VORES STEDER: Carlsbergruten

Gemt i Carlsberg Byens byggerod er en sti, der strækker sig langs togskinnerne, men højt hævet og omkranset af grønt. Den hedder Carlsbergruten, og den bruges mest som en transportrute for at komme fra A til B, men den er værd at bemærke.

Carlsbergruten
Carlsbergruten //Foto: Karin Skaarup

Der ligger en sti som starter i Carlsberg Byen og slutter i Valby. Den begynder i Carlsberg Byens nyetablerede oase, ved Ny Carlsberg Station, og går stejlt opad. Den er asfalteret og er todelt med en sti til cyklister og en til gående. Cyklisterne med de stærke ben og dem med det rette mentale mindset kan klare turen op ad bakken, men overtallet står af og trækker. De kan berolige sig selv ved synet af de modkørende cyklister, der ræser med fuld fart ned ad bakken, til når de engang skal tilbage igen. Dog er der også noget særligt ved at give sig god til at bevæge sig ad denne rute, for der er en masse at se.

Stien bølger på en måde, så hvert drej virker overraskende. Når man først er oppe på bakken, er der en bro henover togskinnerne som går mod Vestre Kirkegård. Stiller man sig på midten af denne bro, kan man se ud over Vesterbro og langt ind til Indre By. Formentlig kan man stå for sig selv og beundre skønne København og de hurtigt ræsende tog under én.

Fortsætter man i stedet ad stien, bevæger den sig resten af ruten ægte københavnerfladt, men med fine grønne buske hele vejen. Her er der fine huse bygget i noget, der ligner klassisk tysk stil i forbindelse med Carlsberg Bryggeri. Resten af ruten bør man blot gå og kigge sig omkring, bemærke sidegaderne og de særlige boliger og Jesus Kirken, som selvfølgelig ligger for enden af Kirkevænget. Den er stor og overvældende i dens placering, og man kan umuligt undgå at bemærke den. Jeg bruger stien som et lille åndehul, hvor kontrasten mellem ro og hektisk byliv mødes. Så ender jeg på en sti, som starter i Valby og slutter i Carlsberg Byen.

LÆS FLERE ARTIKLER AF DEA HER ELLER OPDAG FLERE AF VORES STEDER

Skriv en kommentar

kommentarer

Tilflytter til København fra provinsen, som har et hjerte der bløder god litteratur og finurlige ordspil.