Popcorn, pighvar og en stor pik

Popcorn, pighvar og en stor pik

Det seneste skud på stammen i Madklubbens restaurantimperium er Alabama Social, som ligger side om side med deres japanske Hanzo og italienske Gran Torino på Sortedams Dosseringen. Den 17. december sidste år slog de nemlig dørene op til et køkken fuld af jazzede undertoner og egnsretter fra de amerikanske sydstater. Men hvordan er ambitionerne egentlig i det lille køkken? Jeg besøgte dem en helt almindelig tirsdag formiddag for at se Alabamas kokke gøre klar til aftenens gæster. ...
Læs indlæg...
#Imaslaveforyou!

#Imaslaveforyou!

Kære københavner: Skal succes absolut gøres op i kalorier, likes og penge, eller er det muligt at blive elsket for den, man er og ikke det, man giver sig ud for at være? Læs med på en provokerende tankestrøm, der tog sin begyndelse den dag undertegnede meldte sig ud af sit fitnesscenter. //Foto: Nynne Thykier ...
Læs indlæg...
Sneskud – teater fra undergrunden

Sneskud – teater fra undergrunden

Hvornår er teater værd at se? VINK har været på Sneskud teaterfestival for at opleve ny, eksperimenterende scenekunst. Det blev en dag fyldt med slikkepinde, røde pølser og duftende minder – samt de mange problemer forbundet med teater så undergrundsagtigt, at man helt konkret ikke kan finde det. ...
Læs indlæg...
Om uopmærksomhed på cykel og i sind

Om uopmærksomhed på cykel og i sind

Der er den trafik, jeg cykler i, og så er der den trafik, jeg lever i. Vores talevejnet er skrøbeligt og papirtyndt, indtil vi selv skriver på det. Det handler om at lægge hånden på hjertet og så måske træde lidt på teknologibremsen. Hvis der ikke er magi nok, er det måske fordi, du selv fjerner dens grobund og mulighed. Hvis du har foldet dine arme, så åben dem op i stedet. ...
Læs indlæg...
Er dit skrald guld værd?

Er dit skrald guld værd?

Er du klar over, hvordan dine madrester kan undgå at dø i skraldespanden, og i stedet udnyttes på bedste vis? Læs her, hvordan du kan støtte en god sag på den lækre og nemme måde. Tag med til gratis middag med donerede friske råvarer, og glæd dig til et nyt socialt supermarked på Nørrebro. ...
Læs indlæg...
En faglig fest – Social Media Week

En faglig fest – Social Media Week

Hvordan skaffer du de første 5000 følgere på de sociale medier? Det kan du blive klogere på. Social Media Week har ramt din hovedstad. Forude venter 100 gratis foredrag og mange timers kvalitetstid med de sociale medier. Men var du ikke én af dem, der i dag tog hul på de gratis glæder, hvisker VINK her de bedste råd fra første Social Media-dag videre til dig //Foto: Julie Schoen ...
Læs indlæg...
Dansende oprør i Den Kgl. Ballet

Dansende oprør i Den Kgl. Ballet

VINK har været til Why So Serious? Pop Up på Den Kongelige Ballet. En engangsforestilling af balletdanser Jón Axel Fransson, der stiller spørgsmål ved ballettens evindelige seriøsitet. For hvorfor egentlig være trist, når der findes humor, dans og spotlamper? //Foto: Louise Herrche Serup ...
Læs indlæg...
Swingdanserne redder spritsmuglerne

Swingdanserne redder spritsmuglerne

Swingdanserne dansede i december baren ’Bootleggers’ ud af konkurs. Nu kan du ved Torvehallerne lufte skørterne til bigbandmusik fra 30’erne og 40’erne. Kridt danseskoene og bliv budt op til dans, når barens kælder, ’The Rusty Nail’, hver måned holder CellarSwing arrangementer. //Foto: Martin Fält ...
Læs indlæg...
”Det hele startede i en brandert”

”Det hele startede i en brandert”

RISE AND SHINEs MORGENFESTER: De bryder alle konventionerne omkring en fest og samler en masse mennesker klokken 7.00 en onsdag morgen til fed musik, dans og stærk kaffe. Renegade Runners er på banen igen og har startet et nyt koncept, som de kalder Rise & Shine, og vi har snakket med en af damerne bag. ...
Læs indlæg...
En østers har ingen følelser

En østers har ingen følelser

Hvert femte æg, der spises i Danmark, er lagt af en økologisk høne, som går ude under åben himmel og hakker i jorden efter føde og ikke er begrænset af et bur. Vi danskere har verdensrekord i forbrug af økologiske æg, men faktisk er dødeligheden hos økologiske høns dobbelt så høj som hos burhøns. Og så er der nogle, der brokker sig over udnyttelsen af en fucking østers? ...
Læs indlæg...
Juleand i ny forklædning

Juleand i ny forklædning

Madredaktionen begiver sig hver adventssøndag ud på jagt i Københavns udbud af julelækkerier. Der er blevet smagt på dampende gløgg, bløde honninghjerter og hipster-risengrød - søde sager kan vi næsten ikke få nok af på VINK. Dog må vi ej glemme et vigtigt element, der hører sig til på den danske juletallerken; kød. ...
Læs indlæg...
Den første gløgg

Den første gløgg

Hovedstaden har været LED-oplyst hele november, julebajerne er for længst lanceret og din Netto har placeret pebernødderne lige ved kassen. Julen har sneget sig ind på København. Det skal vi på Madredaktionen naturligvis smage på. Vi begynder med Dr. Ekmanns glögg på Bootleggers. ...
Læs indlæg...
Glyptoteket er som forvandlet

Glyptoteket er som forvandlet

Jeg har en tese om, at mange tror, at Ny Carlsberg Glyptotek er forbeholdt en vis kulturradikal, elitær kunstelite – velhavende pensionister fra Whisky-bæltet, rige, asiatiske eller amerikanske turister samt pubertære skoleklasser fra Jylland, der bliver tvunget ind med firetoget. Men med udstillingen ”Som Forvandlet” formår museet at række længere ud end før. Der er fundet farver på de gamle skulpturer, og det rene, marmorhvide kunstideal har fået sig et skub. ...
Læs indlæg...
Et varmt makkerskab i ISTID

Et varmt makkerskab i ISTID

De kendte kun lidt til hinanden, og nitrogen var en by i Rusland. Iværksætterne bag nitrogenisbaren, ISTID fortæller, hvordan makkerskabet er afgørende for deres virksomhed, og hvordan tosomheden var nødvendig for deres forståelse for nitrogen. ...
Læs indlæg...