VORES STEDER: MENY på Vermlandsgade

Er du også træt af, at indkøbsturen er en uoverskuelig stressfaktor, som suger al energien ud af din krop? Det behøver faktisk ikke være sådan. Jeg har nemlig opdaget MENY på Vermlandsgade; et fuldstændig vidunderligt supermarked, hvis du spørger mig. Det er stort, der er masser af plads mellem hylderne, udvalget er fremragende, hylderne er næsten altid fyldte og sidst, men absolut ikke mindst, så er der altid smagsprøver. I MENY vil jeg gå så langt som til at sige, at indkøbsturen er en sansestimulerende oplevelse. 

Den ligger kun et stenkast fra Christianshavn og er til at nå på cykel fra de fleste steder i København. Hvis jeg ikke allerede har overtalt dig til at komme afsted, så lad mig tage dig med på en lille sanserejse gennem butikken. Sæt dig godt til rette, tag en dyb indånding, og så er vi klar.

MENY på Vermlandsgade
MENY på Vermlandsgade // Foto: Thomas Nyhus

Det første, du lægger mærke til, når du træder gennem de automatiske døre hos MENY, er den behagelige afdæmpede musik, der spiller i butikkens højtalere. Bløde rytmer, der lægger sig som en afslappende baggrund for dine tanker. 

Gå videre ind i butikken, hvor du møder frugt- og grøntafdelingen. Den er en fryd for øjet og leder dine tanker hen på store udendørs frugtmarkeder i Sydeuropa. Her kan du blande dit eget miks af forskellige beder, fylde en pose med franske kastanjer, og sågar selv klippe den ønskede mængde af et stort udvalg af krydderurter. Du klipper en smule frisk persille, putter det i en pose og vejer det af, hvorefter du putter det ned i din tomme kurv. Du går forbi de store køleskabe, som indeholder alt lige fra rabarber til broccoli, og lader dine øjne blive forkælet af farverne, der spiller sammen med en naturlighed, som kun selve Moder Jord kan mestre. Da du når til køleskabet med svampe, åbner du det og vælger efter et øjebliks betænkningstid en bakke med blandede svampe. 

// Foto: Thomas Nyhus

Du skal til at gå videre, da du får øje på den – dér – midt i det hele. En vaskeægte juicebar! Ja, du læste rigtigt. En juicebar midt i et supermarked. Her kan du købe friskpresset juice i forskellige afskygninger og friskpressede ingefærshots. Det bedste af det hele er, at der altid er smagsprøver på den lækre, søde appelsinjuice. Men inden du forkæler dine smagsløg med den solmodne juice, luk så øjnene, og nyd den søde, intense duft fra æblerne, der ligger i store bunker lige til venstre for dig. Et øjeblik tror du næsten, du står i en æblelund på Ærø. Du snuser duften langt op i dine næsebor og skal lige til at bryde ud i sang, men så bliver du pinligt bevidst om, hvor du er. Du åbner øjnene og drikker juicen. Mums. 

Gå nu til højre, og mød synet af, hvad der ligner hundredevis af kølediske og køleskabe. Du bliver næsten blændet af lyset, men fortsætter med at gå. Kulden føles frisk og rar mod din hud. Du kigger ind i køleskabene og stopper op, da du når til osten. Du rækker ind i køleskabet: en kold brise rammer din hånd, da du tager fat i et stort stykke parmesanost pakket i mørkeblåt papir. Du lægger det ned i kurven til de andre ting. 

Nede ved slagterafdelingen får du øje på endnu en smagsprøve. Grib om den sprøde svær med tommel- og pegefinger, og mærk den ujævne overflade mod dine fingerspidser. Åbn munden, og læg flæskesværen på tungen. En eksplosion af fedt og salt fylder din mund. Bid tænderne sammen, og mærk den næsten ubærlige sprødhed. Du smiler velfornøjet, da du til sidst synker og begiver dig videre gennem butikken.

I drikkevareafdelingen smager du både på en lækker engelsk cider og på et ingefær/citron-shot. Du føler dig både let og opkvikket, og af ren og skær begejstring er du lige ved at glemme at købe ris til din risotto. Du finder hylden med ris og står et øjeblik og kigger. Du sender din konto en tanke og vælger så de billigste grødris på den nederste hylde.

Du føler dig opløftet og går smilende i retning af kassen. Du når lige at blive bekymret for, om der er kø, inden du ser de fire åbne kasser. Ved tre af kasserne er andre kunder i gang med at lægge varer op på båndet, men ved den sidste sidder der en ekspedient og smiler venligt til dig. Du smiler taknemmeligt til ham, og i løbet af et øjeblik har du både betalt og lagt dine varer i dit medbragte stofnet. 

Inden du har forladt butikken, er du både blevet fristet af duften af friskbagt bagværk fra Lagkagehuset og den yderst velassorterede planteafdeling, hvor en stor og flot Monstera virkelig gjorde sit for at komme med dig hjem. Den havde ellers taget sig godt ud på dine fremtidige Instagram-posts. Måske en anden dag. Nu vil du bare gerne hjem og tilberede en lækker svamperisotto. Du hører en underlig lyd, og det går op for dig, at det er din mave, der knurrer. Du skynder dig ud til din cykel, taknemmelig for, at der findes supermarkeder som MENY.

Hvor: Vermlandsgade 51, 2300 København S

Hvornår: Alle dage 08-20. Selv i myldretiden føles det ikke som om, der er mange mennesker – dog kan der være lidt low på smagsprøver sidst på dagen. 

Hvorfor: Fordi det er lækkert, og en indkøbstur må gerne være lækker – bare en gang imellem.

Mønt: Det er afgjort et luksussupermarked, så prisen ligger også i den dyre ende. Men der er billige alternativer til de fleste ting.

LÆS FLERE ARTIKLER AF LAURA HER ELLER OPDAG FLERE AF VORES STEDER

Skriv en kommentar

kommentarer

Glad for teater og ord. Derudover stolt kaffe-, sukker- og cykelafhængig.