VORES STEDER: Fiskerihavnen

Fiskerihavnen
//Foto: Karin Skaarup


Helt derude, hvor kragerne enten vender eller vælger at tage turen til Sverige, ligger Fiskerihavnen. Nærmere bestemt på den nordvestligste spids af Nordhavn. Fiskerihavnen er ikke blot, som navnet ellers antyder, en havn med fiskekuttere. Her er også husbåde og almindelige sejlbåde – og ved siden af havnen ligger et rendyrket Klondike-samfund, hvor containere og skurvogne udgør selvbyggede hjem, der står i skærende kontrast til Nordhavns spejlblanke facader og snorlige arkitektur.


Når man går rundt i Fiskerihavnen, virker det, som om det selvbegroede miljø har ligget her altid. Men faktisk var det først i 1995, at det daværende Københavns Havn (nu By & Havn) flyttede hele havnen og de tilhørende huse hertil fra Skudehavnen, hvor de lå i vejen for containerhavnen. Hele molevitten blev simpelthen løftet op på lastvogne og kørt ud til det nyanlagte havnebassin lidt længere nordpå.

Jeg har ikke besøgt Fiskerihavnen på den gamle adresse, men når jeg færdes herude på kragernes vendeplads, får jeg en fornemmelse af at besøge en tidslomme, ikke nødvendigvis fra en særlig periode, men bare et sted, hvor tiden går lidt langsommere. Et sted, der har fået lov til at leve sin egen isolerede tilværelse.

Fiskerihavnen
//Foto: Karin Skaarup

Og det forstår jeg egentlig godt. For det er ikke et sted, man lige tilfældigt dropper forbi. Det er nemt at fare vild i Nordhavns ingenmandsland, og cykelturen er ikke just inspirerende (så er du advaret). Men hvis du alligevel forvilder dig herud, kan jeg anbefale at fortsætte turen helt ud på kanten af Nordhavn. Her ligger Københavns nye krydstogtterminal med plads til tre krydstogtskibe. Tag turen op i det smukke, futuristiske udsigtstårn og nyd det lige så smukke vue over byen og vandet. Smut eventuelt forbi Nordhavnstippen på din vej tilbage – her får du både græs og hav omringet af et par heldige får, der nyder livet med udsigt til Øresund.

Hvor: Fiskerihavnen, Østersøvej, 2100 København Ø

Hvornår: En dag, hvor solen skinner, og vinden ikke er for ruskende.

Hvorfor: Oplev et upoleret Klondike-samfund i maritime omgivelser.

Mønt: Gratis

LÆS FLERE ARTIKLER AF JULIE HER ELLER OPDAG FLERE AF VORES STEDER

Skriv en kommentar

kommentarer

Ingen tone i livet (desværre). Kæmpe kærlighed til musik og koncerter på trods. Især festivaller, der kombinerer musik med to andre lidenskaber: Camping og dåseøl.