry Potter melodien.

På min højre hånd er et bord fyldt med små lækre krukker og finurlige spil. Under bordet er der stablet foldbare plastikkasser i alle størrelser og farver.

Jeg lader øjnene glide opad og opdager et væld af bløde, skæve og sjove uroer i varm belysning. Lamperne og belysningen er en hel fortælling i sig selv. Der er fine bordlamper i søde farver, glaslamper, emaljelamper, stjernelamper, velourlamper og en magnetisk lampe kombineret med et spejl. Jeg vidste slet ikke belysning kunne indtage så mange former.

Helt nede i enden af butikken genfinder jeg mit indre legebarn i mødet med den ultimative børneafdeling. Der er mulighed for at teste stort set alt legetøjet, og det skal man bestemt udnytte. For her kan man både skyde med vinpropper, kaste med boing-bolde eller læse i numsebogen.

Maduro* evner at udnytte hver en krog, så man gang på gang opdager noget nyt. Så hvis du formår at gå tomhændet derfra, har du helt sikkert fortrudt det, når du kommer hjem igen.

Hvor: Frederiksborggade 39, København K
Hvornår: Hverdage: 11-18, Lørdag: 10-16

LÆS FLERE ARTIKLER AF DEA HÉR, ELLER OPDAG FLERE AF VORES STEDER

Skriv en kommentar

kommentarer

Tilflytter til København fra provinsen, som har et hjerte der bløder god litteratur og finurlige ordspil.