VORES STEDER: Østersøvej

Østersøvej
//Foto: Stine Merrild

Sommeren er på sit højeste og mit sommerbegær er umætteligt. I skrivende stund har jeg netop afsluttet de sidste eksamener, så langt om længe er tiden inde til, at min krumme læseryg og mine hvide stænger skal se dagens lys. Jeg vil derfor afsløre et sted, som egner sig til en sommerdag med solskin.

For to somre siden var jeg på en cykeltur med min kæreste, hans søster og hendes kæreste. Turen gik til Nordhavnen, og målet var at se en gammel silo, der var blevet lavet om til urbane, ekstravagante boliger. Siloen var rå, fantasifuld og nytænkende med sin betonæstetik, men er desværre lukket nu for folkelig beskuelse.

Udflugten stoppede heldigvis ikke her, for en af mine udflugtsvenner mindedes, at der lå et hyggeligt område med fiskerbåde i nærheden. Vi begav os derfor videre på skattejagt. Vi havde ikke cyklet særlig langt, og pludselig befandt vi os i et område tætpakket med små stablede containerhuse, værfter, hyggelige både og noget, der kunne ligne kolonihavehuse.

Vi var som trådt ind i en anden tid og et andet sted.

Her kunne vi cykle langs grussti og klit til lyden af let flagrende bådsejl og bølgeskvulp. Jeg var bjergtaget og overrasket over at finde dette lille afstikkende område nær Nordhavnens mondæne nybyggeri. Solen skinnede, fuglene kvidrede og Rådhuspladsen føltes meget langt væk.

Området er ikke så stort, men perfekt som udflugtsmål og til en picnic. Ud over picnicmuligheder, byder området desuden på et lille stykke uberørt natur. Her kan du fiske og spotte fugle, dyr og insekter. Herfra kan du forsætte biedermeier-idyllen og gå ned ad ’Sansestien’. Du kommer dertil ved at cykle i retning af Nordhavnstippen. Du kan cykle ad Kattegatvej, og fra Kattegatvej rammer du på et tidspunkt Østersøvej. Herfra er det blot at gå på opdagelse og cykle eller gå ad de små veje og i retning af vandet.

Selvom ”autentisk” efterhånden er en floskel, vil jeg alligevel tillade mig at gøre opmærksom på denne lille ”autentiske” perle. Det er en skøn usleben diamant i moderne, mondæne Nordhavnen.

Hvor: Omkring Østersøvej, Nordhavnen

Hvornår: En forårsdag eller sommerdag, når solen skinner

Hvorfor: Fordi du mangler et hyggeligt udflugtsmål til din sommercykeltur

Mønt: Gratis

LÆS FLERE ARTIKLER AF AMALIE HÉR ELLER OPDAG FLERE AF VORES STEDER

Skriv en kommentar

kommentarer