VINKs anbefalinger til Kulturnatten 2022

Varm op til efterårsferien med et eventyr til Kulturnatten! Der findes et væld af begivenheder i programmet – det føles som om hele København blotter sig for os alle d. 14 oktober, når natten falder på. Vi deler vores skribenters personlige anbefalinger, hvis nu du skulle være faret vild i det store program.

//Foto: Mikkel Arnfred

Thilde anbefaler SANSETEKET

Hvornår: 17:00 – 00:00, Hvor: Pilegårdens Kulturhus, Mønt: Gratis med kulturpas

Lotte Arnsbjerg introducerede under coronanedlukningerne det nyskabende event SANSETEKET. Det har hun nu afholdt 4 gange i samspil med musikere, performere og kunstnere som f.eks. Kira Skov og Madame Nielsen.

Pilegårdens Kulturhus i Brønshøj sætter på Kulturnatten rammerne for SANSETEKETs næste opsætning mellem kl 17:00 og midnat, hvor et alsidigt hold af kunstnere (herunder skuespiller Jesper Lohman, pianist Julius V. Hartung og forfatter mm. Neal Ashley Conrad) behandler emner som livet og døden og alt derimellem.

Eventet består af performances, foto-og videokunst, musik, installationer og meget mere.

Læs om tidligere udgaver af SANSETEKET her

Thilde anbefaler (også) IMPROV COMEDY COPENHAGEN

Hvornår: 18:00 – 00:00, Hvor: The ICC Theatre, Mønt: Gratis entré med kulturpas

Måske du lige smutter forbi Huset i Magstræde i løbet af Kulturnatten for at få dig en øl eller en kop kaffe til at styrke dig på? Hvis du gør, så hop over på den anden side af gaden til Improv Comedy Copenhagen. På Kulturnatten byder de på en 30 minutters smagsprøve på kunstformen Improv Comedy (som navnet indikerer, improviseret komik), hvor du har mulighed for både at inspirere og forme showet, samt at få dig et godt grin!

Thilde Hastrup er redaktør på teaterredaktionen

Mikkel anbefaler REGENSEN

Hvornår: 18:00 – 00:00, rundvisninger afgår hver time, Hvor: Store Kannikestræde 2, Mønt: Gratis med kulturpas

I anledning af Kulturnatten inviterer ’regensianerne’ indenfor til rundvisning på deres 400 år gamle kollegium – et hus med gamle bygninger, sære kroge og mærkelige traditioner. Kollegiet og kollegianerne damper af historie og studenterliv: hvad er en ’klokker’ for eksempel? Og hvad vil det sige at ’dø’? Dette (og meget mere) kan du høre om på rundvisningen. 

Bliver du tørstig eller sulten under dit besøg, kan du søge op i ’Lille Sal’, hvor der serveres mad, kaffe og iskolde fadøl. Husk også fotoudstillingen ’Regensens Foto Festival’ i den smukke ’Store Sal’, der har udsigt til Rundetårn. Her udstiller kollegiets beboere deres egne fotografier.

Mikkel Roosevelt Hertz er skribent på litteraturredaktionen

Kulturnatten
//Foto: Mikkel Roosevelt Hertz for VINK

Kira anbefaler FOLD DIN INDRE NATTERAVN UD

Hvornår: 18:00-00:00, Hvor: Bakkehuset, Mønt: Fri entré med kulturpas, gratis for børn u. 12 år.

I det lille eventyrlige guldalderhjem på Frederiksberg, træder du ind i litteraturhistorien. Du kan gå på opdagelse i de stuer, hvor romantikken blomstrede, eller du kan selv være med til at genskabe de litterære samtaler, som H.C. Andersen, Oehlenschläger og resten af romantikerne førte for 200 år siden. I den nye hjørnestue mødes du med andre museumsgæster omkring kunsten og samtalen. Det er en eksklusiv affære, da der kun er plads til otte mennesker om bordet. Aftenen byder også på papirworkshop, digtkaraoke og varme drikke i lanternernes skær, alt sammen som en hyldest til nattens magi.

Sara Kira Wernberg-Tougaard er skribent på litteraturredaktionen

Therese anbefaler RIGET 

Hvornår: 18:00 – 23:00, Hvor: Rigshospitalet, Mønt: Fri entré med kulturpas

I metroen hænger der lige nu bannere med blodindsmurte, skrigende og psykotiske billeder af stjerner som Søren Pilmark, Nikolaj Lie Kaas og Ida Engvoll. Det er reklame for en ny sæson TV fra vores alles excentriske, cannes-forviste og grænseoverskridende filminstruktør, Lars von Trier. RIGET: Exodus kan i øjeblikket ses på Viaplay, og sæsonen er blevet kaldt både ’rablende’ og ’obskur’. På Kulturnatten anbefaler jeg, at du besøger Rigshospitalet om natten og kører en tur med personalet i kælderen – gerne med et par episoder i frisk erindring. 

Therese Waalen Sandberg er chefredaktør

Kulturnatten
//Foto: Anna T. Huynh for VINK

Lærke anbefaler DAVIDS SAMLING

Hvornår: 18:00 – 00:00, koncertstart kl. 19, 20:30 og 22, Hvor: Davids Samling, Mønt: Gratis entré med kulturpas

Et af mine bedste minder fra Kulturnatten er en koncert med oud-virtuosen Bilal Irshed på Davids Samling. I år vender Irshed tilbage til det smukke museum, og et besøg er et must til min kulturnat. 

Davids Samling er til hverdag et skatkammer, der mest af alt ligner en udstilling med rekvisitter fra en filmatisering af 1001 Nats eventyr. Der er kort sagt skønhed i alle montre så langt øjet rækker. Under Kulturnatten bliver der også kælet for dine ører i den gamle samling. Bilal Irshed spiller fængende og eventyrlysten musik med mellemøstlige rødder og internationale præg. Med sig har han den cubanske perkussionist Yohan Ramon og den danske bassist Rasmus Møldrup. Trioen giver i alt tre koncerter klokken 19.00, 20.30 og 22.00.

Lærke Lundskov Eriksen er redaktør på musikredaktionen

//Illustration: Andreas Juul Blinkenberg for VINK

Samuel anbefaler CINEMATEKET

Hvornår: 18:00 – 00:00, Hvor: Cinemateket, Mønt: gratis entré med kulturpas

Filmmuseet til alle slags filmelskere. Man kan tale om Cinemateket som Københavns tidsløse biograf, der bringer alle slags film til det store lærred. Her er der ikke kun tale om aktuelle film, som man er vant til at se i almindelige biografer. Cinemateket åbner for den store filmhistorie, og viser film fra forskellige årtier og lande. Man introduceres også for filmhistoriens mange forskellige perioder, kulturinstitutioner og indflydelsesrige filmskabere. 

Til Kulturnatten vil du kunne opleve film-aktiviteter og foredrag, som du kan gå igennem med hele familien. Familiehyggen kan suppleres yderligere med musikalske indslag fra den danske tegnefilm Bennys badekar

Samuel Heilberg er skribent på filmredaktionen

Skriv en kommentar

kommentarer

Chefredaktør og madredaktør // til daglig studerende på litteraturvidenskab, og har desuden en lille bachelor i nationaløkonomi i baggagen.