VORES STEDER: Kirsebæralléen på Bispebjerg Kirkegård

emma-marie-bruun-kirsebaeralleen-paa-bispebjerg-kirkegaard
KIRSEBÆRALLÉEN PÅ BISPEBJERGKIRKEGÅRD //Foto: Emma Marie Bruun

Nu er det snart tid. Det er april, og vi har langsomt men sikkert rystet det sidste vinter ud af vores kroppe. Det er forår. Men hvad er det nu, vi plejer at gøre af os selv, når det er forår? På de sociale medier, og særligt på Instagram, er foråret et selfie på Kirsebæralléen på Bispebjerg Kirkegård. Jeg har forsøgt at gøre mange kunsten efter, og resultatet kan skues ovenfor.

Kirsebæralléen går fra Søndre Kapel og slutter ved Støvnes Allé. Og når kirsebærtræerne blomstrer her sidst i april, valfarter hele byen til. Og det bliver dokumenteret i stor stil. Når jeg søger på hashtags som #bispebjergkirkegård eller #cherryblossoms på Instagram, er Kirsebæralléen repræsenteret utallige gange og på utroligt mange forskellige måder. Men I min søgning gennem de mange billeder har jeg bemærket nogle tendenser, så til slut kommer der en lille guide til, hvordan du tager det bedste billede på forårets mest fotogene sted.

Først vil jeg forsøge at give stedets popularitet lidt berettigelse, for der er jo en grund til, at Kirsebæralléen er det mest fotograferede sted i København ved forårstid. Når træerne er i fuldt flor, og jeg træder ind på alléen, er det som at træde ind i en lyserød og fortryllet verden, hvor intet dårligt kan være til. Alléen bliver en pink tunnel, jeg har lyst til at bevæge mig igennem for evigt, og når den ender, er det med et lille stik i hjertet, at jeg efterlader en candyfloss- og skumfidus-farvet verden bag mig.

Men denne oplevelse er en sjældenhed. For Kirsebæralléen er på solskinsdage i foråret altid et lidt kaotisk virvar af levende væsener i kategorier som unge, gamle, børn, turister og dyr og genstande i kategorier som mobiltelefoner, barnevogne, kameraer, picnickurve og cykler. Så når jeg nu anbefaler dig at besøge Bispebjerg Kirkegård, er det til dels for de eventyrlige kirsebærtræer, men i lige så høj grad fordi Kirsebæralléen er blevet til et samlingspunkt for københavnere. Det er en populær sæson-begivenhed, der tiltrækker rigtig mange mennesker. Og de er mindst ligeså skønne at kigge på som kirsebærblomsterne og som dig selv i dit selfiespejl på telefonen.

Nu til guiden

Første råd: Børn og dyr er populære

Hvis du har et barn – eller kan låne et – er du godt på vej mod det gode billede. Klæd evt. barnet i pink, rosa og lyserøde nuancer. På den måde kan du fremhæve de smukke blomsters farve. Måske vil det give billedet et vist planlagt look, men det skal du ikke bekymre dig om. Hvis du ikke har et barn – og heller ikke kan låne et – så tag endelig dit kæledyr med på photoshoot. Det vil give det traditionelle selfie et twist. Det er klart hunden, der er det mest fotograferede dyr på Kirsebæralléen, men heste dukker også frem hist og her. Hvis dit mål med billedet er at skille dig ud fra mængden, og du hverken har hund eller hest, så kan du med fordel medbringe din dværghamster, dine akvariefisk i en plastikpose eller måske, i bedste George Clooney-stil, din kælegris. Disse dyr er i hvert fald sjældenheder på Kirsebæralléen, og du vil med garanti skille dig ud fra alle de andre besøgende. På mit amatørselfie, har jeg, af mangel på både kæledyr og barn, iført mig en leopardanorak.

Andet råd: Det er vigtigt at lave en god pose

Den mest populære pose er nok den klassiske selfie. Her er der både plads til børn og kæledyr. Men hvis du sørger for at tage en fotograf/ven med, har du mulighed for at lave langt mere avancerede poses. For eksempel kan du nu løfte den arm, du ellers ville have brugt til at holde din mobil i, op imod en kirsebærgren, som om du vil dufte til blomsterne eller måske bare nærstudere dem. Dette vil give dit billede et sofistikeret og tænksomt look. Hvis du går efter lidt mere action i billedet, kan du stille dig midt på alléen og lave en række spring. Derefter kan du håbe, din fotograf/ven har fanget dig i andre positioner end med fødderne stadig plantet på jorden i et mindre elegant og lettere anstrengt squat-moment. Hvis du i øvrigt har din hest med, så kan du vælge enten at stå afslappet op ad den, sidde på den, eller trække den efter dig, mens du går igennem alléen. Der er mange gode muligheder.

Tredje råd: Drop billedet, tag en film i stedet for

Billeder er i virkeligheden meget kedelige, og hvis du rigtig vil imponere, skal du optage en video, mens du går op ad Kirsebæralléen. Her er en række variationer du kan lave. Selfie-videoen: Du filmer dig selv, alt imens du går op ad alléen og fortæller, hvad du har lavet i dag, hvad du fik at spise til morgenmad, eller hvor du har købt dine solbriller. Snurre-turen: Du vender kameraet opad mod det smukke overdække af lyserøde blomster og begynder langsomt at snurre rundt, mens du filmer. Øg gerne hastigheden løbende. Slo-mo-filmen: Få din fotograf/ven til at filme dig, mens du hopper og springer midt på alléen. Lav filmen om til slowmotion – det giver en fed effekt.

Tip: Besøg resten af Bispebjerg Kirkegård, når du nu alligevel er der. Der er mange andre smukke alléer og skjulte kroge at udforske.

/Emma Marie Bruun

Hvor: Kirsebæralléen på Bispebjerg Kirkegård.

Hvornår: Bispebjerg Kirkegård holder åbent fra 07:00-22:00 i sommerhalvåret (april-september). Kirsebærtræerne er allerede begyndt at blomstre, men de er i fuldt flor i slutningen af april/starten af maj – det afhænger af vejret.

Hvorfor: Fordi det er forår, og det er smukt.

Mønt: Gratis. Medmindre du skal købe diverse remedier til dit photoshoot – heste kan være ret dyre, har jeg hørt.

LÆS FLERE ARTIKLER AF EMMA HÉR ELLER OPDAG FLERE AF VORES STEDER

Musikredaktør på VINK, danskstuderende på KUA, barrista på Fovl.