Floss bar

Floss bar. //Foto: Alexander Jespersen, VINKkbh

 

Det kan være koldt sådan en torsdag januaraften  i København, hvor gaderne synes mørkere end normalt, men går man ned på Larsbjørnsstræde bliver det en helt anden snak. Her ligger det på  gang romantiske og til tider semi-hedonistiske værtshus Floss som et åndehul fra de frie 80’ere, hvor der hverken bliver sparet på øl eller absint.

 

Træder man ind i barens gyldne skær vil man blive mødt af en mur af tæt røg og ufattelig mange glade mennesker. Her flyder poesien ned af væggene i form af minder fra tidligere gæster  som dette et-linjes digt fra 2012, Börkur, vi elskum dig. Smukke ord, helt enkelt. Vægpoesien bliver med rigelige mængder alkohol skyllet ned til intense samtaler om stort og småt. På Floss er der ingen hæmninger. Her kan man snakke frit, her kan man drikke, og her er det et must at nyde.

 

Denne aften snaver en mand og kvinde i 50’erne og kigger hinanden intenst i øjnene, mens cigaretgløderne ulmer i baggrunden, som var det en standard torsdag. I baggrunden sidder bartenderne og drikker med den største selvfølgelighed. Jeg kunne godt sove i et år, er der en ung fyr, der konstaterer udenfor, mens han snakker med vennerne.

 

Floss er det gamle København. Det er det København, som er snavset og råt, men hvor man kan være sig selv. Her står tiden stille, upåvirket af de mange nye metrostationer, der skyder op, og byfornyelsen, der skal gøre København til en moderne metropol. På Floss er der kun en gylden regel, og det er, at man skal have det rart, eller som der står på en poster udenfor: Tid til at chille.

 

Så grib din jakke og skynd dig ud af døren, for på Floss flyder 80’er-romantikken og øllene endnu til langt ud på natten.

 

Hvor: Larsbjørnsstræde 10

Hvornår: Mandag til lørdag: 14:00 – 02:00 og søndag: 17:00 – 00.00.

Hvorfor: For at genoplive 80’er-KBH

Mønt: Afhænger af dine lyster…

Litteraturskribent, VINKkbh.