VORES STEDER: Supermarco

Supermarco
Supermarco // Foto: Anna T. Huynh

I mange år hørte jeg myter om et sted i Sydhavnen. Supermarco. Det skulle være en sand fryd for enhver madelsker. En lagerhal fyldt med skinke, ost, vin og andre specialiteter importeret fra Italien. Kan man forestille sig noget bedre? En af mine allerbedste venner beskrev det engang som ”Det forjættede land”. Jeg blev sulten af historierne om dette fantastiske sted. I lang tid forblev det alligevel en myte for mig. En myte om et magisk eventyrland, hvor jeg før eller siden skulle på eventyr.

Selvom jeg var længe om at lægge vejen forbi Supermarco for første gang, var det kærlighed ved første blik, og romancen varer ved. Lagerhallen er nu skiftet ud med et mere klassisk supermarkeds udseende. Dog med en facade inspireret af et romersk tempel og påskriften ”Det italienske madtempel” udenfor. Men varerne på hylderne er stadig de samme. Det var en overvældende førstegang-oplevelse og usundt for min stakkels pengepung. Nok var jeg blevet advaret om Supermarcos mange fristelser, men det kunne ikke nytte noget at stå imod. Der var ikke den vare i sigte, som jeg ikke ønskede mig. Aldrig i mit liv havde jeg set så mange varianter af pasta samlet på et sted! Jeg kunne næsten ikke styre mig, imens jeg kiggede nysgerrigt på hylderne med udspilede øjne.

Da jeg til sidst tvang mig selv over til kassen, havde jeg fyldt kurven med vin, stracciatella-is, parmaskinke, 2-3 typer ost, lidt chokolade og en flaske Amaretto. Jeg følte mig som kongen af Napoli, imens jeg betalte for disse uundværlige fund. Senere var vi kun to om at lave og spise et måltid med varerne beregnet til fire personer. Imens vi spiste, afbrød vi kun madglædens stilhed for at tale om to ting: Hvornår vi skulle tilbage til Supermarco, og hvor godt maden smagte. Det var alle pengene værd.

Siden den dag, har jeg besøgt Supermarco jævnligt. Nogle gange bare for at købe en lidt bedre parmesan, end man kan få i de almindelige supermarkeder. Andre gange tager jeg derhen for at vise dette overdådige madkammer frem til bekendte. Jeg er heldigvis ikke den eneste, som stiller mådehold ved døren, når jeg går ind i Supermarco. Da jeg tog derhen med min mor, som aldrig havde hørt om forretningen før, kiggede hun i starten bekymret på priserne. Det er jo mere et gourmet end et discount supermarked, og for hende er det en dyd at spare penge. Alligevel blev hun grebet af stemningen og endte med at købe to flasker vin, en Amaretto og lidt chokolade. Sådan som hendes Amaretto er blevet rost af alle, der har smagt den, er jeg sikker på, at hun vender tilbage til Supermarco. Jeg skal i hvert fald tilbage snart.

Hvor: Støbegodsvej 1, 2450 København SV.

Hvornår: Mandag-fredag kl.08.30-19.00 og lørdag kl.08.30-17.00

Hvorfor: For at udforske deres brede udvalg af italienske madvarer, som ellers er svære at finde.

Mønt: Gratis at kigge.

LÆS FLERE ARTIKLER AF KJARTAN HÉR ELLER OPDAG FLERE AF VORES STEDER

Skriv en kommentar

kommentarer

Kjartan er filmredaktør og skribent med masser af plads i hjertet for nostalgiske Hollywood klassikere, Tarkovsky-film og aktuelle film i biffen. Når han ikke er opslugt af billeder i bevægelse, har han også en svaghed for pasta, en afsky for bladselleri og har angiveligt pænt krøllet hår.