Kulturstationen Vanløse

kulturstationen-vanloese-kim-granli

KULTURSTATIONEN VANLØSE //Foto: Kim Granli

 

Spis toast i Griffenfeldsgade, drik kaffe på Bang & Jensen, og drik dine øl på…

Det ligger ofte i anbefalingens natur – såvel som i den obligatoriske bydeform – at andres blik på én tages i betragtning, når man følger opfordringen. Vil det se godt ud på Instagram, eller hvis en bekendt kom forbi, mens jeg var lige præcis der?

Kulturstationen Vanløse ligger ikke inden for grænsen af de smarte bydele – dem som vi her på VINK oftest dækker. Vanløses kulturelle midtpunkt byder ikke på det nyeste nye, og det ser ikke ud af meget der på den lille hovedgade i Vanløse. Heller ikke på Instagram, selvom det er tegnet af Henning Larsens Tegnestue.

Der er to indgange til Kulturstationen – begge lige ubemærkelsesværdige: Den ene via Vanløse Bibliotek, den anden lige ved Føtex’ flaskeautomat bag stationen. Det er ikke råt og urørt på den seje måde. Det er bar’ Vanløse. En stemning af forstad og arbejderklasse. Helt nede på jorden.

Hvis du går ind via Jernbane Allé, kommer du ind på Vanløse Bibliotek. Her møder du lidt overraskende, på trappen op, et Thomas Kluge-maleri. Biblioteket har ikke plads til mange bøger, så her er Københavns Biblioteks bestil-hjem-ordning en nødvendighed for den mere avancerede biblioteksbruger. Men netop det overskuelige bibliotek er et hyggeligt sted at sidde og læse, især ved vinduespartiet, der vender ud mod den store kileformerede tagterrasse. Her står solen ned, når den er der, og frivillige har plantet grønt i store trækasser.

På den anden side af tagterrassen ligger selve Kulturstationen. Her ligger den helt ukomplicerede Café Oasen, som har sin primetime om sommeren, når mad og drikke kan indtages på terrassen. Det er også caféen, der langer øl og andet vådt over disken, når der er koncerter eller foredrag på scenen. Koncertprogrammet består af mindre, men ofte gode navne. Fx spiller Julie Maria den 8. april 2016. Det samme gælder litteraturforedragene, hvor fx Anna Mejlhede og Anna Skyggebjerg kommer forbi den 4. april 2016. Derudover er der løbende kunstudstillinger, comedy, forskellige workshops, og hvis du har lyst til at gøre Kulturstationen til en del af din hverdag, kan du gå til tango, yoga, male og meget mere.

// Anna Hjortsø

Hvor: Frode Jakobsens Plads 4, 1. / Biblioteksindgang: Jernbane Allé 38

Hvornår: Alle dage kl. 8:00-22:00

Mønt: Gratis (ellers afhængigt af arrangement).