Guide: Roskilde Detox

Du overlevede. Det er både flot og respektindgydende. Men din krop hader dig. Derfor synes jeg, at vi alle skal tag en stille og rolig uge. Masser af ingefærshots (jeg går ud fra at alle er veløvet i shot-til-mund-manøvren efter sidste uge). Masser af yoga. Måske endda et par grøntsager (jeg sagde måske!). Ugens udvalgte fokuserer på detox og velvære. Du fortjener det.

 

Morgenjazz på Christianshavn

 

Jakob Dinesen Trio. De spillede sidste år i den hyggelige gårdhave. Og det var hygge med hygge på. //Foto: Lars Horn.

 

Er der en bedre måde at begynde dagen på end med god kaff’? Det tror jeg næppe. Såskulle det da lige være, hvis du kunne nyde din fantastiske latte i en hyggelig baggård ledsaget af dagens første jazz. Jeg har før rost Sweet Treat for deres superbe kaffe og hapselicious, hjemmebagte boller med ost. Men denne uge kan du oven i købet hver morgen nyde dit øko-blødkogte æg med jazz til. Og det er jo den perfekte kombi.

 

Kaff’. Og kanelsnegle. Og bolle med ost. Haps, haps, haps. //Foto: Sweet Treat.

 

Hvad: Morgenjazz

Hvor: Sweet Treats gårdhave,

Hvornår: Mandag-fredag denne uge, 10-12.

Portemonnæ: Jazzen er gratis, men latten koster et par store mønter.

 

 

Yoga

Din stakkels, stakkels ryg har brug for lidt kærlighed. Efter en uges søvn på et eller anden papirstyndt underlag trænger vi alle tll lidt downward dog og spinal twists. Der er jo altid gratis yoga i fælledparken (se vores artikler om disse skønne yoga-tilbud her, og her), men hvis du ikke kan vente så lang tid, kan jeg varmt anbefale Hamsa på Nørrebro. Det har været mit faste studio i lang tid, og de kan virkeligt deres yoga-halløj.

 

Ommmm. Yoga er sku’ bare godt. Hvis alle dyrkede det, ville verden være et bedre sted. //Foto: Hamsa Yoga.

 

Hvad: Yoga

Hvor: Hamsa. Ravnsborggade 19, baghuset, Nørrebro.

Hvornår: Der er yoga flere gange hver dag. Se skemaet her.

Portemonnæ: Desværre ikke helt gratis. Se prislister for Hamsa her.

 

 

Juicy Detox

Jeg leder altid efter nemme, sunde udveje til at undskylde andre dårlige vaner i mit liv. Det har jeg fundet i form af friskpresset juice, fyldt med citron, grønkål, forskellige olier osv. Jeg føler mig sundere bare ved at tænke pådet. Jeg har endda investeret i en juicepresser. Men den holder ferie (eller…den har holdt ferie i et par måneder nu. I et meget eksotisk skab). Hvis du også er klar til Roskilde ugen’s modgift, så kig forbi Juicy på Istedgade til en juice og ingefærshot. Måske to. De laver nogle vilde, men lækre sager, der med sikkerhed undskylder alt du har indtaget de sidste par dage. Prøv en “hangover”, den er mærkelig, på den gode måde.

 

Juicy. Mere grøntsag, mindre Notorious B.I.G. //Foto: Juicy.

 

Hvad: Roskilde modgift

Hvor: Juicy. Istedgade 86, Vesterbro.

Hvonår: Mandag-fredag 10:00-20:00, lørdag-søndag 11-19:00.

Portemonnæ: 30-40 kr.

 

 

Landbohøjskolens Have & Café Væksthuset

 

Landlig idyl. Midt på Frederiksberg //Foto: Claus Ib

 

Hvis du bare har brug for lidt ro og plads fra andre mennesker, skal Landbohøjskolens Have på Frederiksberg toppe din liste denne uge. Den er helt sikkert en af de mindst kendte og brugte, men alligevel blandt de smukkeste haver i hele København. Tag et tæppe og en bog med og spender mindst et par timer vandret. Hvis du bliver sulten eller tørstig, så smut over til Café Væksthuset, som ligger i et gammelt drivhus. Her finder du kaffe, øl (med studierabat) og et overraskende kreativt og overdådigt køkken med inspiration fra Frankrig og årstidernes råvarer. Vi befinder os trods alt på Landbohøjskolen.

 

Væksthuset //Foto: Else Bjørn.

 

Hvad: Afslapning, kaffe og mad.

Hvor: Universitetshaven & Café Væksthuset ved Københavns Universitets Naturvidenskabelige Fakultet. Væksthuset ligger på Grønnegårdsvej, Frederiksberg.

Hvornår: Haven har åbent dagligt fra solopgang til solnedgang. Café Væksthuset har åbent mandag til fredag kl. 8.30 til 17. (juli og august dog kl. 10 til 18)

Portemonnæ: Gratis

 

 

Salsa i Fælledparken

Ok, jeg indrømmer det: salsa har intet at gøre med afslapning eller detox. Men det er da fedt! High Fidelity Salsa holder gratis nybegyndersalsa-undervisning og DJs spiller derefter op til fri salsadans. Det hele sker i Fælledparken – og helt ærligt, hvorfor ikke? Når du en sen aften møder en smuk muskuløs cubaner er det altså bare med at komme med nogle seriøse salsamoves. Du kan takke mig senere.

 

Salsa. Ja tak! //Foto: Caroline Haugsted.

 

Hvad: Salsa (!)

Hvor: Fælledparken. Dansepladsen ligger på hjørnet af Edel Sauntes Allé og Øster Allé.

Hvornår: Tirsdag 8. juli. Begynder undervisning fra 19:00-20:00. DJs spiller op til dans indtil kl. 22:00.

Portemonnæ: Gratis

Skriv en kommentar

kommentarer