VORES STEDER: RAMEN TO BIIRU

Danmark elsker Japan, og Japan elsker Danmark. Det er et gensidigt kærlighedsforhold, som sidste år fejrede 150 års jubilæum, og i disse tider blomstrer med fornyet styrke. Aldrig har der været så meget japansk æstetik i bybilledet, og en af de steder, hvor du kan opleve netop dette, er på ‘Ramen To Biiru’ på Enghavevej 58. Konceptet ligger gemt i navnet – her kan du få Ramen og øl, helt specifikt fra Mikkeller, som er ophavsmændene bag. Ramen er en traditionel japansk nudelsuppe, oftest med ultramørt kød, forårsløg og fermenteret æg. Oishi! Som japanerne siger, når noget er virkelig lækkert!

Ramen to Biiru
//Foto: Tara Regina Clausen – Ramen To Biiru, Enghavevej 58, 1674 Kbh V

Jeg elsker Japan. Sidste år i maj var jeg der for første gang med min far, som altid har været en glødende, keramiksamlende japanofil. Siden jeg kom hjem, hænder det ofte, at jeg savner landet, som blandt mange andre ting har givet os Hayao Miyazaki, Pokémon og kimonoer. Jeg har hørt, at det er en tilstand, man må slå sig til tåls med at være i engang nu og da, når først man har været der. Her til aften, på en af årets hidtil luneste dage, var vi to, der manglede et sted at spise, og som et lyn fra en klar himmel, fandt vi os selv blot få meter fra Ramen To Biiru. Da min min ven tilmed med beklagelse bekendtgjorde, at han endnu ikke havde smagt en autentisk ramen, var det en afgjort: vi måtte derind!
Ramen To Biiru er én stort iscenesat hyldest til Japan, udsmykket med spillemaskine, drikkeautomat, rispapirlamper, japansk populærkultur på alle hylder og ikke mindst en kæmpe Pikachu, som vågende hænger i loftet. Bestillingen laver du på en automat ved indgangen, ligesom det er tilfældet på mange små spisesteder i Tokyos gader. Stedet er blevet populært blandt japanhungrende københavnere, som har lyst til at opleve en anden side af den japanske madkultur end sushi, og det er bestemt ikke uden grund.

I dette sekund, hvor jeg sidder og skriver dette på Sønder Boulevard, kan jeg kigge op på kirsebærtræerne, som inden længe springer ud. Jeg synes, det er ret passende. Snart kan vi alle se frem til en Instagram fuld af udsprungne kirsebærblomster, når det igen er Sakura Festival i København den 28.-29. april!

Sayonara! (Vi ses)
/ Tara Regina Clausen

Hvor: Lige ved Enghaveplads – Enghavevej 58, 1674 Kbh V

Hvornår: Man-tirs: 12-23, Fre-Lør: 12-23 og søn: 12-21

Hvorfor: Fordi Ramen er voldsomt lækkert, og stedet perfekt indrettet

Mønt: En skål ramen koster i omegnen af 100-125kr, øl imellem 40-60 kr.

Skriv en kommentar

kommentarer

Tara Regina Clausen er cand.mag. i Dansk og Film- og Medievidenskab fra KUA med en særlig faible for hårdkogte filmgangstere, helst ved navn Tony, europæiske kunstfilm og dokumentarer der udfordrer virkelighedsforståelsen. Hun elsker grise og sproglige blomster.