ANDERSEN BAKERY

//Foto: Anna Huynh

 

Kære mandelcroissant,

 

Tanken om dig får min mund til at løbe i vand. Du er sprød, blød og cremet. Jeg stødte på dig første gang ved et tilfælde. Min tidligere roommate, arbejdede på det tidspunkt i dit bageri og fik en gang imellem lov til at tage overskydende brød og kage med hjem. Og en dag tog hun dig med hjem. Der lå du så på køkkenbordet, blandt alverdens andre lækre kager og så en smule medtaget ud efter cykelturen. Alligevel fangede du straks mit blik; jeg måtte bare sætte tænderne i dig. Et bid, de første tyg og smagen af cremet mandelmasse, vanilje og smørbagt dej. Et flygtigt, men lykkeligt øjeblik. Når jeg smager dig, sanser jeg og lever i et øjeblik udelukkende med min mund, min tunge, mine smagsløg. Alle andre sanser er for en stund sat på mute. Min elskede mandelcroissant; du smager som en bid af Paris. Til min store forfærdelse har jeg fornylig fundet ud af, at dine skabere lukker og slukker: Den ene butik i denne måned og den anden butik i juni. Derfor er mit lille, korte skriv en hyldest til dig og en opfordring til alle, der endnu ikke har smagt Andersen Bakery’s mandelcroissanter – gør det før det er for sent!

 

//Foto: Anna Huynh

Hvor: Gammel Kongevej 148, 1850 Frederiksberg C & Bernstorffsgade 5, 1577 København V
Hvornår: Mandag-fredag 07:00-18:00, lørdag-søndag 07:00-17:00 (Den på Vesterbro åbner en halv time senere og lukker en time senere).
Hvorfor: Fordi en god mandelcroissant er en sjælden vare i København og fordi denne her er den bedste af slagsene.
Mønt: Mandelcroissant for 18 kr.