Fortællinger fra Copenhagen Short Film Festival: Dag 5

Copenhagen Short Film Festival har eksisteret siden 2013. Siden da har festivalen inviteret filmnydere på alt fra horror og animation til dokumentar og avantgarde. Alt sammen i form af kortfilm. Festivalen foregår forskellige steder i København, med et nyt tema hver dag. 

I fem intense novemberdage begav min fotograf, Jonathan Vitting og jeg, os ud i den kolde nat for at opleve de små filmmesterværker rundt omkring i København – primært i Biograf Gloria. Med filmprojekter fra hele verden var vi forberedt på alt mellem himmel og jord og blev på ingen måde skuffet.  

//Foto: Jonathan Vitting

Søndag d. 10. november

Igen havde vi nogle gode animationsfilm i vente, som udforskede forskellige emner.

Sidste dag. Personalet i Gloria Biograf kendte os nu så godt, at de vidste jeg var fra VINK, og smilede genkendende, da jeg kom op for at hente billetterne. Igen, igen, igen var vi blevet nødt til at vælge mellem temaerne. Jeg ville rigtig gerne have set Barbara Hammer Retrospective i Husets Biograf, men det blev Sci-Fi shorts, som trak sig sejrrigt ud. De blev også vist i Gloria Biograf.

//Foto: Jonathan Vitting

The Last Man on Earth Sat Alone in a Room

Denne meget korte kortfilm på to minutter var altså en oplevelse. Sci-fi kan ofte blive dystert og meget dommedagsorienteret, med fuld blast på rummet og det ukendte. Denne lille animationsperle var tegnet som en Cartoon Network-serie, og ligeså humoristisk mørk som Rick and Morty. Ko og Kylling-animationsstilen lettede dog lidt på mørket, og det var to minutter jeg vil anbefale, man bruger af sit liv på at se – hvis man får muligheden.

   

//Foto: Copenhagen Short Film Festival, film The Last Man on Earth Sat Alone in a Room

Your Last Day on Earth


Også en humoristisk perle og festivalens sidste film – dog ti minutter længere. Vi følger her en mand som har mistet sin elskede i en terrorbombeeksplosion. Han beslutter sig derfor at rejse tilbage i tiden gennem et bureau, som tilbyder dette. Det hele viser sig at være en scam (selvfølgelig), dette afsløres dog ikke af hovedpersonen selv, men en tredjepart som faktisk er rejst tilbage i tiden! Filmens hurtige tempo, selvironi og visuelle lighedstræk med Moonrise Kingdom, afsluttede kort filmsfestivalen med et brag. Jonathan og jeg var enige om, at den var en af de stærkere sci-fi-film, fordi den var så uventet og atypisk for, hvad man (vi, i hvert fald) forbinder med genren.

 

Skriv en kommentar

kommentarer