Filmredaktionens anbefalinger til CPH PIX 2017!

CPH PIX 2017 er lige om hjørnet med et imponerende og varieret program. Hvis du synes, at det er svært at overskue og orientere dig i så stort et udvalg, så kan VINKs Filmredaktion hjælpe dig lidt på vej! Fire skribenter har nemlig kigget nærmere på årets udbud og valgt nogle film ud, som de glæder sig til, og som samtidig relaterer sig til hver deres respektive filmområde. Det er nemlig sådan, at Filmredaktionens skribenter i år har valgt at fokusere på hver deres gren af filmprogrammet, således at en skribent tager på imaginær “backpacking” gennem Asien. En anden bliver hjemme i trygge rammer og dækker de skandinaviske film, mens en tredje tager på “interrail” i Europa. Den sidste er gået i filmisk barndom og koncentrerer sig om børnefilmene i årets program. Værsgo!  

Vores filmredaktør, Tara, i Asien, glæder sig til:

CPH PIX 2017
Outrage Coda // Foto: CPH PIX 2017

Outrage Coda:

Det er som bekendt ikke kun i støvlelandet, at mafiaen styrer med hård og kynisk hånd. I det ellers så smukke og æstetikfikserede land, Japan, findes en af verdens største af slagsen; Yakuza, som er kendt for sin kompromisløse, hierarkiske struktur. Den japanske mesterinstruktør, Takeshi ”Beat” Kitano, er nu aktuel med sin sidste film i ’Outrage-trilogien’ om netop den japanske mafia og dens mange interne stridigheder. Hvis du som mig har en svaghed for rå og upolerede gangsterfilm, så tror jeg, at Outrage Coda er et rigtigt godt valg – også selvom du ikke har set de forrige to! Og så er det tilmed en oplagt mulighed for at se en anden, mere brutal, side af det for tiden herhjemme så eftertragtede land.

Instruktør: Takeshi Kitano

Land: Japan

Visninger: 30/09 kl. 20:00 i Empire, 05/10 kl. 21:30 i Palads og 10/10 kl. 21:30 i Cinemateket

Pop Aye // Foto: CPH PIX 2017

Pop Aye:

Roadmoviegenren, midtvejskrisens eksistentielle dilemmaer og en elefant! Lyder det som en filmisk cocktail, der er værd at se nærmere på? Ja for fanden, tænker jeg. Hvis du er enig, skulle du overveje at tage ind og se singaporefødte instruktør Kirsten Tans Pop Aye, der fortæller historien om arkitekten Thana, der begiver sig ud på en mærkværdig og finurlig rejse gennem Thailand med en ekstraordinær og tung barndomsven: elefanten Pop Aye. Venskabsfortællinger om relationen mellem dyr og menneske er altid noget, der kan gøre mig blød om hjertet. Måske du har det på samme måde. I så fald – afsted!

Instruktør: Kirsten Tan

Land: Singapore, Thailand

Visninger: 28/09 kl. 16:30 i Dagmar, 05/10 kl. 19:00 i Gloria og 08/10 kl. 21:15 i Vester Vov Vov

Vores filmredaktør, Kjartan, herhjemme i Skandinavien, glæder sig til:

CPH PIX 2017
Nico, 1988 // Foto: CPH PIX 2017

Nico, 1988:

En af vor tids mest eftertragtede danske skuespillere, Trine Dyrholm, spiller den legendariske, tyske sangerinde og Andy Warhols muse, Nico. Vi er i 1988, hvor den snart 50-årige Nico kæmper for sin karriere. Det er 20 år siden, at hun indspillede et af det 20. århundredes bedste albums sammen med bandet The Velvet Underground, og hendes storhedstid er for længst overstået. Dyrholm har allerede vakt opsigt med sin fortolkning af Nico, og jeg glæder mig til at se hende portrættere et af mine helt store musikidoler.

Instruktør: Susanna Nicchiarelli

Land: Italien

Visninger: 29/09 kl. 19:00 i Grand, 04/10 kl. 21:15 i Gloria og 09/10 kl. 17:30 i Empire Bio

CPH PIX 2017
En frygtelig kvinde // Foto: CPH PIX 2017

En frygtelig kvinde:

Instruktør Christian Tafdrup slog først igennem som skuespiller, men har siden haft medvind som instruktør. I hans seneste udspil, En frygtelig kvinde, møder Rasmus (Anders Juul) en kvinde, som han synes er alt andet end frygtelig. Men da de to flytter sammen, ser han hende pludselig i et nyt lys. Jeg glæder mig til et godt grin og god, gammel dansk selvironi, når filmen på humoristisk vis konfronterer den opfattelse af kønsroller, som stadig kan komme i vejen for mænd og kvinders sameksistens.

Instruktør: Christian Tafdrup

Land: Danmark

Visning: 02/10 kl. 21:30 i Dagmar Teatret

Vores skribent, Lise, i Europa, glæder sig til:

CPH PIX 2017
Dog // Foto: CPH PIX 2017

Dog:

Normalt er film om mænd i livskriser ikke lige min kop te, men filmen Dog skal jeg simpelthen se. Hovedpersonen, Jacques, er både blevet forladt og fyret, men han håndterer sin krise på en noget speciel facon. I menneskets, til tider kaotiske, tilværelse, kan det være tiltalende at leve et simpelt liv. Så hvorfor ikke leve livet som hund? Jacques løber efter bolden til hundetræning og sover ved sin ejers seng. Denne franske sorte komedie lyder som en gal film fuld af selvironi og varme.

Instruktør: Samuel Benchetrit

Land: Frankrig

Visninger: 28/09 kl.17 i Gloria, 4/10 kl. 22.15 i Empire og 10/10 kl.16.30 i Dagmar

All the Cities in the North // Foto: CPH PIX 2017

All the Cities of the North:

Det er langt fra altid, at film tager sig god tid. Tid til at dvæle ved billeder og tid til at fortælle. Det lader dog til, at debutfilmen All the Cities of the North gør netop dette. Jeg tror, at den kan udfordre ens indre handlings-hungrende tilskuer, hvis man har sådan en, så man i stedet lige så stille kan hengive sig til filmens ro. Alt imens man bliver draget af et sanseligt, poetisk og idyllisk udtryk i nogle ellers betonfyldte omgivelser. Tag dig tid og se denne film, det har jeg i hvert fald tænkt mig at gøre.

Instruktør: Dane Komljen

Land: Serbien

Visninger: 30/09 kl. 21.15 i Gloria og 07/10 kl. 21.45 i Cinemateket

Vores skribent, Christine, i Barndommens Land, glæder sig til:

Willy Wonka og chokoladefabrikken // Foto: CPH PIX 2017

Willy Wonka og Chokoladefabrikken:

Hvem har ikke altid drømt om at blive lukket ind i en chokoladefabrik? Det tør jeg godt indrømme, at jeg har – og derfor var jeg ikke et sekund i tvivl om, at jeg skulle med, da jeg så eventet Willy Wonka og Chokoladefabrikken. Eventet er bygget op omkring filmklassikeren Willy Wonka & The Chocolate Factory og foregår på Simply Chocolate fabrikken på Amager. Først vil der være en visning af filmen, og efterfølgende vil der være en rundvisning på fabrikken – og monstro der ikke også falder et par smagsprøver af? Mmm, siger jeg bare – mit indre barn kan i hvert fald slet ikke få armene ned af ren og skær begejstring!

Instruktør: Mel Stuarts

Land: USA

Event: Finder sted den 8. oktober kl. 13.30 hos Simply Chocolate, Amager Landevej 123

Stor og lille // Foto: CPH PIX 2017

Stor og lille:

Børnefilm formår ofte at formidle og tematisere universelle og til tider tabubelagte emner i øjenhøjde, hvor de på simpel og finurlig vis igangsætter en masse tanker og ikke blot gør børnene, men også de voksne klogere – og jeg har stærkt på fornemmelsen, at filmen Stor og Lille netop er sådan en af slagsen. Stor og Lille handler om det usædvanlige makkerpar, Anton og Hiro, som er ligeså forskellige som dag og nat. Anton er en gammel, gnaven mand og Hiro er ung, sprudlende og sulten på livet. Efter barske omstændigheder, hvor Hiro mister sin bedstemor, som han har boet med i Schweiz, ender han hos underboen, Anton. Et særligt venskab opstår på deres rejse til Japan, hvor Hiro oprindelige kommer fra. Filmen lader til på kærlig og humoristisk vis at tage fat i emner såsom venskab, tab og i særdeleshed kultursammenstød.

Instruktør: Stefan Jager

Land: Schweiz

Visninger: 29/09 kl.9.45, 30/09 kl. 10.00, 04/10 kl. 10.00, 07/10 kl. 10.00 og 09/10 kl. 9.45 – alle visninger foregår i Palads

// Alle fotos: CPH PIX

LÆS FLERE ARTIKLER OM FILM HÉR

Skriv en kommentar

kommentarer

Kjartan er filmredaktør og skribent med masser af plads i hjertet for nostalgiske Hollywood klassikere, Tarkovsky-film og aktuelle film i biffen. Når han ikke er opslugt af billeder i bevægelse, har han også en svaghed for pasta, en afsky for bladselleri og har angiveligt pænt krøllet hår.